söndag 30 december 2007

That's what friends are for

Tror ni inte att jag shoppade igår också? :) Jag och mamma gjorde oss en tur till stan eftersom min sparkling wine drog sin kos och när vi kom hem var kassarna fyllda med vin, smycken, vantar, behå och trosor. Kan man som snart 28-åring verkligen växa ur sin behå? :)
Det är ju inte direkt så att jag gått upp i vikt sen jag började träna...

Det regnade hela dagen igår så vi blev lata och hoppade promenaden. Pappa kom hem från jobb så vi åt och sen kom en hel drös med mina gamla vänner hit. Vi spelade "Race", "Galenpanna" och "Celebrity". Det gick åt rätt mycket vin, öl, ost, kex, vindruvor, chips, dip och godis för att klara 7 timmars spel. Inga nyttigheter här inte! Vi packade ihop gänget när klockan var 3 och då var det svårt att komma ner i varv och somna på en gång. Men när jag väl somnade så sov jag gott och vaknade inte förrän halv elva idag.

Tyvärr har allt det goda sitt slut och jag lämnar mitt älskade vackra föräldrarhem idag för vidare färd nordvästerut. Gör ett stopp hos en gammal vän och sover där innan jag tar bilen hem till svärföräldrarna. En veckas ledighet till, vilket jädra lyx!

fredag 28 december 2007

Mellandagar

De mysiga dagarna rullar vidare. Igår sov jag länge, tror att det satt i från i onsdags då jag var lite småbakis och trött. Jag sover som en bebis i vårt rum för det är svalt och skön temperatur och tjocka härliga täcken. Mamma och jag åkte in till stan efter frukost och shoppade lite. Mina mockastövlar har fått sig både en och annan törn genom året som gått så de har lämnat in nu kan man säga. Hittade ett par stövlar i syntetmaterial som såg ut som skinn för 400 kronor på Crispin, som hittat! Min svindyra plånbok jag en gång köpte från H&M för 49,50 :- har också sett slutet på livet så det blev en ny med många bra fack.
Vi åt laxbörsar med citron- och basilikasås, potatis och sallad. Laxfiléerna fylls med pesto (ICAs med soltorkade tomater), riven ost och färsk chilifrukt. Så goda att jag bara tvärdog :)
Kvällen ägnades i soffan med mamsen med film och August Strindberg-serien. Läste ut boken och somnade vid två. Puh!

Idag har vi tagit en skön promenad jag, mamsen och vovven. Det blev fika på stan men mina fina vänner, vi surrade om allt och föll ut i gapskratt som vi alltid gör. De är så himla härliga! Tyvärr tappade jag min sparkling wine inne på ICA så den gick i tusen bitar och allt rann ut, men det är sånt som händer. Klant...
Ikväll är det jag som står för maten. Vad det blir? Stekt kycklingfilé i Fresh Island-dipmix med ugnsrostad potatis och grönsaker, sambal badjak-sås och vitlöksbröd. Någon som är förvånad? :)
Sen ser vi film jag och mamma, pappa är borta på jobb så det är girls weekend som gäller.
Vi saknar honom men samtidigt är det roligt att surra tjejsnack.

onsdag 26 december 2007

Julen 2007

Jag började julaftonsmorgonen med att ta en långtur i skogen med hunden och njöt verkligen av luften, omgivningarna och lugnet. Vi åt en god frukost och fick lite/gav lite paket och efter en skön dusch, make och hårfixning så åkte jag och lillebror för att hämta farmor och hennes syster. Det blev julbord som sig bör efter Kalle och jag tror minsann att vi åt i två timmar! Denna julen valde jag dock bort både potatisen och julvörten för jag äter mig alltid så himla mätt på det. Istället åt jag mängder av rökt lax med citron och romsås men det blev även vitlökskorv, leverpastej, sallad, prinskorv, gravad lax och pepparsalami. Vi öppnade julklapparna och jag är nu stolt ägare av en ny matberedare, ett dubbelvåffeljärn och en plattång. Fick även en söt klänning, vantar, pengar, en bok och en duk samt en finare spaghettislev. Lillebror och min kusin åkte klockan tio och då tog vi fram pussel på 500 bitar och gav oss inte förrän klockan var halv två och pusslet var lagt :)

Igår sov jag längre än vanligt, åt frukost och gick ut på långpromenad med mamma, pappa och vovven. Jag har redan börjat på nya boken och den är så jädra bra (Livstid med Liza Marklund) så det blev några sidor i den. Lillebror och hans kompis som han for till Thailand med kom och hjälpte oss att äta upp julmaten, sen satte processen "fix och trix" inför kvällen innan jag tog bilen till stan och till juldagsfesten. Mycket trevlig kväll med lagom att dricka och framåt halvtvå tog jag en taxi hem och dansade tango på stengången från bilen till huset. Jisses vilken isgata och vad rolig jag måste ha sett ut :)

Idag blev det paus från allt vad härliga promenader heter. Jag åt frukost med mams och paps, tog en lur på en timma för att slippa bakiskänslan i kroppen och åkte sen ner till en kär vän när mams och paps drog på annandagsbandy. Vi åt chips och dip och spelade Cluedo med hennes lillebror, härligt spel må jag säga och jag VANN fast det var första gången jag spelade hihi.
Vi har ätit rester av julmaten här ikväll men nu är de infrysta och jag har som förslag att vi ska äta ugnsgrönsaker med kyckling imorrn. Får se om det går hem..

Nu ska jag läsa lite i boken och sen nanna kudde. Gud vad det tar på krafterna att vara på krogen. Det känns att jag inte är 20 längre :)
Tänk att det är så skönt att vara hemma hos föräldrarna. Underbara, härliga hem!

måndag 24 december 2007

GOD JUL!!!



Jag önskar er alla en riktigt god jul och hoppas ni får en
mysig och härlig julafton med mat, dryck och era nära och kära
runt om er.
Detta är en tid av gemenskap, lugn och ro. Låt oss alla njuta av
denna underbara dag!

söndag 23 december 2007

Moder Natur

Såhär vackert var det igår på promenaden:


























lördag 22 december 2007

Home sweet home

Äntligen hemmavid. Det doftar det samma och känns precis som förr, bara lite annorlunda. Föräldrarhemmet är det verkligen något speciellt med!!

Direkt från tåget åkte vi och köpte en Soda Stream till lillebror i julklapp, sen hem och tog en promenad med vovven i mörkret, värmde oss med vinglögg och åt gulashpaj med stor sallad och drack öl och min hemmagjorda snaps. Sen somnade jag gott till filmen på teve :) Tog en lång varm dusch och kröp ner i nybäddade sängen i mitt egna lilla krypin. Jag sov som en stock hela natten!

Då jag gick till sängs rätt tidigt så klev jag upp redan klockan nio. Vi åt långfrukost, löste melodikryss som sig bör och tog en frostig promenad med vovven. Oj vad han busade! Jag tog bilen och for till stan för att handla lite frukost till lillebror men hela stan var full med bilar och säkert en hel del trängsel så jag åkte på lokala ICA istället för att sist ställa in allt i kylen hos bror. Vid halvtretiden var vi redo att sätta oss i bilen och åka ner till Arlanda. Det var lite trafik och fint ljus när solen gick ner, jag myste som jag alltid gör när jag åker bil. Väl nere fick vi vänta ett tag så vi tog en kaffe och en färskpressad apelsinjuice - sen kom älskade lillebror. Klädd i kamouflagefärgade shorts, ett vitt linne, flip flops och en ryggsäck på ryggen. En taxichaufför som stod i ankomsthallen upplyste honom om att det var -6 grader ute :)
Efter att han och hans kompis bytt om på toa så åkte vi hem. Nu har vi ätit lite mat och druckit lite cider och ska efter nyhetspausen se klart "Sweet home Alabama".

Bilder kommer imorgon på vacker natur!

torsdag 20 december 2007

Nedräkning

Om sexton timmar och tjugo minuter får jag jullov. Eller heter det julledighet när man jobbar kanske? Semester? Jaja, jag är ledig i hela 16 dagar åtminstone, det är allt som betyder något!
Har någon missat att den är efterlängtad - ledigheten alltså?

Ska försöka packa så bra som möjligt och få med mig favoritkläderna men det är en svår packning eftersom jag ska vara i civilisationen i 9 dagar och i obygden i 7 dagar. I civilisationen firar man ju, träffar man vänner från förr, går på krogen och måste då klä sig i anständiga kläder. I obygden packar man mascaran långt ner, kliver i understället och skoterskorna så snabbt det bara går och luktar öppen spis i en vecka. Typ. Fast det är underbart på båda ställena. Det är vad som gör mitt liv så härligt - det bästa av det allra bästa i två världar. Och bilder kommer, var så säkra :)

Har ätit västerbottenspaj här för det fanns både pajdeg och ost kvar sen i måndags. Till det vitlöksbröd och nu stinker man gotta!

onsdag 19 december 2007

Glöggkväll 2

Det är många get together nu såhär i juletid. Idag stod tjejmys på schemat i bästa vännens nyinköpta hus. De har fått det så otroligt mysigt på så kort tid, att komma dit är ungefär som att komma hem till sambons föräldrar som bor i Jämtland där man riktigt kan höra tystnaden. Har ni varit med om det någon gång? Underbart är bara förnamnet, själavård är efternamnet. När vi är hos svärföräldrarna brukar vi snöra på oss skoterskorna och gå ut innan läggdax, ställa oss bakom huset där det är som mörkast och titta upp på himlen och insupa tystnaden och lugnet. Det är något få förunnat i en stressig värld som vi lever i. Och till en sådan plats har min vän flyttat. Det är härligt och befriande på samma gång att komma dit.

Har tvättat lite ikväll och ska köra storpackningen imorrn. Som ni märker så har träningsdelen gått i ide på bloggen, men jag lovar på heder och samvete att få återkomma på fredag då jag gått på julledighet, då tid finns till träning, motion och rekreation. Tills dess får jag leva med stress och press, men det är bara 1 ½ arbetsdag kvar nu!

tisdag 18 december 2007

Matt

Ett täcke av trötthet föll över mig idag, någon glömde öppna mina ögon imorse och de förblev små glipor under dagen. Jag somnade rätt sött på soffan efter jobbet så det fick bli en sen middag. Bjöd mig själv på grillad kyckling med jasmineris och gurka. Yammie!

Iofs tycker jag att det är skönt att vara sådär trött ibland för då blir man så mycket piggare av bara en liten tupplur. Jag går inte omkring och tjurar direkt för att jag känner mig seg :)
Det har blivit ont om motion nu dessa två dagar. Ska promma imorrn efter jobbet och få nytt syre i lungorna. Trots detta har jag inte så mycket ångest över det för jag vet att jag kommer att få mycket motion under julledigheten - promenader, skidturer, pulkaåkning.. Åh, det är bara några dagar kvar nu till en 16 dagars lång ledighet. Det ska bli underbart och jag längtar redan!!

Tröttis...












Blev lite pyssel på kvällskvisten. Dessa hemmagjorda presentpåsar ska julgodiset ligga i, men med dubbla plastpåsar inuti för att kolan inte ska kladda av sig på pappret. Det kommer att sitta guldsnören upptill också + ett kort såklart men det blir först när allt är färdigförpackat. Pyssel är roligt!

måndag 17 december 2007

Glöggkväll

Den blev med råge godkänd. Jag fick till och med MVG +++ på både maten och på efterrätten. Näst efter "gud vad smal du har blivit/vad fin du är" eller "jag älskar dig" så är "vilken god mat du lagar" den bästa komplimangen.

Jag lyckades tajma allt perfekt (är lite av ett kontrollfreak i köket) och när vi tömt vinflaskorna, glöggen, pajformarna och jag plockade tillbaka överblivna efterrätten i kylen så öppnade vi julklapparna. Huset tömdes på gäster kl 21 och en halvtimma senare var allt undanplockat. Diskmaskinen är guds gåva till människan.

Nu är jag helt slut som artist och vill inget hellre än att ha jullov. Samtidigt har jag svår separationsångest från min älskade men jag vet ju att vi får fira mysigt nyår och ledighet därefter tillsammans. Vi har aldrig firat en jul ihop så jag är rätt van, ändå känns det i hjärtat att skiljas strax innan den största högtiden på året. Vilken tur ändå att jag har lyckan att känna så!!!

Förresten, receptet på chokladmintkolan kommer här som utlovat:

100 g smör
2 dl grädde
3 dl socker
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
pepparmyntsolja

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Häll ner grädde, socker, sirap, vaniljsocker och kakao och låt koka tills kolan blivit tjock (kulprovet). Droppa ner många droppar pepparmyntsolja i smeten. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll över kolasmeten i den. Låt stelna i rumstemperatur. Vänd brödformen upp och ner och skär i små fyrkantiga bitar.
Underbart god och går att variera i oändlighet!

söndag 16 december 2007

Julstök

Dessa sköna lediga dagar har gått i rasande fart och jag fattar inte att det redan är söndagkväll!
Vi har fått otroligt mycket gjort här hemma och jag skulle nästan kunna titulera mig kolabagare nu :) Helgen i korthet:

Fredag
Uträttade ärenden på IKEA och köpcentrat.
Storhandlade på Kvantum.
Prommade ner och betalade en släpa åt kompisar. 70 minuters promm blev det, skönt!!
Lagade mat och åt kycklingtacos. Mums.
Drack 07:ans glögg.
Blandade julsnapsen.
Såg "Two weeks notice". Feel-good film.
Bakade chokladmintkola och saffranskola mitt i natten.
Nattsuddade och somnade gott.

Lördag
Sov ut.
Åt långfrukost.
Gick en stärkande vacker vinterpromenad.
Gjorde lingonkola.
Tvättade.
Flyttade åt kompisarna.
Bar grejer.
Drack vinglögg och packade upp i det vackra nya huset.
Blev hemskjutsad på nattkröken.
Tog en varm dusch efter att ha halvt frusit ihjäl under kvällen.
Bakade hallonkola (jodå, halv ett på natten :) jag är inte klok)
Nattsuddade med en kopp thé och sammanfattade dagen.
Söndag
Upp skaplig tid.
Fixade klart kolan.
Åt långfrukost.
Städade.
Frostade av frysen.
Tog en stärkande vacker vinterpromenad.
Tvättade.
Bakade rocky road, chokladdragerade pistagenötter, blåbärskola.
Stordiskade.
Packade in i frysen och slängde gammalt skräp som frystorkat.
Fick besök av en gammal vän som flyttat hit. Surrade om allt och fikade julvört.
Handlade.
Hämtade sambon som varit och ordnat under dagen.
Åt kycklingtacos-rester.
Gjort pajdeg till morgondagen.
Nu är det bara den utlovade daimen som är kvar att göra. Mina tjejer som kommer på glöggkvällen imorrn är ett riktigt gotterottegäng så jag ska styra ihop lite till här.. Hade tänkt göra en kladdis men daim funkar fasen lika bra va?
Glöggkvällen kommer att innehålla:
* Blossa vinglögg
* Lucia chokladglögg
* Västerbottenspaj
* Tacopaj
* Guacamole
* Tortilladip
* Fetaostsallad
* Vitlöksbröd
* Rocky road
* Daim
* Pepparkakor
* Hemmagjord kola
Sen sjunger vi karaoke, surrar och dricker vin tills klockan säger ifrån :)
Jag kommer inte att behöva en vaggvisa ikväll, jag somnar nog ändå!
Helgen i bilder


fredag 14 december 2007

Vit jul


Det kom ju lite snö här i måndags, blöt sådan. Det var klafsigt och vått och bedrövligt. Vi människor är så duktiga på att klaga. I tisdags snöade det mer blöt snö men temperaturen växlade och det blev minusgrader på några timmar, sen höll de där kallgraderna i sig och vi hade hela -13 i onsdags och igår. Nu ligger den där "blöta snön" som ett vackert täcke på träden och gör att det blir alldeles vackert vitt när man är ute och promenerar.

Jag fick ett specialuppdrag idag, ja efter att jag avklarat alla andra uppdrag jag tagit på mig (som att fara till IKEA, Vila och Ica och köpa presentkort, handla inför glöggkvällen och fix och trix). Pilade ner med raska steg till Hyresgästföreningen där jag skulle betala för en släpa som vi ska använda när vi hjälper våra vänner att flytta. Tog då tillfället i akt att promma ner. Jisses vad jag har saknat att promma i smällkallt vinterväder. Man blir så friskt varm när man kommer in, kinderna hettar och hela själen har en frostig dimma som behöver tinas upp. Nu kan jag med gott samvete fortsätta med mina göromål här hemma och njuta av helgens allra första kväll!
Det blir god mat och glöggprovning för mig och sambon ikväll. Julmys!

onsdag 12 december 2007

Stress tar kål på kroppen och knoppen

Det verkar som att julstressen har slagit läger hos oss människor och jag har också trillat dit. Kalendern är fulltecknad med saker jag måste hinna göra innan jag tar tåget hem till mamma och pappa. Först där kan jag stressa av och känna lugnet men innan den 21 december är det massor av saker jag måste få klara för att julafton ska bli precis sådär mysig som jag vill att den ska vara år efter år. Jag däckade i en hög i soffan förut, knäckt av alla "måsten". Kroppen pallar inte stressen och den behöver återhämtning. Dessutom sover jag på tok för några timmar för att orka en hel dag och kväll. Egentligen handlar julen om frid och ro men det tar ett tag innan man kommer dit va?

Imorgon ska jag dyka ner på stan direkt efter jobbet för att slutföra julklappshandlandet till farmor. Vi är 6 kusiner som går ihop och köper och naturligtvis är jag navet i det hela. På fredag gäller det att jag har tungan rätt i mun när jag går lös på ICA Kvantum och köper ett lager av varor för att sedan förbereda julgodis och julfika som ska vara till både glöggkvällen och till julklappar. På lördag måste vi städa inför glöggkvällen, på söndag ska vi hjälpa våra kompisar att flytta till hus, på måndag är det glöggkväll, på tisdag ska jag till IKEA för att få tag i de sista burkarna till julgodiset samt baka det sista, på onsdag ska glöggen färdigställas och på torsdag måste väskorna packas. Någonstans härimellan ska jag tvätta, äta, sova, förbereda julsnapsen och helst vara på gott humör också. Igår och idag kan humöret slänga sig i backen, det är PMS-tider och jag är en b.i.t.c.h i dessa tider.

Nu väntar en kopp varm glögg på mig och sen rätt ner i sängen. Imorgon måste jag vara på jobbet i ottan - först luciafirande i mässen och sen planering inför årsbokslut och upprättande av faktureringsrutiner. Som sagt - livet rullar på och det är bara att lägga in en högre växel för att rulla med.

måndag 10 december 2007

Värk av den goda typen

Har ni någonsin haft en sån träningsvärk att ni inte tagit er ur sängen, än mindre kunnat genomföra en dag utan att varje rörelse har känts som ett straff? Nu menar jag inte den här träningsvärken man kan dra på sig efter ett styrkepass som gör att man går lite lustigare eller har lite svårare att ta sig ner för trapporna på ett vanligt sätt, utan en värk som gör att din dag blir begränsad.

Jag har haft den typen av träningsvärk två gånger i mitt liv. Första gången var när jag provade på boxning, en träningsform som jag fullkomligt älskar och som jag önskar att jag kunde utöva där jag bor. Tyvärr har jag ingen sparringpartner och då blir det svårt. Många gym har boxningpass på schemat men på de ställena kostar det uppåt 500 kr i månaden att träna och det är pengar jag inte vill lägga ut. I alla fall, när jag hade varit på det där boxningspasset som hölls i en mörk lagerlokal på någon bakgata i min gamla hemstad - då var det helt omöjligt för mig att få kroppen ur sängen dagen därpå. Jag ansträngde varje liten fiber av hela mig för att få benen över sängkanten och precis allt jag gjorde värkte som bara attan. När jag kom till skolan så mötte jag upp min vän som jag tränade med och hon hade exakt samma värk. Vi kunde inte ens gå upp för trappan utan fick ta hissen till lektionerna på andra våningen.

Andra gången jag upplevde samma träningsvärk var när jag provade på att åka snowboard. Jag hade ont i muskler jag inte visste fanns och kunde väl aldrig i mitt liv tro att den formen av skidåkning skulle framkalla sådan smärta.

Dessa dagar har det bara funnits en sak att göra nämligen le åt allt och uppskatta kroppens förmåga att visa vad man kan och vad musklerna kanske inte är vana att göra. Kroppen är ändå ett underbart verktyg som vi ska kunna använda hela livet.



Det är märkligt det där med träningsvärk för man kan vara otroligt vältränad men ändå drabbas om man lägger in nya övningar, högre vikter och andra träningsformer. Jag har ju tränat rätt länge nu och tycker att benen borde vara vana vid löpning på bandet men idag var det totalstopp. Vaderna skrek om nåd efter bara 20 minuter. Nu kan jag knappt ta mig framåt utan att det känns som om jag stoppat två tegelstenar bak i strumporna :) Märkligt!



Med Rihanna pumpandes i lurarna körde jag ett intensivt magpass idag. Umbrella är 4 min lång och jag tillät mig själv att vila 8+5 sekunder, resten var fysisk utmattning :) Oj vad skönt det var efteråt, det går att göra många olika varianter för att orka 4 minuter. Magen är viktig att träna för att få stabilitet även i ryggen och få en bra hållning. Jag ser ibland ut som en hösäck när jag står, så det är extra viktigt att jag tränar lite core då och då!



Dagens träning:


  • Cardio: 20 min intervall löpband

  • Biceps: 2* 15 22,5 kg + 1*20 6 kg fria vikter + 1*20 12,5 kg skivstång

  • Axlar: 2*15 4 kg fria vikter

  • Rygg: 2*15 40 kg

  • Mage: 4 min intensiva curls´

Ingen tv idag då vår Dreambox fallit ifrån stora enheten på vägen. Fler har samma problem så jag hoppas att det löser sig. Tills den är tillbaka får jag hålla tillgodo med "Luftslottet som sprängdes". Den är bra men inte alls lika bra som de två tidigare böckerna i Stieg Larsson-triologin.

söndag 9 december 2007

Andra advent

Vi har haft besök av P:s föräldrar i helgen så det har varken funnits tid eller ork till att blogga alls faktiskt. I fredags bjöds det på filé med ugnsstekt potatis och persilje/vitlökssmör till Idolfinalen (rätt artist vann). Igår tog vi en skön skogspromenad, trots ishalkan, och sen gjorde vi en tur till stora köpcentrumet och handlade diverse prylar. På kvällen var svärföräldrarna bortbjudna på middag till vänner så jag och P kollade på några Heroesavsnitt, gick på två kvällspromenader med vovven och gick till sängs sent. Idag hämtade jag så äntligen mina längdskidor och är nu stolt innehavare av ett par Salomon med tillhörande bindning (såklart), pjäxor och stavar. Jag köpte även ett par tunna handskar som andas och håller väta borta. De kommer bli perfekta eftersom jag sällan har vantar på mig när jag åker skidor - jag blir så otroligt varm om händerna så det är inte klokt.

Kl 16 infann sig verkligen julstämningen då jag var på adventskonsert med Tonicakören i "vår" kyrka, underbart stämningsfullt och härligt avslut med barnkören och sen en man som sjöng "O helga natt". Håret reste sig på armarna och jag hade gåshud ända ner ifrån tårna :)


torsdag 6 december 2007

This is me

Det var ingen kaxig Erika som klev ur sängen imorse. AJ! Musklerna har vilat sig i form eftersom jag hade möjlighet att öka på vikter igår men idag känns det precis överallt. Benen som formligen tog mig flygandes fram på löpbandet igår känns som två hårda ömmande timmerstockar idag och det gör ont i varenda del av hela kroppen. Jag spänner magen genom hela träningspasset så någonstans under fettet gömmer sig lite värkande muskler. Stretcha glömde jag helt bort så det kan vara en av anledningarna till dagens träningsvärk.
Well, det finns inget gott som inte har något ont med sig :)

Förresten, jag tror inte att jag har presenterat mig ordentligt. Hej! Erika heter jag och det är jag som är skribent här på min egna lilla privata, fram till nu anonyma, blogg.

onsdag 5 december 2007

Left overs

Min hjärna älskar att bolla idéer fram och tillbaka. Ibland är det bra, ibland dåligt. Imorse hade jag packat väskan för att åka till Friskis och köra ett pass men på eftermiddagen kom känslan och idéerna smygande: "är det inte bättre/mysigare att träna hemma?" och "förbränner jag inte lika mycket kalorier på stairmaster?". När jag lämnade jobbet hade jag i princip bestämt mig för att åka hem och träna vid teven, men så sa den duktiga i mig att Nu får du fan ta och sluta, åk till Friskis och träna tills benen är möra. Sagt och gjort blev det Friskis och det var så gudomligt skönt. Vilken känsla det är att sätta igång mp3-spelaren, koppla på benen och stänga ute världen. 30 minuter hårda intervaller blev det, inte mycket vila där inte. Sen körde jag ett biceps/triceps/axel/mage-pass och lämnade gymmet väldigt nöjd. Jag blir mycket mer trött och slut av löpning och tror även att det behövs den formen av träning för att hålla kondisen igång. Vad jag orkade sen! Höjde hastigheten och formligen flög fram, så något måste alla de timmar jag lagt ner på träning denna höst ha givit.
Det blev rester idag, en liten "man tager vad man haver-middag":
* tortillabröd
* tomatsås (krossade tomater, lök, salt, peppar, basilika, oregano, stavmixra och vips så har man en slät sås)
* champinjoner
* skinka
* gul paprika
* färska tomater
* lite ost
In i ugnen i 10 minuter på 225 grader.

Så enkelt och så himmelsk gott!













Imorse lyxade jag till det vid frukosten och bjöd mig själv på fiberhavregrynsgröt (favoritfrullen all times!) med äppelmos och kanel samt lite mjölk, ett vörtbröd med skinka på och ett glas färskpressad apelsinjuice. Köpte tre apelsiner i helgen och tänkte lyxa någon morgon. Gissa om det blev en bra start på dagen? :)
-----------------------------------------------------------------------------------------
Som jag skrivit tidigare så ska jag ge bort en hel hög med hemmagjorda saker i julklapp såsom glögg, snaps och julgodis. Jag kunde därför inte låta bli att se "Leilas jul" på TV4+ ikväll och fick en himlans massa goda tips. Inatt när jag inte kunde sova åkte idéerna rutchkana i huvudet på mig så nu har jag tips och idéer för flera jular framöver och helst vill jag göra allt till denna julafton. Typiskt mig :) Nu gäller det bara att strukturera upp och skriva ner vem som ska få vad, i vilken form (glasburk/korg/strut) och hur det bäst ska transporteras hem.

tisdag 4 december 2007

Huskatt

Mitt hem är min fristad. Att efter jobbet slut få komma hem, ta av sig skorna och gå upp i lägenheten, insupa doften av vårt hem, laga mat och samtidigt sitta uppflugen på kökspallen läsandes nyaste Cosmo det är vardagslycka för mig. Jag längtar hem när jag sitter i bilen där strax efter fyra. När jag framåt sextiden sjunker ner i soffan ryser jag ofta och säger högt: gud vad jag älskar vårt hem. Här har jag min riktiga trygghet och här har jag byggt en början på vårt liv tillsammans, mitt och P:s. Å den där kökspallen, den är bra till mycket den! Ingen av mina vänner har en sådan men min farmor ville nog att jag skulle ha med mig lite av den "gamla traditionen" så hon köpte en trestegspall i vit plast från IKEA som har hängt med sen jag flyttade hemifrån. Farmor har en, mormor har en och mamma&pappa har en och då måste vi också ha en såklart! Eftersom jag ofta saknar några centimeter för att nå upp till prylar som står högt upp i skåp (mäter 163 cm i strumpläsen) så är pallen jättebra att klättra på, mycket bättre än en stol.
Fick en rolig kommentar när jag hade två vänner på fika här i lördags:
"Att komma hem till Erika är som att komma hem till mamma. Hon har liksom allt!". Det tar jag verkligen som en komplimang. När jag flyttade hemifrån för 7 år sen så sa jag att jag skulle ha lika välfyllt kylskåp och skafferi som mamma och pappa har. Det ska aldrig saknas något och mitt hem ska vara så hemtrevligt att människor trivs när de hälsar på. I lördags skulle vi bara fika några mackor men jag köper ju hem så mycket pålägg så det fanns munsökorv, brännvinsost, skinka, marmelad (gjord på endast frukter och inget tillsatt socker) och en massa grönsaker till. En av mina vänner är säljare så hon kan inte ha så mycket alls i sin kyl och uppskattar besöken hos mig :) Jag blev i alla fall alldeles varm i hjärtat av den kommentaren eftersom det är lite vad jag eftersträvat och i sånt fall lyckats med! Något kan även lilla jag göra bra...

Smart drag av mig att slura till i soffan tidigare och vakna 1 timma senare. Lycka till att sova vid elva idag! Och det blev ingen mörkerpromenad, det blev jag för feg för.
Advent hos oss

























Träningsvärk mellan benen

Jo tack, det behövdes inte mycket vikt på skivstången för att det skulle kännas i varenda muskel i benen. Sen gör ju stairmastern sitt till också och kontentan av det är alltså en skön träningsvärk idag. Jag har ju låtit vissa muskler vila ett tag till förmån för konditionsträning. Däremot är viss styrketräning nödvändig för att jag ska slippa omedelbar mjölksyra i spåret och så svår träningsvärk att jag måste ställa in vissa pass. Jag kör så långt det känns bra!

Att jag älskar julen är det väl knappast någon som har missat, men njuter ni av kvällarna då vi alla har möjlighet att spara på elen och tända massor av ljus i våra hem? Nu när det är som allra mörkas är det otroligt passande att låta ljusen sprida sitt sken och det får för min del gärna vara doftljus. Jag var på ett ljusparty för två år sen och har fortfarande kvar några av dessa ljus som doftar så gott, mest för att jag är så otroligt snål och inte vill ”elda upp dem när jag har andra billigare ljus som också luktar”. Skum tanke va?
Men en sådan sak som att få tända dessa ljus och mysa i soffan gör mig mer motiverad på något vis. Jag försöker verkligen njuta av all tid som finns, var jag än befinner mig. Och det hjälper i vintermörkret!

Ikväll har jag ingenting planerat och det känns bara så underbart. Oplanerade kvällar är oftast de allra bästa. Är det uppehåll så kanske jag vågar mig på en promenad i kvällsmörkret. Kanske :)

måndag 3 december 2007

Klumpeduns

Idag har hjärnan och lemmarna knappast samarbetat så klantig som jag varit. Det började när vi skulle käka i mässen; först tappade jag en potatis i ett glas med dryck, sen släppte jag ner sleven rätt i pölsan och när jag skulle äta spillde jag rödbetor på tröjan. Någon som missunnat mig maten? :)

For ut på IKEA efter jobbet och nu har jag äntligen bestämt mig för ett par längdskidor, vallningsfria. Jag provade ut ett par pjäxor och bad om att få återkomma eftersom jag hade massa andra ärenden och ville knappast släpa runt på ett stort paket skidor där inne. Då ringde svärmor och vi surrade om pris på skidor. Hon tyckte det var lite i det dyraste laget det pris jag fått och erbjöd mig därför hennes pjäxor som är typ en eller två säsonger gamla, helt dugliga! Jag får därför återkomma till Team Sportia för att köpa skidor, bidningar och stavar.

När jag strosade omkring där på den stora nya gallerian så började det helt plötsligt svida på armen, vid handleden. Jag drog upp tröjan och såg fyra rivsår. Vart sjutton kommer de ifrån? Till råga på allt så har jag ett fläskigt blåmärke precis ovanför som jag fick när jag slog i dörrhandtaget förra veckan när jag dammsög. "Behövde du ett handtag?" frågade sambon och skrattade. Haha, han är rolig han.


Kom innanför dörren 19:45, kastade om till träningskläder och hoppade upp på starimaster för att köra en halvtimmas kondition i jädrigt hög takt, följt av svettigt biceps/ben/axelpass. Nu är jag nyduschad och redo för soffan innan det om någon timma är dax för sängen. Den här eftermiddagen bara försvann i ett nafs!


Bjuder på en svettig bild. Mitt hår ser helt kefft ut!

söndag 2 december 2007

Vi går in i en ny fas...

Så var december kommen, det är första advent idag och jag firade in den genom att sova till 11:00. Tadaa!! Det har varit två underbart sköna sovmorgnar denna helg med påföljande långfrukost och det är verkligen en bra start på dagen.
Igår var jag iväg med en gammal stenålders dataskärm till tippen, bjöd två vänner på fika och färgade håret. På kvällen bjöds det på julshow av Wallmans salonger och en dignande julbord. Jag måste vara den ultimata julbordsgästen att tjäna pengar på för jag dricker lite och jag äter väldigt lite. Igår orkade jag inte ens "det varma", vet faktiskt inte vad som hänt med lilla magsäcken. Hur som haver så jag har tappat ytterligare -0,6 kg på en vecka- har bara glömt att rapportera det. Jag har ju lagt viktminskningen lite åt sidan för ju mer tid och energi jag lägger på att tänka på hur jag enklast ska gå ner i vikt, desto jobbigare blir det. Så fort jag slutar fundera på det och mår bra, då ramlar hekton och kilon av mig i rasande takt. Jättekonstigt.
Den här veckan tränade jag 2 timmar på stepmaskinen i måndags, sen har jag ägnat resten av kvällarna åt att städa men känner mig inte missnöjd på något sätt ändå. Suget har nog inte funnits där tyvärr. Idag hade jag planerat att ta en härligt vintrig långpromenad men det regnar ute så jag hoppar det. Mina eksem är sådär, vet inte om det har med färgningen av håret att göra (brukar kunna reagera på det) eller om det var de nya smyckena jag hade igår, men kliar gör det så jag tar det lugnt. Fukt har ingen bra inverkan på eksem vill jag lova..

Recept på glöggen
1 flaska vitt/rött vin
0,5 dl socker
3 dl vatten
2 kanelstänger
1 msk kardemumma
2 apelsiner

Häll upp vattnet i en kastrull och kardemumman, kanelstängerna, sockret och rivet skal av de två apelsinerna. Koka upp och dra av från plattan. Låt stå i några timmar. Häll sedan ner vinet i kastrullen och låt stå ytterligare någon timme. Sila sedan av och tappa upp glöggen på flaska. Det kommer samlas lite kryddor i botten på flaskan, så vänd den upp och ner innan ni ska dricka glöggen. Drycken kan med fördel värmas men kan även serveras rumstempererad.

Nu är det verkligen på sin plats att sammanfatta novembers träning. Jag kom upp i hela 26 pass vilket måste vara rekord för mig. Naturligtvis märker jag i kroppen att konditionsträningen gett mycket och den formen av träning tänker jag fortsätta med. Nu sätter jag nya mål för december och fortsätter mitt aktiva liv!!

Vad har ni för mål för december?