onsdag 29 oktober 2008

Onsdag: Fermé

Här har det varit tyst och tomt länge nu. Bara några enstaka tråkiga matsedels-uppdateringar.
Inget vettigt har hänt förutom att kikhoste-liknande symptomen börjar avta. Jag var spak, slö och totalt orkeslös efter alla hostattacker, alla sömnlösa nätter och all aptitlöshet. Det blev som en ond cirkel. Trött - dålig aptit - energilöshet pga för lite mat - ännu tröttare osv.
Nu börjar det tack och lov gå åt rätt håll men jag vill för inget i världen få tillbaka bacillerna och är inte helt frisk än så jag sjår mig till fredag innan jag gör ett träningsförsök. Snacka om sänkt alltså! Här har jag inte varit sjuk på ett år, men sen kom det med besked....

Idag har det snöat här. Vid 19.30 tittade jag ut på balkongen och den var alldeles vit.
Har prommat till och från jobbet denna vecka för att kolla formen och flåset (under all kritik) och visst är det härligt att gå i några få minusgrader, strålande sol och en klar luft?

måndag 27 oktober 2008

Delmål 3: [6/40]

07.00: 0,5 dl fiberhavregryn med vatten, 1 msk lingonsylt, 1 dl mjölk
09.00: En knäckemacka med ost, en clemetin, en kopp te
12.00: Fläskfilé med ugnsgrönsaker, 1 avokado, 1 knäckemacka
15.30: En banan
17.45: Enchiladas med gurkstavar, körsbärstomater och sallad

Delmål 3: [5/40]

09.30: En kopp te och en grov smörgås med ost
14.00: En kopp kaffe
17.00: Fläskfilé med ugnsgrönsker och limesås, en liten bit äppelpaj

Gaaa, dagen har varit horribel matmässigt!

Delmål 3: [4/40]

09.30: 0,5 dl fiberhavregryn, en näve linfrö, vatten, 1 msk äppelmos, 1 dl mjölk, 1 knäckemacka med ost, 1 glas jos, en kopp te(mammas mirakel)
13.00: En bit kycklingpaj med vitkålssallad
15.00: 1 banan, 1 clementin
17.00: ½ fläskkarré med svampsås och potatis, grönsallad
Vin och drinkar under kvällen...

fredag 24 oktober 2008

Delmål 3: [3/40]

07.15: 1 dl fiberhavregryn, vatten, 1 msk lingonsylt, 1 dl mjölk
09:00: 1 grov smörgås, smör + 1 ostskiva, 1 kopp earl grey te
12.00: Kyckling med grönsaker och cashewnötter, isvatten
15:30: 1 clementin, 1 banan, 1 125 g yoghurt jordgubb/smultron
19:00: Fullkornspasta med skinksås gjord på rökt/kokt skinka, färska champinjoner och skållade tomater, 2 glas rött vin, några vindruvor

torsdag 23 oktober 2008

Delmål 3: [2/40]

9.30 0,5 dl fiberhavregryn + vatten, 1 msk russin, kanel, 1 dl mjölk, ½ Gott & gräddat med smör, 1 kopp jordgubbsté med lite honung och en skvätt mjölk i.
12.45 Grahamspannkaka med lingonsylt och rivna morötter, ett glas vatten
15.00 Fruktsallad på ½ äpple, ½ kiwi och 1 clementin.
18.30 Makaroner och korv, ett glas vatten

onsdag 22 oktober 2008

Delmål 3: [1/40]

09.30: 0,5 dl fiberhavregryn+vatten, kanel, 1 dl mellanmjölk, ½ gott & gräddat med smör, 1 kopp brunkullans té med lite honung och mjölk i.
12.00: Currykyckling med stekt äpple och lök, ris och sallad, 2 finn crisp
14.30: Fruktsallad på ½ äpple, ½ kiwi och 1 clementin
17.00: En kopp jordgubbsté med en skvätt mjölk
19.30 Grahamspannakaka med lingonsylt, rivna morötter, 2 finn crisp
21.30 1 kopp brunkullans té, ½ äpple

Onsdag: När man är sjuk planerar man...

Aldrig har jag längtat så mycket efter ett gympass, ett löppass eller ett spinningpass som nu. Det driver mig insane att inte få svettas, kämpa och jobba för mina mål. Jag är hemma idag med för att driva ut hostan - som börjar lägga sig - med vila och varmt te så jag kan komma tillbaka till jobbet och träningen fort nog.

Nu har jag ju sen en tid tillbaka visualiserat mitt mål för vintersäsongen; att bli grym på längdskidor. Jag vill kunna susa fram i spåret och känna att jag är bra på det jag gör. Redan nu har jag börjat lägga grunden till det på gymmet men det behövs mer krydda till maten för att göra den riktigt bra. Jag har länge och väl funderat på hur jag ska lyckas med min "satsning" och kommit fram till följande:

Delmål 1: Grundträningen Fram tills snön faller ska jag träna minst 2 gympass i veckan, 2 konditionspass och stretcha extra länge. Jag lyckas ofta dra på mig värk i ländryggen på grund av för dålig stretching av ben och rumpa så det ska läggas extra tid på detta.

Delmål 2: Snöträningen När snön är här då jublar jag först tills jag blir hes eller något. Så fort det är spårat på Södra ska jag träna minst 3 längdpass per vecka med pannlampan på och förhoppningsvis Carina och Therese som bästa sällskap.

Delmål 3: Kosten Grunden till allt. Med bra kost följer bra träning och med bra träning följer bra kost. Jag äter bra. Äter nyttigt. Det är när jag inte äter nyttigt som kosten inte blir bra. Make sense? För mycket av det goda, skippa det söta men skapa inte förbud. Läste i någon blogg/i någon kommentar att när godissuget blir akut så köper denna person 10 godisbitar och äter. Naturligtvis inte varje gång godissuget kommer men det var en smart lösning. Det är godiset som är boven i dramat hos mig, så det ska väl vara lätt avhjälpt såsnart jag genomgått avgiftningen :) Äh, va fasen jag får väl skriva ner allt jag käkar så jag ser vart det går snett helt enkelt. Publicerar jag det här på bloggen så får jag ju kommentarer också på vad som är bra/inte är bra. Well, så får det bli! Det här kost-köret/matdagboken ska jag jobba med fram till 30 november. Jag får en månad på mig att själv räta ut det bra/dåliga i maten, fixar jag det inte själv tills dess tar jag hjälp av Mela!!

Mål: Att genomföra Tjejvasan på en skitbra tid! Återkommer med exakt måltid efter att jag har åkt in mig i spåret och vet hur lång tid det tar att köra en mil. Först då kan jag höfta på hur snabb jag ska vara haha.

Delmål 1 är ju redan igång. Delmål 3 startar idag. Delmål 2 har jag ingen aning om när det kan tänkas dra igång, förmodligen till nyår när jag är i Jämtland, innan dess är jag rädd att Sundsvall inte fått någon snö att prata om...

tisdag 21 oktober 2008

Tisdag: Första sjukdagen på evigheter

För er som är kräsmagade varnar jag för följande inlägg. Ni har möjlighet att sluta redan här.

Det blev en jättejobbig gårdagkväll och en tuff natt, jag som trodde det värsta var gjort av hostan liksom. Hostattackerna avlöste varandra från 17-tiden och när det var som värst då kräktes jag. Flera gånger. Inte stora mängder men tillräckligt för att det skulle kännas obehagligt. Jag knäböjde över toan som om det var ett altare och tillbad högre makter att låta mig slippa hostan och få sova. Men icke. Inatt har jag sovit 30 minuter i stöten, hostat som en galning och sprungit upp för att "hosta upp". Behöver jag ursäkta mig för att jag var hemma idag?

Efter några jobbsamtal och frukost blev det









film i form av Irene Huss - Glasdjävulen. En av de bättre Irene Huss-filmerna. Tyvärr håller denna deckarserie inte alls den klass som Beckfilmerna gör, det är rätt segt tempo och i vissa sekvenser undrar jag om poliserna är sådär korkade och gör så konstiga val i verkligheten. Däremot har jag läst Helene Turstens 7:e bok som inte blivit filmatiserad än och den var grym. Gissar att alla böckerna är jättebra och att filmatiseringarna av dem blivit en sämre kopia. Men som sagt, Glasdjävulen var bra och spännande rakt igenom.


Efter lunch med hjärtat och fjorton hostattacker senare blev det

en till film, Irene Huss - Nattrond. Eftersom jag är galen i deckare och ser många filmer/läser många böcker så blev den här filmen rätt tråkig i och med att jag avslöjade mördaren/mördarna väldigt tidigt.
Har sovit en stund på eftermiddagen, lagat kycklinggryta med massor av tillbehör och ska se Desperate om ett tag.
Är galet sugen på en löptur nu efter Sofias inlägg. Om hostan lagt sig till helgen kan det nog bli en runda i skogen hemma hos föräldrarna!

måndag 20 oktober 2008

Måndag: Cocillana Etyfin

Kan man vara resistent mot hostmedicin? Flera dagar i rad har jag tagit Cocillana eftersom alla rekommenderar den, säger att den är den bästa medicinen mot hosta osv. Jag har legat sömnlös tre nätter på grund av hostan, medicinen hjälper föga. För två timmar sen tog jag en dos för att stilla värsta attackerna. Nyss kräktes jag i handfatet efter en rejäl attack. Morgondagens önskade träning i ottan är således inställd och jag är ledsen i ögat. Mycket ledsen. Att vara sjuk/krasslig/förkyld är inte min gren, jag blir ju nästan aldrig det. När det väl kommer så kommer det med besked.

lördag 18 oktober 2008

Lördag: Lägesrapport från Norrland

Torsdag: Fortfarande seg i kroppen och med en rethosta som retade gallfeber på mig for jag hem till Carina och fikade. Hett Himlagott té, hembakta kakor som smakade ljuvligt och gott sällskap var perfekt en regnig torsdagkväll. Det är så himla trevligt att stifta nya bekantskaper, speciellt med trevliga och snälla människor. Precis som Carina!

Fredag: Tröttnade på förkyld/inte förkyld-känslan så jag morgontränade med en kollega.
Total träningstid: 50 min
Cardio: 5 min uppvärmning cykel
Styrketräning: Biceps 1*10 8 kgs hantlar, 2*10 7 kgs hantlar, Axlar 3*10 5 kg viktplatta, Benböj i smith 1*10 uppv 1*10 stång + 10 kg, 2*10 stång + 15 kg, bencurl 3*10 25 kg, insida lår 3*10 35 kg, utsida lår 3*10 40 kg

Efter passet kom förkylningen igång på riktigt. Jag startade en rejäl process i kroppen och hostade konstant hela arbetsdagen. På lunchen köpte jag Bromhexin och Noskapin i hopp om att det skulle hjälpa men det gick sådär.

Igår kväll var vi på middag hos våra vänner 2 mil från stan. En väldigt mysig tillställning med god mat och underbart sällskap. Vi satt vid brasan och surrade ända fram till efter midnatt och landade i sängen vid 2.

Lördag: Har hostat precis hela natten och känner mig allt annat än kry idag. Ska göra ett försök att städa lite, sen blir det timjan- och rosmarinsdoftande ugnsstekt lamm med potatis/persika- och getostsallad ihop med ett glas rödvin. Förhoppningsvis ser vi en bra film och myser i soffan.

Jag längtar efter att träna.....

onsdag 15 oktober 2008

Onsdag: I'm easy to please

Vid lunchtid hämtade jag upp älskade hjärtat på tågstationen. Han har varit i USA i en vecka och det är så skönt att han är hemma igen. Nu är det åter liv och rörelse, jag har någon att surra med och ventilera åsikter med, jag har nära till en stor kram och en puss!


Han är söt min prins.
Fyra par träningsstrumpor av märket Puma hade han med sig hem i present. Han vet hur han ska charma mig. Sist var ett ett tvåpack DKNY-parfym. Nu kan jag lukta gott om både kropp och fot eftersom strumporna är av microfibermaterial och gör att fossingarna kan andas lite bättre i skorna!!
Fortfarande inte kry men bryter inte förkylningen ut på riktigt utan envisas med torrhosta och halsont så gör jag ett träningsförsök i slutet av veckan.

tisdag 14 oktober 2008

Tisdag: Snö i sikte

Medan förkylningen sakta intar min kropp och halsen ömmar och är lite otäck
värmer jag mig med en kopp té och läser nyaste....














Den hann inte vara inplastad många minuter. Nu vet jag hur de nylanserade Rockers-skidorna ser ut, vad "Werséns- och Broken-grabbarna" ska göra mer i vinter, vilka dagar Jon Olsson utmanar andra skidåkare i hans egna tävling samt när snökanonerna verkligen drar igång.

Jag läser om allt, slukar varje sida med stort intresse men främst tittar jag på de vackra bilderna. En bild på en skidåkare i drivor av snö mot en klarblå himmel är så längtansfullt plågsamt just nu... Men det är inte många månader kvar. Snart står jag på ett par längdskidor i spåret och värmer upp inför första längdpasset. Snart står jag på ett par carvingskidor högst upp i backen, knäböjer lite för att värma upp benen och glider sedan ner i pisten och njuter av vädret, luften och åkningen.


Åh vad jag minns den där dagen då det var så mycket snö som jag aldrig sett förut och sånt väder att jag aldrig ville att solen skulle gå ner....

söndag 12 oktober 2008

Söndag: Kärt återseende

Jag vågar nog säga att jag har den tuffaste mormorn av dem alla. Hon är cool, hon är fräck och hon är nutid! Lilla mormor fyller 80 bast nästa år...men har ändå en laptop med ADSL hemma. Jag kunde närsomhelst surfa, blogga eller bara läsa blaskan om jag kände för det. Lilla mormor fyller 80 bast nästa år... Hon har vitlök i all mat, till och med tjockpannkaka och på kryddhyllan står pirri pirri. Det är gott, men väldigt starkt! Lilla mormor fyller 80 bast nästa år...

Hon har precis fått taket omlagt på huset och byggt ett dubbelgarage. Jag vet inte om hon åkt på demens eller om hon bara vill ha det bekvämt för sig, men roligt är det att se att en snart 80-åring börjar tänka på utseendet på kåken :)












Vi promenerade till kyrkogården för att se till gravarna igår. Det var strålande fint väder, som gjort för mysig höstpromenad.













Idag var det lite grått men skogspromenad blev det ändå!
När vi kom hem passade vi på att handla på IKEA och köpa mat på Maxi. Blev med vinterjacka också, min Peak-jacka har hängt med i 6 år och nu var det dags att uppgradera mig med en ny parkas av samma märke. Kan man ha samma vinterjacka i 6 år blir det en billig årskostnad...
Har varit parkerad i soffan sen vi kom hem. Hoppas för allt i värden att den kittlande och irriterande känslan i halsen bara är inbillning. Papsen har hostat, snorat och harklat hela helgen så risken är rätt överhängande att jag för första gången på ett år ska åka på en förkylning... Därför preppar jag med clementin och färskpressad apelsinjuice för att mota bort bacillerna. Ingen träning som planerat ikväll alltså.

fredag 10 oktober 2008

Fredag: TGIF!!!

Trodde ett tag där att John Blund satte käppar i hjulet för morgonträningen eftersom jag sovit över den i flera veckor nu, men inte då. Det krävs bara ett uns motivation och en nypa planering så är jag på banan igen.
Imorse blev det tungt. Och svettigt. Och kämpigt. Men det gick!

Total träningstid: 45 min
Cardio: 13 min cykel 3 km
Styrketräning: Biceps: bicepscurl hantel 8 kg 1*10 7 kg 2*10, Rygg: rodd med skivstång 15 kg 3*10, ryggpress 40 kg 1*10 35 kg 2*10, Triceps: pushdown 22,5 kg 3*10, Mage: situps variation 100 st

Jag märker skillnad på bicepsträningen nu. Bara på en vecka med ökning känner jag mig starkare och märker att jag orkar mer. Kul! För det är absolut min favorit-muskelgrupp att träna (det har nog inte undgått någon).

Lunchade med tjejerna från jobbet idag. Jag har verkligen fantastiska kollegor och det är så roligt att de är ungefär i samma ålder! Vi provade ett nytt ställe med turkisk mat. Synd att de kopierat menyn från ett annat turkiskt ställe som håller hög klass på maten. Kunde inte låta bli att jämföra och bli missnöjd heller... Tror inte jag går dit igen utan käkar på "riktiga" turkiska restaurangen istället!

Ikväll ska jag hälsa på älskade mormor. Har köpt med mig en blomma och två olika sorters téer. Hoppas det passar och smakar!

Trevlig helg!!

(kolla in föregående inlägg och bild. Nu är jag mörkhårig igen :)

torsdag 9 oktober 2008

Torsdag: Perfekt väder för fin uppladdning

Arbetsveckan har varit lång och slitsam så det ska absolut bli skönt med helg imorgon!
Sitter som bäst och planerar morgondagens pass som jag verkligen hoppas blir av. Jag gillar uppladdning, att gå igenom passet och visualisera. Det blir så mycket bättre resultat då.
Svårigheten är att få med alla muskelgrupper på en vecka. Jag är löjligt förtjust i att träna biceps. Det låter som konstiga ordval i sammanhanget, löjligt förtjust, men det är sant. Därför har jag också svårt att bortprioritera de musklerna och det blir lätt att jag kör lite extra hårt varje gång på just biceps.











En laddad norrlandsjänta!

Längtar otroligt mycket efter snö just nu. Visst gillar jag hösten men det är ju egentligen bara en lång plåga mot vintern då man kan träna så mycket mer varierat ute och jag hoppas att kärleken mellan mig och längdskidorna består. Annars kommer det bli ett plågsamt förhållande som jag måste jobba extra mycket på, men jag betvivlar att kärleken falnat med tanke på hur mycket jag ser fram emot att snöra på mig pjäxorna och svettas i spåret.

onsdag 8 oktober 2008

Onsdag: Vad finns på menyn?

Att läsa veckoschemat från Jocks och planera träningsveckan i dagboken är ungefär som att läsa menyn och planera maten för veckan. Lika trevligt men där slutar jämförelserna för det är inte lika svettigt att komma på maträtter :)

Imorse var jag uppe med tuppen, mötte upp Ingela på Jocks 06:15 och satt på cykelsadeln 5 minuter senare. Det blev ett tungt pass utan så många spurter men däremot konstant motstånd som ökade varefter tiden gick och till slut kände jag av måndagens benträning ordentligt. Det blev ett härligt svettigt pass, det enda negativa med morgonträningen och hög puls är väl den hiskeliga eftersvettningen som kommer som ett brev på posten och slutar ungefär en timma efter passet. Hiskeligt jobbigt att komma till jobbet blodröd i ansiktet med svetten som tränger fram i tinningarna. Galet!

Total träningstid: 45 min
Cardio: Spinning; tungt motstånd och hög puls.


Ikväll har Carina varit här och fikat. Väldigt roligt att få lära känna henne! Vi har väl inte hunnit surra så mycket om annat än träning och träningsupplägg innan så det var toppen! Har försökt jobba mig upp ur sorgejorden för att gå vidare och det verkar gå åt rätt håll. Idag var en bra dag och jag har skrattat gott ikväll så det ser lovande ut!

måndag 6 oktober 2008

Måndag: Måndagsexemplaret

Finns inget att säga, inga ord som kan beskriva hur tom, ledsen, trött och mentalt slut jag är just nu. Hade gärna varit hemma från jobbet idag för jag kan tänka mig att jag inte var någon solstråle direkt. Skönt att jag har förstående kollegor som vet vad jag går igenom.

Glömde både passerkortet till jobbet, VISA-kortet och ICA-kortet hemma idag. Gissa om jag kände mig off utan pengar...

Laddade om hela kroppen med ett tungt styrkepass med Carina i eftermiddags efter en helg helt utan fysisk ansträngning.

Total träningstid: 70 min
Cardio: Cykel 10 min 3 km, CT 10 min
Styrketräning: Ben: Benböj i smithmaskin 1*10 stång, 1*10 stång + 10 kg, 1*10 stång + 15 kg, benpress maskin 3*10 70 kg, benspark maskin 3*10 25 kg, Biceps: bicepscurl hantlar 1*10 7 kg 1*6 8 kg, 1*10 7 kg, biceps maskin 22,5 kg 2*10 + mjölksyreträning, axlar 3*10 10,5 kg skivstång

Än en gång har Carina hjälpt min feghet och självkänsla. Idag lastade hon på och jag trodde inte mina ögon men gång efter gång fixade jag det. Härligt! Utan henne hade jag fortfarande trott att jag inte kunde lyfta tyngre men oj så fel man kan ha!!

Ikväll har jag och hjärtat kollat på Iron Man och degat i soffan efter middagen som bestod av kokt potatis, kokta morötter och köttbullar kokta i sås. Kokt är bra för magen sägs det :)

lördag 4 oktober 2008

Lördag: Man vill bara att det ska vara över...

Jag trodde det skulle ta lång tid innan man kom in sig på ett nytt jobb och fick jobba häcken av sig men för min del skedde det på en gång. Den här veckan har varit otroligt hektisk med långa arbetsdagar, krävande kundbesök och huvudet på skaft. Har rätt höga krav på mig själv så jag kan liksom inte slutföra något förrän det är dubbelcheckat, genomgånget och perfekt. Därför tar det också lite längre tid att nå slutresultaten. Jag är dock nöjd med veckan och gårdagens kommentar: har du bara varit här en månad? Det känns som att du jobbat med oss mycket längre. Du kom in så lätt i arbetet! kändes fint i hjärtat. Det måste betyda att det jag gör märks också...


Efter ett inställt träningspass i torsdags pga kundbesök långt in på kvällen så avslutade jag arbetsveckan med ett tufft styrkepass på gymmet igår. Det kändes tungt, det var tung och jag var helt matt efteråt. Förmodligen för att jag inte hann ladda med energi mellan lunchen och passet utan tryckte en kiwi i all hast. Jag ökade vikt på biceps efter rekommendation av Carina som tror att jag orkar mer än jag tror. Det är helt sant.


Total träningstid: 50 min
Cardio: Cykel 15 min 3,5 km
Styrketräning: Biceps: biceps hantel 7 kg 2*10+1*7, bicepscurl skivstång 12,5 kg 2*10,
axlar: axelflies 3 kg 3*10, push up skivstång 10,5 kg 3*10, triceps: pushdown 22,5 kg 3*10,
ben: legcurl maskin 20 kg 3*10, insida lår 35 kg 3*10, utsida ben 35 kg 3*10


Idag stundar begravning för min kusin. Ni kan väl sända en liten tanke, för den här dagen blir förmodligen en av de jobbigare jag upplevt....

onsdag 1 oktober 2008

Onsdag: Borta kan vara rätt bra men hemma är alltid bäst

Onsdagen den 1:a oktober började med ännu en mysig morgon med älskot.
Det regnade cats 'n dogs så jag tog lift och hann morgonpussas på riktigt.
Efter jobbet mötte jag upp Carina för ett pass på Ego. Där fick man visst inte provträna gratis utan det blev en nittiolapp (bara ett roligt ord) för min del. Värmde upp på cykel och sen ner i grottan för att trängas med muskelbyggare av den större sorten. Vi körde bröst & rygg. Det var jätteskönt och darrigt!

Total träningstid: 50 min
Cardio: Cykel 10 min 3,5 km
Styrketräning: Bröst: bröstpress 1*10 endast skivstång, 1*10 skivstång + 5 kg, 1*10 skivstång+10 kg, Bröstflies 5 kg 3*10 , Vader: Tåhävningar 100 st
Rygg: Ryggdrag 10 kg 3*10, rygglyft 3*10, ryggpress 35, 30, 25 kg 2*10

Medan Carina gjorde rygglyften så körde jag tåhävningar. Aj aj aj! All denna träningsvärk/stumhet sen i söndag gör sig fortfarande påmind. Det stramar heeela tiden! Men ack så skön värk sen!!

Efter besöket på Ego säger både hjärtat och hjärnan att Jocks är stället jag ska träna på, så jag slopar mina tidigare tankar om att byta gym. Jocks är liksom...lite mer jag!

Har haft Jacke & Lina på middag här ikväll, trevligt. Baby love blev klippt och är skitsnygg! Han passar bättre i den här frisyren än monchichi-frillan han hade innan :)