fredag 29 februari 2008

Skottdagen

Hur gör man för att skriva av sig som kanske låter gnälligt men som man vill få glättigt? Ändrar man färg? :)

Den här dagen hade jag lika gärna kunnat vara utan faktiskt. Det är fredag (underbart!!!), solen skiner (härligt!!!), jag slutar tidigt (vardagslyx!!!) och det finns alltså fina förutsättningar för en skön promenad. Det finns till och med möjlighet att gästa gymmet. Varför sitter jag då här, inomhus och bloggar?
1. Har skavt upp ett sår på ovansidan foten som känns vid varenda rörelse jag gör, oavsett plåster.
2. Har kliat upp ett snyggt sår i armvecket som stramar, svider och gör allmänt ont.
3. Har fått muppiga utslag på hakan, förmodligen av jackan jag har när jag prommar. Den är liksom omöjlig att dra ner dragkejdan på för då fryser jag så dant om halsen och en halsduk får inte plats under.
4. Ska sova borta hos en vän med kissekatter och det dummaste jag kan göra är att utsätta min kropp för mer påfrestningar inför det besöket. En svett-attack och jag är förlorad liksom, då blir huden salt och eksemen får spunk/blossar upp.

Kontenta: Jag sitter inne och tjurar :)

Det blir en intensiv helg för mig. Finaste vännen kommer med tåg ikväll och vi åker tillsammans ut till finaste vän 2 för att mysa. Imorrn går vi lös på butikerna i stan, äter gott på restaurang och avslutar kvällen med Magnus Betnérs stå-upp-show. Jag kommer med andra ord inte vara så aktiv här förrän på söndag, men med ny energi i kroppen, planer för mars månad och en snygg uppföljning av februari.

Och vet ni, byxorna sitter lösare än på länge :)

torsdag 28 februari 2008

Farligt farligt, men härligt härligt

Hela dagen har jag längtansfullt tittat ut genom fönstret och sett solen , den vackra blå himlen och hållt koll på hur temperaturen stigit till behagliga plusgrader. Flexade ut en halvtimma tidigare, åkte hem och svidade om till prommkläder och begav mig av.












Oj, det var lättare sagt än gjort kan jag säga. I helgen såg vädret tydligen ut såhär: först regnade det, sen snöade det, sen regnade det lite igen och sen frös det på. Då kan ni gissa underlaget. IS! Jag fick liksom småspring/skutt/hoppa mellan knölarna på vägen, passa mig för förrädiska vägar där snö låg på isen och gissa att de bara fläckarna på asfalten inte var blankis. Men jag tog mig runt och det med ett leende på läpparna, för sol i kombination med pulshöjande aktivitet är själavård för mig.










I Sundsvall är det inte vår än...

Inväntar P för lite middag men det lär nog dröja ännu en timma så jag ska sysselsätta mig med att köpa lite böcker på Adlibris.

onsdag 27 februari 2008

Back home again

Vi åkte från vintern till ett mer vårvinterlandskap och gud så skönt det är att vara hemma. Personen som myntade talesättet "Borta bra men hemma bäst" hade helt rätt, det är behagligt att vara borta men ack så dundermysigt att komma hem igen. Trivs bäst i hemmets trygga vrå... Två älgar såg vi efter vägen, tur att vi har en ramp med 5 extraljus på som ger oss - ja just det - extra ljus :) I de norrländska skogarna, i mörkret där det enda ljuset är snön som reflexterar illmariskt i vägen, är det bra med massor av lyse. Fick en tok-attack av näsblod mitt i skogen men tyvärr hade vi inget papper alls i bilen så jag fick hoppa ur och torka av händerna på en snödriva. Usch, det smakade blod i munnen hela vägen hem sen. Skumt!

Dagen har bjudit på mycket snö - ca 2 dm har det kommit. Vi gav oss av på en skogspromenad med vovven så han fick springa av sig lite energi. Plogbilen hade skrapat vägen så det var rätt isigt under snön men helt ok före.



























Vackert så det förslår!

Imorgon går jag in i normala rutiner igen med jobb och träning. Två dagars jobb denna vecka bara, eller 1 ½ dag eftersom jag slutar 13.30 på fredag. Sweet!

söndag 24 februari 2008


Vilken dag alltså! Jag skulle försöka få bort den vidriga träningsvärken som satt sig i nacken genom att skida men nysnö och plusgrader är ingen bra kombination - snön fastnar otroligt lätt under skidorna och är omöjligt att få bort. Vi valde därför att promma istället, söt-hunden behövde rastas så vi tog bilen några kilometer för att kunna släppa honom . Vilken fart han har alltså!











Har börjat läsa en bra bok nu Smuts av Katarina Wennstam men jag somnade ganska fort när jag la mig för att läsa den i eftermiddags. Inte för att den är tråkig givetvis utan för att jag är en "eftermiddags-nap-mästare". Att sova middag är total njutning för mig, efter en skön promenad eller ett tufft pass på gymmet lägger jag gärna igen ögonen en halvtimma eller två. Somnar ändå lätt på kvällen då kudden lockar inbjudande.


Ikväll har vi alla firat svärmor än en gång, hon fyllde 60 år i veckan då de var hos oss på besök men nu när sambons syster med familj är här så gör vi det mer storstilat. Idag stod harr på menyn! Sambon fångade 6 harrar hemma i älven i somras som vi frös ner och nu blev de tillagade tillsammans med en citron- och vinsås, pressad potatis och grönsallad. Ett glas vin slank också ner...










Träning vecka 8
Måndag: 10 min sm/50 min styrkepass (ben, rygg mage)
Tisdag: 40 min powerwalk 4,5 km
Onsdag: 50 min powerwalk 5 km
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: 60 min längdskidor 6 km
Söndag: 60 min promenad 5 km
Två vilodagar från motion och jag kände mig helt däst och trött dessa dagar. En vilodag i veckan ska jag försöka mig på framöver, för jag blir så himla matt av att inte röra på mig :)

lördag 23 februari 2008

Taskiga förhållanden

Jag trodde på allvar att jag skulle bli förkyld idag faktiskt. Började snora igår och imorse var jag riktigt rosslig utan att ha det minsta ont i halsen eller känna mig sjuk. Däremot hade jag hosta och det känns fortfarande som att jag har en beläggning på stämbanden. Trots detta valde jag att haka på svärmor ut på en skidtur. Kan knappt komma ihåg när jag skidade sist... Det blåser som attan här idag men enda sträckan vi kände av det var över sjön, sen kommer man in i skogen och då blir det mer lä. Inga uppförsbackar och inga nedförsbackar - bara plant och skog - vilket gör att armarna och benen får jobba konstant utan vila. Känns att jag tränat länge nu för jag blev inte slut, jag hade bra kraft kvar i kroppen och vi valde därför att förlänga rundan.

Ikväll kommer sambons syster med familj hit så vi får många mysiga vinterdagar tillsammans. Synd att en stor del av styrkan är sjuk, men jag verkar hålla mig relativt frisk och pepprar kroppen full av c-vitamin och frisk luft :)

Trevlig lördag!

fredag 22 februari 2008

Andas fjäll-luft

Det är sant, dagen är kommen. Jag och hjärtat är äntligen lediga tillsammans i detta vackra vintriga landskap. I stan är det vårfeeling (I love) och här är det vinter (I like) vilket innebär mycket skidåkning och nytt syre i lungorna. Vi kom upp jättetidigt idag eftersom jag alltid slutar efter lunch på fredagar och sambon har varit sjuk, så vi har hunnit massor på eftermiddagen. Har just sett lite av "Tredje vågen" men ska nog välja sängen framför fåtöljen nu, ögonen är tunga tunga.

Kort fråga, har det inte gått att kommentera på min blogg för att jag la in den där "spamfunktionen" när man måste fylla i en massa bokstäver innan man går vidare, eller är det jag som är jättetrög och inte fattar att ni som läser inte kommenterar? :)

Hoppas ni har haft en skön fredagkväll där ute och att ni njuter av helgen som kommer!

torsdag 21 februari 2008

Försvunnen

Var har din blogg tagit vägen Carolina? Någon annan än jag som inte kommer in? Sakna....

Idag blev det vilodag, behövde kramas och mysa med sambon som varit sjuk i nästan två veckor nu. Han är på bättringsvägen nu så det känns skönt! En whiskey innan läggdax igår verkar ha gjort susen... Annars är jag väldigt trött fortfarande, somnade i soffan innan middagen och det var stört omöjligt att vakna till efteråt. Jag behöver verkligen lite ledighet nu. All träning och frisk luft borde göra susen men när jag inte har haft en ordentlig sovmorgon på två veckor så tar det ut sin rätt - med all rätt :)
I övrigt tycker jag livet känns helt fantastiskt just nu, många fina mål att se fram emot, kärleken spirar och jag är som nyförälskad igen, har underbara vänner som får mig att må som en prinsessa och min familj som betyder allt för mig får jag träffa alldeles snart. Våren är på intåg och träningen går finemang. Har inte mycket mer att önska än att ett nytt jobb ramlar över mig (!?), alternativt att jag får det drömjobb jag sökt :)


Kontentan blir väl att trots tröttheten så har jag en sådan glädjeenergi i kroppen som jag inte vet vart jag ska göra av

onsdag 20 februari 2008

Vår i luften

Det är bara 20 februari, jag bor i södra Norrland och ändå har stan vårväder. Är det inte underbart så säg!! Idag noterade vi 8 grader så naturligtvis blev det en promenad efter jobbets slut. Solen stod lågt på den blå himlen, jag slapp bli koldioxidförgiftad (som man mer eller mindre blir av att promma i stan :) och fick andas lantluft. Nu har jag precis druckit lite nyponsoppa och ätit ett ägg. Hela dagen har gått åt till att försöka hålla ögonen öppna så jag ska lägga mig på hela ryggen i soffan och läsa nyinköpta "Hennes" och kanske försöka sova en stund.
Snart har jag semester, gissa om jag längtar... Sambon har varit sjuk i snart två veckor så för honom kommer ledigheten inte att kännas lika efterlängtad men för mig som jobbat är det mer välkommet. Hoppas hjärtat blir frisk snart bara. Jag måste vara något av en steel woman eftersom jag klarat mig från alla bacilusker *peppar peppar*

Trevlig kväll!

tisdag 19 februari 2008

Frånvarande

Den här veckan har jag knappt tid att blogga alls. Sambons föräldrar är här, hans mamma fyller 60 år så vi firar henne storstilat med att umgås, surra och äta god mat.
La ändå in ett träningspass både igår och idag (man måste prioritera rätt saker...) enligt följande:

Måndag
Uppvärmning: Stairmaster 10 min fettförbränning
Styrkepass: Benböj 2*15 st fri vikt 13,6 kg + 2*15 st skivstång 12,5 kg, Utfallsgång 3*20 st skivstång 12,5 kg, ljushopp med skivstång 2*15 st 12,5 kg, vadpress 2*20 st 30/40 kg, bencurl 2*15 st 20 kg, rygglyft 2*15, Magplankor

Delvägningen visade +-0 på vågen. Kombinationen av ökade vikter på styrkepassen med en kolhydratrik kost gör att jag knappast rasar i vikt. Känns ändå bra att jag inte gått upp. Är ändå nyfiken på vad mitt nya projekt ger... Den som lever får se...

måndag 18 februari 2008

Bottenlös

Otroligt hur kroppen fungerar egentligen… I lördags när jag gjorde av med mer energi är vanligt, då var jag knappt hungrig alls. Jag försökte tillföra kroppen energi men den svarade inte speciellt bra så jag la ner det försöket. Igår fordrade jag extra mycket vätska, dels pga av festen i lördagskväll men även pga kraftansträngningen jag gjorde på dan i lördags. Idag är jag helt bottenlös. Jag äter, äter och åter äter men känner mig fortfarande lika hungrig strax efteråt. Såhär har min dag sett ut so far för att ni ska förstå hur jag jag har det:

Frukost: ½ dl gröt med mjölk och sylt, ½ ägg
Mellis: 1 lingongrova med ost och tomat, en kopp rött thé och 1 dl provivadryck, 10 cashewnötter
Lunch: Bondomelett majs, sallad, melonskivor, vatten
Mellis: Fruktsallad på apelsin, blodapelsin, physalis och jordgubbar, 1 sportknäcke

Ska iväg och träna snart så egentligen vill mig kropp ha ännu mer mat men jisses, någonstans måste jag hejda mig själv :)

söndag 17 februari 2008

Tight schema

Nu var det ganska många timmar sen jag skrev här. Det har varit en ovanligt hektisk helg men jag har haft så himla kul på alla sätt och vis. I fredags åkte vi ner till mina föräldrar i min hemstad där vi skulle göra första etappen av en sk klassiker. Pga av snöbrist blev det ingen skidåkning så vi prommade istället. Klockan ringde 7 i lördags morse och efter en mysig långfrukost med älskade mamma och pappa pallrade vi oss ut i skogen. Det blev en lång och skön promenad tillsammans med kvittrande vårfåglar och en stigande morgonsol.










Vi var klara vid elva, åkte hem till mams&paps för att byta om och hämta lite grejer vi glömt, sen vidare hemåt. Jag kom hem kl 14, la mig för att sova en timma, slängde i mig lite makaroner, tog en dusch, åkte till Therese (tjejen till vänster på bilden) för att sminka mig och dricka lite och sen vidare till överraskningsfesten för vår gemensamma vän som fyllt 30. Gissa om hon blev förvånad? Hon hade inte en aning utan trodde att hon skulle ut och äta med två vänner. Vi var ett glatt gäng på 16 stycken som smög oss upp till hennes lägenhet, öppnade dörren och sjöng "Ja må du leva". Hennes min var obetalbar :)
Alla hade tagit med sig lite käk så det blev en ordentlig buffé med taboulleh, fetaostsallad, kycklingsallad, smördegsknyten, grillade revbensspjäll, pizzaslicar, pajer, ost och kex, frukt, grönsaker och dipper. Fest hela natten lång blev det och jag dansade, hoppade och tjöt av skratt. Snacka om att man gör av med mycket energi på dansgolvet!

Drack nog 5 glas vatten på krogen så idag har jag bara varit trött, inte bakis. Otroligt skönt!! Älsklingen har städat hela lägenheten, dammat, svabbat (efter min dammsugning) och fejat så nu luktar det såpa och rent i hela vårt hem. Underbart.
Vi har nyss varit och handlat, det är en ren njutning när man får med sig mycket gott hem. Lax är en av mina favoriter just nu så imorrn blir det laxfilé med pesto på soltorkade tomater blandat med chilifrukt och rostade rotsaker till middag. Jag kommer njuta av varenda tugga. Har även handlat lite smått och gott till jobbet för att klara en bra arbetsdag och ladda inför träning, så dit tar jag med Proviva blandad frukt, grovknäcke, avokado, melon, jordgubbar, physalis, blodapelsin och apelsin för att göra en rejäl fruktsallad. Mums!!
Träning vecka 7
Måndag: 20 min löpning, 40 min styrkepass överkropp och benböj
Tisdag: 40 min pw 4,4 km
Onsdag: Vila
Torsdag: 15 min sm, 40 min styrkepass helkropp
Fredag: Vila
Lördag: 1 h 40 min pw, dansat 2,5 h på krogen :)
Söndag: Vila

fredag 15 februari 2008

Humör, motivation, inspiration

Jag har sagt det förr men det tåls att sägas igen. När det står ”1 kommentar” eller ”3 kommentarer” under blogginlägget – då kommer den där nyfikna känslan till och när jag läser kommentaren så blir jag alltid så glad. Glad att någon läst om mig, glad att jag antingen kan förmedla något eller att jag får positiv feedback, råd och tips tillbaka. Det är en fin och härlig värld som har öppnat sig genom bloggen och det bästa av allt är ju att vi lyckas motivera varandra till en bättre vardag. För så är det – läser jag en blogg där innehavaren tränar i princip varje dag, sätter upp höga mål och lyckas nå dem – då känner jag ” jag kan också, det är möjligt”. Jag behöver morötter som lockar mig framåt i livet och förutom kärleken till livet, pojkvännen, familjen och vännerna så är drivkraften ni runt omkring mig som medvetet eller omedvetet pushar mig i rätt riktning.

Idag går jag in i en ny fas. Lite omstruktureringar i livet/vardagen behövs titt som tätt och nu tyckte jag att det var dags för en sådan. Jag kommer säkert se resultatet av mödan om en månad eller så, men nog fasen är jag taggad till max. Som draghund har jag min vapendragare K här på jobbet som ska agera moraliskt stöd och sparka mig i rumpan om jag är på väg åt fel håll.
Vad det är för fas? Det kommer ni få veta om exakt en månad. Vet ni? Om en månad är det påsk. Känns inte det som vår or what?

torsdag 14 februari 2008

Alla hjärtans dag

Idag har det varit segt. Det finns inte så mycket att göra på jobbet trots att det är bokslutstider. Detta pga att jag aldrig får svar från danskarna angående en rapport jag måste färdigställa men jag saknar vissa uppgifter.. Motivation till att träna hade jag väl inte riktigt heller men jag åkte ändå till Friskis efter jobbet eftersom det var helt enligt torsdagsplanen. Bytte om, fick tillbaka mina skor (ja, jag glömde dem där i måndags men upptäckte inte förlusten förrän igår när jag skulle packa träningsväskan. Slarvmaja :) och ställde mig på löpbandet. Aoootch! Benhinnorna slog bakut och bad min ta en annan maskin så det blev uppvärmning på "The Stairmaster" - coolt namn! Sen var det bara till att lägga i högsta växeln, koppla in motivationshöjaren och jag kan lova att jag körde så ångan sprutade ur öronen. Varenda fiber i kroppen darrade när jag pressade ner benen i utfallsställning och frös läget. Mot slutet skakade armarna och jag gick på ren vilja när jag gjorde bröstpress (låtsades att jag hade med mig en träningskompis som skrek: "kom igen nu, du klarar tre till!!" och det gjorde jag :). Avslutade passet med att ge rumpan en rejäl omgång. Vet inte vad själva övningen kallas men jag ligger på rygg med fötterna i golvet och höjer/sänker bäckenet tills arslet skriker om nåd!


När jag kom hem stod dessa på köksbordet och det serverades god mat.

Nu har vi planerat en massa och jag är återigen så otroligt tacksam för min underbara och kärleksfulla vackre man som överöser mig med good-feeling.
Imorgon bär det av söderut. Skidåkningen är inställd p.g.a snöbrist så det blir stavgång istället. Jag ser fram emot att avverka 1,2 mil hur som helst!
Stor alla hjärtans dag kram till alla där ute!

onsdag 13 februari 2008

Ofrivillig vilodag

Det har blåst rejält här i Norrland idag, så min promenad hem efter jobbet slopades. Dels på grund av vinden men även beroende på att jag känt av halsen hela eftermiddagen och frusit/skakat som ett litet löv. För att inte bli sjuk och tappa årets första delmål så åkte jag helt sonika hem med en kollega, bäddade ner mig i soffan med vetekudden och somnade. Var piggare efter power-napen och tog därmed en ofrivillig vilodag. Allt för hälsan skull! Men vilken tur jag har att sambon är sjuk för nu får jag se mer av honom på 4 dagar än jag gör på en hel månad :) Han har haft ett väldigt hektiskt schema med jobb och reparation av skoter så kvällar och helger har varit vigda åt mek, fix och trix. Inte konstigt att han blev febrig med det tempot/stressen i kroppen och lite sömn toppat på det.

Vi har myst i soffan, tittat på Vänner och nu är det internet-tid som gäller. Jag kan verkligen inte hålla mig från att kika in på alla härliga bloggar, ni ger så mycket inspiration!

Imorrn har jag som plan att träna efter jobbet, håll nu tummarna för mig att jag är pigg och kry då!!

Nytt hopp

Det verkar sannerligen som att etappen blir av på lördag. Weeeiii!!
Tyvärr har min vapendragare en förkylning på intåg i kroppen så det kan bli ett "ensamlopp" för mig. Eller ensamlopp, vi är nog ett helt gäng tappra riddare som ska halka omkring på isen :) För jag gissar att skidåkningen hamnar på isen eftersom det är snöbrist så det skriker om det...

Annars är jag på G att boka tågbiljetter till Blogger Boot Camp. Frågan är när sjutton jag ska boka hem mig på söndagen. Det går ett tåg kl 20:00 men då är jag hemma 23:30, är inte det sent så säg? Är rädd att jag är så död på måndag morgon efter 7 träningspass och en lång tågresa att jag inte ens tar mig ur sängen :) Får se vad det blir, skönt att det är spikat i alla fall..

Promm efter jobbet idag i blåsten, hoppas solen tittar fram mellan molnen och värmer mina kinder. Gulaschsoppa till lunch i mässen - smaskens!

tisdag 12 februari 2008

Tacksamhet

Har spenderat den senaste timman med vetekudden på benen och den värmer så skönt! Har jag ont i magen eller är extra frusen så åker den in i micron några minuter och vips så är jag varm igen.

Nu är frysen full av lamm - 12 kg för att vara exakt. Vi köpte det av några sambon känner och lammen är endast uppfödd på bra föda så det känns tryggt. Gissa om jag kommer kunna göra egna cevapcici, köfte, grilla lammfilé och lamm med potatis- aubergine- och citronlåda. Lamm är såå gott!!!

Tog en powerwalk hem från jobbet och kommer göra samma imorrn. På det viset får benhinnorna vila från löpningen så gör jag ett nytt försök på torsdag. Håller fortfarande tummarna att etappen blir av på lördag, ni kan väl göra samma åt mig? :)

Bestämde mig tidigare efter att ha mailat med Sofy att haka på







Var inte säker på boendet men nu är det fixat, hjärtats syster med familj bor i hufvudstan så det passar ju utmärkt. Nu jädrar gäller det att slipa formen så kroppen orkar 7 pass på två dagar. Skoj ska det bli! Vilket år 2008 kommer att bli, jag har verkligen så många projekt att genomföra och mål att jobba mot att jag blir alldeles lyrisk bara jag tänker på det.

måndag 11 februari 2008

Bättre upp

Jag har varit öm och stel i benhinnorna idag men det stoppade mig inte från att prova igen, upp på hästen bara.. Tycker det är så rackarns skönt att träna direkt efter jobbet och ha hela kvällen ledig. Idag blev kvällen rätt kort, jag somnade bakom ryggen på sambon som är sjuk och har i princip nyss vaknat till liv vilket gör att jag har ca 2 timmar vaken tid kvar innan det är dags för bingen igen. Jag behövde det nog! Kroppen säger ju till om det är något den fordrar i form av mat, träning eller sömn. I alla fall min...

Dagens träning
Kondition: 3 min rask promenad uppvärmning (hast 6,9 km/h), 20 min löpning (hast 9,1 km/h)
När motivationen började tryta hade jag en inre konversation med mig själv. Det slutade med att jag sprang längs strandremsan hemma hos mamma och pappa, såg båtplatsen, hade det glittrande varma havet till vänster om mig och såg alla vackra sommarstugor på andra sidan sundet. Gissa om det gick lätt att jogga sen?

Styrka: 2*15 15,5 kg skivstång, 2*15 20 kg bicepscurls maskin, 2*15 20 kg + 1*15 22,5 kg triceps maskin, axelpress 2*15 10 kg skivstång, 2*15 10 kg fri vikt + 1*15 12,5 kg fri vikt benböj + situps med boll.

Har gjort skitjobbiga situps med raka ben som min vän "puttar ner" mot marken igen när jag för upp dem. Dessa har satt sina spår i magtrakten och idag när jag skulle testa så högg det så förtvivlat i sidomusklerna så vi körde en annan variant där man kastar boll till varandra. Puh!
Är för övrigt väldigt nöjd över att klara 20 min på bandet igen med intensiv löpning. Har märkt att jag kan bli lite lat om jag kör intervaller för det är så svårt att "komma igen" efter att man "vilogått" i 2 minuter så konstant löpning passar mig bättre. Nu är målet att öka tiden undan för undan.

söndag 10 februari 2008

Dött lopp

Jag har inte träffat min söta kusin sen vår senaste shoppingtur strax innan jul så vi tyckte bägge två att det var dags igen. Sagt och gjort mötte jag upp henne vid shoppingcentret vid IKEA utanför stan kl 11, precis innan ruschen brukar komma igång. Vi är båda rätt panka men ville unna oss snygga kläder såhär i snöslaket och regnet. All inhandling förutom body butter från Body Shop gjordes på H&M. Flera hundralappar fattigare och ett gott samvete rikare kan jag nu klä mig snyggt i vår både till vardags, fest och på gymmet. Allra lyckligast är jag naturligtvis över mina träningskläder, korta byxor är skönare att träna i än långa (det blir så attans varmt om benen) och jag gillar stora t-shirtar med snygg rundning i halsen som är lite transperenta så jag kan ha ett linne under. I like! :)



















































Hade ett mission i eftermiddags: en av mina kollegors bil har stått hemma hos mig sen i fredags då de åkte iväg med tåg till en sydligare stad så jag skulle ställa den på stationen åt henne och hennes man. Eftersom vi i norr har fått ett slaskigt vinterväder så finns det tillgång till barmark mellan isfläckarna och jag tyckte väl att det var dags för lite barmarksträning såhär i februari. Fråga inte vart den konstiga tanken kom ifrån men upp i hjärnan ploppade den och jag tog sats mellan isfläckar, vattenpölar och gruskorn. 3 kilometer senare var jag precis alldeles utpumpad och benhinnorna svarade med att dö inne i kroppen - bokstavligt talat. Benen är som stumma stockar och jag är lite rädd att jag råkat ta ut mig i förtid.
Träning vecka 6
Måndag: 15 min löpning och 1 h styrketräning biceps, triceps, ben, mage
Tisdag: Vila
Onsdag: Vila
Torsdag: 45 min promenad
Fredag: 40 min promenad
Lördag: 20 min löpintervaller och 1 h styrketräning överkropp
Söndag: 23 min löpintervaller barmark
Är mycket nöjd över min "första" riktiga vecka på gymmet efter ett alldeles för långt juluppehåll. Nu känns det faktiskt att jag är tillbaka på banan ordentligt, konditionen finns där och jag har till och med lyckats öka på vikter på biceps, något som behövs med mina klenisar till armar :)
.......hörde/läste precis att första etappen av klassikern kanske blir inställd till helgen. Surt sa räven... Om så är fallet måste jag/vi ha en plan B som jag ska försöka sammanställa imorrn. Då blir det tufft, hårt och skönt ändå!

lördag 9 februari 2008

Älskad och hatad av många

Mat är ett bra verktyg för kroppen och att äta mat tillsammans med nära och kära blir liksom en mycket bättre upplevelse än att äta det själv. Ikväll bjöd huset på kyckling- och köttfärstacos med de vanliga tillbehören gurka, tomat, ananas, sallad, majs, paprika, hemmagjord guacamole, chunky salsa medium, tacochips och tortillas. Min älskade vän C kom över och åt med mig och hjärtat, sen såg totalsågade vi Melodifestivalen eftersom vår favorit Michailoff inte ens tog sig vidare till andra omgången men den där slemmiga prylen Christer Sjögren han orkar sig iväg. Satsar en stor summa pengar på att alla över 70 ringt som dårar på honom, vem annars vill se en gammal viking i finalen av Melodifestivalen? Besviken var ordet. Velvet kom inte heller vidare, hon hade ju den enda riktiga schlagerlåten. Hrmpf.

Nu har jag och C hunnit prata igenom allt vi behöver och jag är så nöjd med min lördag som det bara går. Älskling har spelat ikapp lite poker, det har inte blivit mycket av den varan senaste tiden med skotermekning och förlorad teknik. Nu är vi tillbaka på banan!

Underbara älskade hjärtat

Jag vaknade redan halv nio av mig själv imorse, på bra humör och laddad till tänderna. Har dock märkt att det inte är lika lätt att äta frukost längre så jag får kämpa lite extra. Efter en tallrik gröt och en smörgås säger det liksom stopp men jag lyckades klämma ner en melonskiva också, sen var det tvärnit.










Hann fixa lite extra med projeketet, lyssna på musik och göra mig själv ännu mer peppad. Har ni lyssnat på "Basshunter - Now you're gone"? Alltså jag är väl inte ett stort fan av honom till vardags men vill jag komma i rätt stämning för att träna eller om jag ska på party - då finns han bra till hands :)

Grymt taggad for jag iväg på Friskis och mötte upp Tessan för ett pass på gymmet.
Vi började med 20 minuters uppvärmning på bandet med löpintervaller. Där går det att få upp pulsen bra! Körde ett biceps/triceps/axlar/bröst/magepass idag. Har lagt upp två scheman som jag kommer att jobba efter nu ett tag framöver. Det första provade jag idag och det andra som kommer vara framsida-baksida lår/vader/rygg/mage kommer även innehålla biceps då det är en av de viktigaste muskelgrupper som jag vill träna.
Vi avslutade med 5 min på löpbanden för att få upp blodcirkulationen igen och avslutade med stretching.
När jag kom hem från träningen hade hjärtat anlänt hem från Funäsdalen. Vilket härligt återseende! Vi åt lunch, jag fick en stoor varm kram och han var så trött stackarn så jag sympatisomnade med honom :) Ikväll blir det Melodifestivalen med kycklingtacos och fruktsallad.

Petter feat. Säkert

En av Petters bättre låtar!

fredag 8 februari 2008

Som upplagt för walk

Idag har solen lyst på oss Sundsvallsbor. Soltörstande som jag är valde jag att ta på mig träningsskorna och bege mig ut på en runda efter jobbet när solen stod som högst på himlen. Jga behövde endast en kortärmad t-shirt under skaljackan, så pass varmt är det ute och så varm blir jag när jag går. Bytte miljö också, jag blir lätt trött på att gå på samma gatstenar, passera samma hus och veta exakt vart jag kommer att befinna mig runt nästa gathörn. Att byta runda ger lite mer variation i både miljö och tankesätt vilket är skönt.

Har haft en jättemysig kväll med fröken Emilia, vi åt kyckling med grönsaker och cashewnötter och fruktsallad till efterrätt. Jordgubbarna smakade inte så mycket så imorgon ska jag lägga dem i en limelag innan jag har ner dem i salladen. Det blev en blandning av melon, clementiner, vindruvor, physalis, jordgubbar och passionsfrukt. Läskande gott!

Nu har jag ett stort projekt framför mig och hoppas att det kommer att leda till något bra. God natt och sov gott!

torsdag 7 februari 2008

Att vara kvinna

Väskan var packad och klar för träning men se det var inte kroppen. Magen slog bakut hela eftermiddagen, tarmarna höll tredje världskrig med svärd mot bukväggen och jag fick nästan krumma kroppen för att orka hålla mig upprätt. Att åka på Friskis och springa på ett löpband när hela hyddan känns 70 kilo tyngre, magen putar ut som på en gravid kvinna i 4:e månaden och allt invärtes mullrade och bullrade. Jag utsätter inte psyket för en sådan påfrestning för då mår jag om möjligt ännu sämre. Jag satte istället på mig sköna kläder och gick ut på en härlig promenad för att få andas, låta magen jobba och få fart på benen. Det var jätteskönt! Nu har den gått tillbaka i storlek och känns mycket mer harmonisk. Att man ska känna sig så fläskig, äcklig och otäck första dagen på den röda veckan är ju tragiskt, speciellt när den infinner sig en gång i månaden...

Helg imorrn - som jag längtar! Ska bli skönt att bara vara, sova ikapp, äta gott, träna skönt och ta långa promenader. Härligt var ordet!

onsdag 6 februari 2008

Casino

Att släppa mig lös med ett fulltankat visakort på stan är förenat med livsfara. Idag skulle jag och en kollega spendera en timma på stan innan vi sedan skulle gå vidare till Casinot. Jag skulle bara kika lite, men det gick sådär (mitt smeknamn är by the way Kika men uttalas som det stavas, alltså med hårt K i början). Vi smög oss in på H&M för att kolla in barnavdelningen där kollegan ville köpa en badrock åt sitt barnbarn. Jag ramlade in på damavdelningen och kom ut 524 kr fattigare med en jeansklänning, ett träningslinne, en svart långärmad tröja, en spray, ett silverhalsband och två band med gummisnoddar till håret. Jag är hopplös!
Vi knatade i regnet bort till Casinot där Alexandra Zazzi skulle hålla föredrag. Vad jag fattade av biljetterna så var det en enklare förtäring med vinprovning men hoppsan! så hamnade vi mitt i en trerätters italiensk middag med tre olika röda viner till. Jag tackade inte nej :) Underbart gott alltihop och nu kan jag stoltsera med att jag äter gorgonzolaost trots att jag sagt att denna ost smakar fotsvett. Jag har som mål att försöka putsa bort alla mina matfördomar och prova all mat jag tycker har smakat illa. Numer äter jag tapenad trots min tidigare avsky för oliver, jag äter mögelost och fullkomligt älskar lamm. Något jag förut vägrade äta för att det smakade kofta (fördomar? :)

Imorrn blir det hårdkörning på gymmet. Jag är grymt laddad och tänker köra 110 % på allt. Ska bara suga i mig en liter vatten, ett glas resorb och packa träningsväskan så är jag redo sen. Vätskebrist is no good....

Förresten, vart har alla mina läsare tagit vägen? 0 kommentarer på flera inlägg, jag blir ju ledsen ju. Ingen som läser längre??? Well, jag skriver för min egen skull då..... :)

tisdag 5 februari 2008

HURRA!!

Kom nyss hem och provade telefonen, en procedur jag haft sen i torsdagskväll. DEN FUNKAR!!!!! Nu är teven igång, jag bloggar och kan ringa samtidigt. Livet är bra härligt ibland. Nu är jag åter på banan alltså och kan uppdatera min älskade blogg närhelst jag vill.
Näe, nu ska jag iväg och mysa med mina flickor, sallad och skitsnack står på schemat. Tisdagen blir lika fin som måndagen verkar det som :)

Måndag

Är det bara jag som känner mig som en krympling när jag har träningsvärk? Musklerna är flera centimeter för korta, benen får en konstig vinkel och ryggen en onormal hållning. Jag tänker på kommentaren Let’s Dance-juryn sa till Ulf Larsson när han dansade första gången ”Qasimodo ringde, han vill ha tillbaka sin hållning”. Tror jag lånat lite av honom jag med J
Igår fick jag nästan träningsvärk med en gång, kanske för att det är långt mellan gångerna jag tränar så mycket ben. Muskeln i ljumsken vågar jag inte ens röra vid, den är stenhård och spänd. Underbart! Passade på att springa mig dösvettig när jag hade energin på topp och det gick bra, kändes som att jag flög fram fast jag vet att jag knappast gjorde det. Det enda som stör mig vid uppvärmningen/cardioträningen är den förbaskade mp3:n. Själva ”dosan” sitter aldrig bra någonstans, jag brukar peta in den i sportbehån men svettas ju så mycket så den glider omkring hela tiden. Helst skulle jag vilja ha den fastspänd bak på brallorna och ett par trådlösa snäckor som högtalare bara men då måste jag nog ut med mer än 199 kronor som jag betalade Clas Ohlsson!

Var på Charles Wilson’s war på bio i söndags och Arn - Tempelriddaren igår. Pappa gav oss en massa företagsbiljetter som var kvar när hans arbetsplats la ner men vi har inte tagit oss tid att gå, ej heller hittat någon film som passat. Biljetterna gick ut idag så vi gjorde en typisk ”oss-grej” och gick på sista minutenfilmer bara för att liksom. Härligt och spontant! Bra var de båda två också. Arn snäppet bättre faktiskt.

måndag 4 februari 2008

Avskärmad

Snacka om att tekniken sätter käppar i hjulet för mänskligheten ibland! Jag har som ni kanske sett inte uppdaterat bloggen sen i fredags och detta beror endast på tekniken. Telia har något generalfel på telefonlinjen, tydligen en kabel som grävts av. Den 8:e februari kommer förmodligen telefonen att funka igen om vi har tur. Tyvärr går ju bredbandet på telefonlinjen och vi har även vår boxer via bredbandet så man kan lätt säga att utan teve, internet och telefon blir man lite avskärmad. Men det är skönt, tro mig. Man hinner så mycket annat! Jag har tränat (äntligen!), lagat mat, umgåtts med sambo och familj, varit på bio och läst träningstidningar/böcker.

Uppföljning januari
Jag genomförde 14 pass i januari månad och det låga antalet beror mycket på att jag i slutet hade för mycket inplanerat + en nacke/rygg som inte ville vara med i matchen längre. Ändå tycker jag att träningspassen gått jättebra och överlag är jag nöjd. Nu är det ny månad och nya utmaningar att möta.
Ingen markant viktnedgång i januari, karaktären har inte funnits där men jag som jag tidigare sagt mer ute efter att känna mig tränad och smidig än att jag fokuserar på vikten.

Mål februari
Ökad träningsdos!! Nu lägger jag i högväxeln och kör så svetten sprutar. Målen är många detta år, det ska betas av den ena etappen efter den andra och det krävs att min kropp är vältränad för att jag ska kunna genomföra detta. Redan nu kommer jag att ta mig an detta program och ska jobba hårt för att vara i skitbra form och orka hela rundan utan tveksamheter!!

2 vägningar i februari
Jag tänker lägga fokus på att äta rätt, träna rätt och tänka rätt så kommer kroppen att svara på rätt sätt. Måttbandet får också vara min coach. Jag kommer att kontrollväga mig två gånger denna månad och hoppas att vågen är snällare mot mig om jag är snällare mot kroppen än jag var förra månaden :)

fredag 1 februari 2008

Irriterad

Idag är jag något dämpad. Jag önskar att jag kunde sprida en massa fredagsenergi, känna glädjen flöda i hela kroppen och se fram emot helgen. Men finns det något värre än att tvingas vara stilla mot sin vilja?
Jag håller på att bli knäpp. Att inte få röra sig, känna pulsen höjas och tillåta kroppen att svettas bryter mot mina principer. Fine – jag är ingen träningsnarkoman, ej heller fanatisk när det gäller att hålla igång men jag skulle kalla mig själv normalt aktiv. Utan kontinuerlig motion påverkas min kropp negativt: jag tappar humöret fast jag tyglar mig själv, kroppen känns seg och slappare än vanligt, jag blir lätt trött och orkar mindre. Ja effekterna av utebliven träning är inte bra med andra ord. Trots skitvädret ska jag nog försöka ge mig på en promenad i eftermiddag för att ge lungorna lite syre och imorrn ska jag simma. Jag vill helst inte utsätta ryggen med för mycket påfrestning och simning är ett bra komplement till träning.

Usch vad sur och grinig jag är idag. Jävla skitrygg.