lördag 31 januari 2009

Lördag: Vilodag med inslag av sport!

Det var en välbehövlig och skön lördag jag vaknade upp till. Baksida lår stramade fint när jag klev ur sängen, sömndrucken och redo för lördagsfrukost!

Kl 13 gick finalen i squash-SM i Nordichallen på Gärde. Christian Drakenberg som är rankad 1:a mötte Badr Abdel Aziz i en relativt jämn match där Drakenberg gick segrande ur matchen med 3-1 i set.

Trots lördag, löningshelg nr 2 och SM i stan så åkte vi till Birsta. Det var packat med bilar, svårt att ta sig fram men som tur är funkar "varannan-bil-principen" klockrent där ute. Vi började på Stadium där jag köpte följande

En midjeväska till Tjejvasan
och till långpassen innan

Ett par schyssta slappa brallor att träna i

Pösiga linnen kan man
aldrig få för många av


Vi avslutade sejouren på Birsta med att storhandla på ICA Maxi. 1182 kr gick notan på och nu har vi bra mat ett tag framöver.
Strax kommer Staffan och Petra, som varit i Norge och tävlat i skoter, hit på middag. Imorgon är det skotercross på Gärde och både Pelle, Staffan och Petra ska dit. Själv planerar jag ett långpass i skidspåret...

fredag 30 januari 2009

Fredag: 4 passet ut!

Arbetsveckans sista tidiga uppstigning skedde 05:45. 12 minuter på CT med Darins Breathing your love och Lady GaGa's Poker Face i lurarna satte sprätt på benen. Därefter körde jag ännu mer ben. Tungt och tills mjölksyran gjorde att jag fick vila mellan repetitionerna. Ändå köttade jag på som om det hängde på mitt liv.

På jobbet var det tungt att gå uppför trappan efter alla utfall, marklyft, benpress osv. Har haft en sugande känsla hela dagen som förmodligen intensifieras imorgon. Tar en vilodag och hoppas på fina skidspår på söndag!

Trevlig helg!

torsdag 29 januari 2009

Torsdag forts: Oseriös packning

Notis från tillvaron hemma i Sundsvall:
Packar väskan, sätter igång bra musik och dansar loss på vardagsrumsgolvet. Peppar upp mig själv till morgondagens träningspass. Som nu. Det spritter i hela kroppen. Hela! Då kan det se ut såhär:






Visst är det snygg färgkombo? Mössan är grym. Varm och skön. Tröjan likaså. Tänk om jag såg ut såhär på jobbet, vilket seriöst intryck :)


Energin är på topp :)



Yo!





Peace out.

Torsdag: Lyrisk


Antar att skiers high inte är den rätta motsatsen till runners high, men idag upplevde jag en stund i skidspåret som jag väljer att kalla just skiers high.Det var något av den mest perfekta åkningen jag har fått till någonsin som längdskidåkare. Jag har inte åkt så länge. Och det var långt ifrån perfekt. Men det var perfekt för mig. Glidet var toppen, fästet som en smäck i spåret och stakningen, diagonalen.. allt fanns där. Det var så glädje!









Lycklig och helt genomblöt efter ett kort men intensivt pass har jag nu duschat, ätit hemmalagad köttfärssås och spaghetti och ska strax sjunka ner i soffan och kolla på teve.

onsdag 28 januari 2009

Onsdag: Ännu ett morgonpass att skrinlägga

Morgonträning har guld i mun är mitt motto men imorse var det seeegt. Innan alltså. Ögonen och kroppen ville inte alls samma som hjärnan och hjärtat. Till slut, efter några minuters snooze hoppade jag raskt i träningskläderna. Man spiller ingen tid, morgonträning ska vara effektiv och varje sekund räknas. Tur som en tok hade flickorna på Gold's öppnat några minuter innan egentlig öppningstid så jag satte igång löpbandet exakt 06:15. Sprang 3 km som uppvärmning och körde sen ett styrkepass för biceps, triceps, axlar och rygg. Det var jag och

90-talsmusiken som kompade bra ihop till strax efter 7 då dusch och torra kläder väntade.



Ikväll har vi varit hos Camilla & Micke och firat den sistnämndas födelsedag. Han har precis tagit jaktlicens så det blev en stormtändare, engångsvärmare och Mötley Crues biografi Dirt. De bjöd på mat och mysigt sällis. Kom just hem, ska packa träningsväskan och släcka lampan strax...

måndag 26 januari 2009

Darin Feat. Kat Deluna - Breathing Your Love

Med denna i lurarna fortsätter benen att springa av sig själv på löpbandet :)

Måndag: Ett riktigt måndagsexemplar

Jag blev kvar i soffan hela kvällen igår efter att mami & papi hade åkt. Planen var träning men soffan, filten och koppen med te plus angenämt sällskap av hjärtat lockade mer. Hjärtat som kom 4:a i Squash- SM, well done!

Imorse däremot var det tidig uppstigning och rejält ös på gymmet. De har äntligen omvärderat öppettiderna och numer öppnar de 06:15 varje vardag. Sweet! Uppvärmning i form av löpning i 20 minuter och därefter bencurl, marklyft, bröstpress med skivstång samt insida/utsida lår.
Resten av dagen gick i ett förslöande tempo. Uppdateringarna som gjordes i helgen hade slagit slint så inte förrän vid 10-snåret kickade jag igång arbetsdagen ordentligt. Tiden fram till dess planerade vi byårpuben som går av stapeln om en månad.
Well, måndagar har en tendens att vara sega och till råga på allt så börjar en "nu-måste-jag-boka-massage-tid-känsla" etablera sig i kroppen. Min dåliga hållning och konstant samma arbetsställning på jobbet gör att axlar och rygg säger ifrån. Önskar att jag hade ett ståbord på jobbet faktiskt :)

Har haft storkok här ikväll och lagat köttfärsbiffar. Det var riktigt gott faktiskt. Äntligen börjar jag få till den rätta feelingen och kan free-styla fritt i köket utan egentlig hjälp av receptböcker. Gillar att "koka soppa på en spik" och vill gärna kunna fantisera ihop egna rätter som blir något av en kulinarisk upplevelse. Enligt hjärtat lyckas jag bra :)

söndag 25 januari 2009

Söndag: SM-veckan

Mina älskade päron kom på besök igår och stannade tills i eftermiddag. Vi gjorde en tur på stan där jag handlade lite nya kläder till garderoben (tack lillebror), åt jättegod sallad på Tant Anki & Fröken Sara, missade invigningen av SM-veckan ( i längdskidor, squash, curling, snöskotercross och dragkamp), slappade i soffan och åt sen men god middag och hade glöggprovning.
Under gårdagen/natten och idag har det kommit ca 2 dm nysnö. Fina förutsättningar för SM-veckan!

Jag skidade på mina nya längdskidor igår men det berättar jag mer om imorgon. Nu måste jag i säng. Bums.

fredag 23 januari 2009

Fredag: Födelsedag!

Dagen började fint med samtal av mamma & pappa. De är alltid de första som ringer :)
Väl på jobbet vann jag månadens vinlotteri och kommer att inkassera 9 pavor rött! Gött!
Åt födelsedagslunch på Blå Huset (kyckling med cashewnötter) och planerade kommande kontorspub med tema musik!!
Väl hemma hade jag hela brevlådan full med kort och paket. Herregud att man är ihågkommen fortfarande haha. Fick lotter, presentcheckar, en bok och lite annat smått och gott (!)
Dagens finaste rim fick jag av Veronica:
Grattis på födelsedagen din gamla gnu
är du en vis tant nu?
Kanske har åren slitit på kroppen
och det är snart dags för en tantfrisyr på huvudknoppen
Bingolotto veckans höjdpunkt nu är
medan kroppen sakta faller isär
Ingenstans utan käppen du går
Årens lopp har satt sina spår
Snart knaprar du Varan och Nitroglycerin
förhoppningsvis tycker Pär fortfarande att du är fin
Att hemtjänster kommer blir en daglig rutin
då du snart är en gammal tant med kort stubin
Du vet att jag gillar dig ändå
trots att du snart upprätt inte kan gå


Jag skrattade så tårarna sprutade. Hela rimmet kom i ett sms :)


Älsklingen bjöd på 2-rätters middag på Södra Berget. Jag åt röding, Pelle åt lamm. Mums!
Kortet gör inte direkt rättvisa då det är minst 0,5 m höga drivor snö och vitt på träden så grenarna hänger. Det är så otroligt mycket snö här nu och fantastiskt vackert!!

torsdag 22 januari 2009

Torsdag: Tankar om kris

Det är min 29 födelsedag imorgon. Trettioårskrisen har inte kommit än. Är det efter morgondagen som jag borde ha tankar som... är det nu jag ska skaffa barn? Bör vi köpa hus? Ska vi byta till en större bil? Har jag uppnått tillräckligt mycket karriärsmässigt? Vad har jag för mål i livet? Blir det någon sommarstuga? Eller så skiter jag i alla de där tankarna, firar rumpan av mig och ser vad som händer. Jag har ju mina mål utstakade sedan länge och vet vad jag vill så jag känner mig inte direkt ångestfylld :) Hade fina tjejerna här på fika ikväll. Vi har sedan något år tillbaka bestämt att vi inte ska köpa något åt varandra utan mer fika och surra och umgås. Ändå fick jag så mycket fint!













Snygga örhängen












Smyckesskrin lyx!












Jag har beklagat mig en del över mina skavsår :)










Camillas karl vet precis vad en kvinna behöver. En snygg, svart kofta!













Spa-helg!! Mys mys!

Idag hämtade jag ut skidorna by the way. Nu står de färdigvallade och klara att användas. Hela veckans träningsschema har spruckit för längesen, men på lördag morgon siktar jag på att glida i spåren....
Sleep tight!

onsdag 21 januari 2009

Blogger Boot Camp

Jajamän, nu är nästa Boot Camp på tapeten. Tjejerna släppte bloggen idag och den 25 april är det dags. Jag behövde inte ens fundera på om jag ska med eller inte. Klart jag ska !! Vill absolut inte missa en av årets bästa helger med de bästaste töserna :)
För 695 kr får man hel dags träning, lunch, funktionströja, föreläsning om kost och träning, samt tillgång till relax, ångbastu, bubbelpool och vanlig pool. Som en bonus får du med dig en goodiebag hem. Ni kan läsa mer om detta event här.

Onsdag: Mitt namn är Glid. Inge Glid


Det var ett rent ut sagt fördjävligt före vid Sidsjön i eftermiddags - men väldigt vackert måste jag tillägga. Nysnö, mörkt, upplyst och lite folk. Tyst framförallt.. Snön var hård, mjuk och blöt om vartannat. Mina vallningsfria skidor hjälpte mig föga framåt, stavarna jobbade hårdast vid sidan om för att jag skulle kunna staka mig framåt. I nedförsbackarna (som är få räknade) tog det ibland stutt och vurporna var nära även om jag klarade av det och stod på bägge fötterna alla 6,2 km som jag härdade ut. Vilken TUR att jag har köpt mig ett par vallade skidor som jag ska hämta ut imorgon :) Längtar så otroligt efter att få testköra dem. Tror det blir på fredag. Om jag gissar rätt.
Hann aldrig åka längdskidor igår tyvärr. Det är oxveckor nu fram till maj. Typ. Snabba deadlines, uppföljningar och avslut, klara rapporter innan möten osv. Kom hem sent, hungrig som en varg och medan jag åt middag blåste det småspik utanför fönstret och snön yrde. Ibland går planeringen snett. Min som jag gjorde i måndags sprack redan igår :)
Behöver jag säga att jag har världens träningsvärk i baksida lår idag? Wohooo vad marklyften måste ha tagit alltså! Jag lastade iofs på rejält och fick slita ont men det var värt det! Efter längdpasset kände jag av tricepsen på vänster arm... Träningsvärk är den bästa värken!

måndag 19 januari 2009

Måndag: Back on track

Allra första dagen hos en ny kund är alltid nervös. Speciellt om det ligger extra mycket tyngd på att det får absolut inte bli fel och man som ny i företaget förväntas prestera utöver det vanliga. Jag har åtagit mig ett uppdrag hos kund där jag kommer att jobba 2 dagar i veckan och idag körde det igång på allvar. Kvinnan jag ska ersätta är kvar veckan ut, sen är det jag och en 70-årig kvinna som ska sköta byggets ekonomi. Mest jag. Det blir en rejäl utmaning!

Helt yr i bollen med massa ny information och en diger lönekörning kändes ett pass på gymmet som rena paradiset. Jag rensar ut och fyller på så bra när jag tränar. Idag fick det bli ett lugnt löppass på 4 kilometer för att testa ben och benhinnor efter helgens äventyr. Det gick kanon!
Efterföljade styrkepass bjöd på bicepscurl med skivstång, axeldrag med skivstång, marklyft och rodd med skivstång samt situps. Tyvärr hade jag glömt sulorna i de andra skorna så jag fick springa helt utan. Det var en märklig känsla, men funkade det med!

Återhämtningen bestod av en sponsrad
Gainomax Banan. Den smakade... sådär.

Under löpturen hade jag en massa bra musik i öronen. Dagens playlist:
Britney - Womanizer
Darin - Breathing your love
Lady GaGa - PokerFace
Rihanna - Don't stop the music
Jordin Sparks - Tattoo
Basshunter - Now you're gone
La Bouche - In Your Life
Agnes - On and On
Yves La Rock - Rise Up
E-type - The Tide

Här pratar vi salig blandning... Darin är en favvo just nu...

Har just stoppat in en Mela-special lax som jag väljer att kalla den. Ny laxfavorit, med turkyoghurt och soltorkadetomater-pesto. Yammie, för en nytränad tös!

I övrigt kommer veckan förmodligen se ut såhär:

Måndag: 30 min löpning + styrkepass
Tisdag: 60 min längdskidor
Onsdag: 45 min morgonträning
Torsdag: Vila
Fredag: 60 min längdskidor
Lördag: 60 min längdskidor
Söndag: 30 min löpning + styrkepass

söndag 18 januari 2009

Söndag: The end of Blogger Ski Camp

Jag är så otroligt glad att jag träffat alla dessa fina människor och att jag anmälde mig kvickt som sjutton att hänga med på Blogger Ski Camp till Åre Björnen!! Det var fantastiskt vad mycket jag hann lära mig på 4 dagar. Om tenkiken vid längdskidåkning. Om tekniken vid carving. Om människorna. Om Gainomax (som jag faktiskt aldrig provat förut).

Igår lärde Sofia ut carving-grunder och jag jobbade hårt med stålkanter och "köttbulle/spaghetti" hela dagen. Efter lunchpaus gav vi 5-km spåret en chans. Kvällen bjöd på middag på Grappa och jag, Mela, Jane och Sara nattsuddade till 01.30 med vin, surr och massa skratt.

Utstädning och avsyning kl 10, sen chokladfabrik innan vi åkte hemåt. Lunchpaus i Östersund och jag landade hos min prins strax efter 15. Hem ljuva hem!!


Mela satte sig på bordet, bara sådär :)

Åre är otroligt vackert,
speciellt när solen skiner



13 glada entusiaster äter frukost

Sara och Malin övar teknik
Malins hår frös till is då
det var -13 grader första 8 km
Tessan rattar med säker hand.


Solen sken på oss när vi åkte carving igår
Alla sponsorprodukter Sara hade fixat!



Min del av kakan



Vi stannade på Lundhags på vägen hem
och jag blev vän med en fleecetröja.

Ni kan läsa mer om Blogger Ski Camp hos tex Sara, Jane, Terese , Sofia och Nilla.

fredag 16 januari 2009

Fredag: Blogger ski camp dag 1

Så var vi äntligen här i Åre Björnen på det första men förmodligen inte det sista Blogger Ski Camp. Vi anlände igår till ett 20-gradig kallt Åre, solen sken men det var svinkallt! Resan upp gick smärtfritt, vi hade solen med oss hela vägen... Stannade och handlade på ICA Kvantum Odensala och kom ut 6 fulla papperskassar rikare och 2300 kr fattigare.

Vi packade in oss och värmde våra frusna själar med massa te medan vi spelade Yatzy :)

Kvällen avslutades med lax under yoghurtpestotäcke, vit fiberpasta och ruccola/tomat/papriksallad.

Vi ska strax ut i spåret och nöta, påbylsade av bara attan. -13 grader och utlovad stormstyra (typ) kommer göra min själ frusen så det gäller att hålla ångan uppe!!

Uppdat: Anna Forzelius var vår eminenta skidlärare i längd på förmiddagen idag. Hon visade oss hur vi ska sätta stavarna vid diagonal åkning och stakning med frånskjut och vanlig stakning. Poletten trillade äntligen ner och för första gången på väldigt länge så kände jag att nu lossnar det! Vi körde ett provvarv på 3 kilometern, sen jobbade vi vidare på "femman". Nedförsbackarna var definitivt det största problemet men vi fick även lära oss hur vi enklast tar oss ner genom att sätta ena skidan utanför spåret och ploga med den skidan.

Lunchpaus med hemmasvängd köttfärssås och pasta samt en avokado- och bönsallad. Vi värmde oss så gott det gick under täcke och till slut var jag faktiskt mindre stelfrusen! Eftermiddagen bjöd på rejäl temperaturväxling från -13 till -5. Vi siktade in oss på milspåret och genomförde det!!! Jag tappade all ork efter 8 kilometer men då trädde pannbenet in och hjälpte mig i mål. Återhämtning skedde med hjälp av en gainomax bar och ett stort glas vatten. Mums! Trots att den bara innehåller 170 kcal så känns det som att man har smällt i sig ett skrovmål.

Har hämtat ut skidorna till morgondagens alpina pass och passade samtidigt på att köpa ett par underställsstrumpor från Craft* och en halsduk man kan göra om till bandana, mössa osv.

*Det ser ut som om jag är sponsrad av Craft med komplett underställ samt lager 2, längdskidtights, underställsstrumpor och mössa. Nu saknar jag ett par handskar och en jacka :)

tisdag 13 januari 2009

Tisdag: Vilan är ett faktum...

...och resultaten kommer därefter. Jag fortsätter på mitt inslagna skadespår eftersom det är/varit mitt största hot mot helgen fram till idag. Det har vänt! Linkade till bilen imorse, gick normalt till bilen efter jobbet ikväll. Det kallar jag framsteg :) Ska strax sätta fötterna i ännu ett fotbad, massera de onda punkterna och rengöra sår.

Har slaviskt följt väderrapporten för Åre och kan till min lycka se att det ska snöa imorgon (5-10 cm), bli kallt och sol på torsdag och normal fjällkyla resten av helgen. Låter som bra väderutsikter!

måndag 12 januari 2009

Måndag: Förutsättningarna from hell

Med facit i hand kanske det inte var så smart att i förebyggande syfte sätta skavsårsplåster på hälen eftersom det gav upphov till det värsta såret i mannaminne. Fick ta bilen imorse till kundbesöket 1 km härifrån för det har varit stört omöjligt att gå normalt i ett par skor utan att vråla av smärta. Jag har gått runt i raggsockar på kundbesöket (tur att det är på en byggfirma :) för att det inte ska vara någon påfrestning på såret. Just nu håller jag alla tummar och tår att den ömma biten ska vara övergående till på åtminstone onsdag så jag kan åka skidor på torsdag. Måste på apoteket och köpa plåster deluxe!

Förutom tankarna kring sår/bortfall av skiddagar/önskan om snabb läkning så är jag fundersam kring vädret just nu. Vi har idag 6,8 grader plus och snön töar i rasande fart. I Åre är det precis lika varmt. MEN nyss meddelade Tone på TV4 att det kommer minusgrader och snö lagom till torsdag. I wish!!

Har träningsvärken from hell i vaderna idag. Whooops, hela kroppen är småsargad efter helgens skidäventyr hahaha.

söndag 11 januari 2009

Söndag: Idag bytte jag till bredare skidor

Åh, vilken dag! Vilken underbar dag! Efter att skavsåren placerat sig lägligt och illavarslande på hälarna igår insåg jag att: nej, det blir ingen längdskidåkning idag söndag. Istället drog vi till Hassela och åkte carving. Häärligt!
10:15 stod vi på skidorna, redo för en underbar dag i backen. Nedfarterna var nypistade och vi tog oss glada i hågen upp till toppen. Vissa backar var alldeles för branta då jag behöver ha lagom lut för att kunna åka som bäst. Vi gjorde ett lunchstopp och fick i oss köttbullar, potatismos och sallad innan vi åkte vidare ett par timmar till. Där mot 15-tiden var jag så mör i benen efter alla djupa knäböj att jag knappt kunde trycka ifrån mot slutet av backarna.

Jag och Anna, två solstrålar trots att solen inte syntes :)



Utsikt över Hälsingeskogarna

En av de bästa backarna

När liftarna stängde och vi hade lämnat in de hyrda skidorna, fått av oss gipsvaggorna - förlåt pjäxorna menade jag förstås! - så checkade vi in på badet och bubblade bubbelpool. Underbart avslut på en otroligt härlig dag. Nu ser jag fram emot helgen som bara den. Synd bara att det inte blir någon längdskidtur i början på denna vecka, det är helt omöjligt med de sår som bildats på mina hälar. Vad hjälper bättre mot skavsår än compeed?

Så här kan det gå när man är trött och hungrig!

lördag 10 januari 2009

Lördag: Hög puls och röda kinder

Råkade på det klassiska misstaget igår: att lägga mig på rygg i soffan för att slö-glo på Let´s dance. Slö-glo är aldrig bra en fredagkväll så jag hann se Hasse Aro svänga sina lurviga i en tam cha cha, sen somnade jag och vaknade lagom till nyheterna kl 22! Whooops! Till råga på detta så hamnade jag senare framför datorn och vips! så var klockan en timme över midnatt och bed-time hade passerats med några timmar. Så kan det gå när jag försöker mig på en slö hemmakväll :)


Laddade med grötfrukost, brunkullans te och knäckemacka med leverpastej i förmiddags inför det stundande längdpasset. Jag är alltid så nervös innan jag spänner på mig skidorna för jag vet ju att jag suger ganska hårt. Viljan finns där men tekniken är helt enkelt sååå kass!! Jag ser riktigt fram emot vårt pass med Anna i Åre nästa vecka. Det ska bli intressant att se hur lång listan på "det-här-bör-du-träna-på" kommer att bli hihi.
Trots bristande teknik och det faktum att jag klätt mig alldeles för varmt så slängde jag mig ut i spåret på Södra och betade av mina första stapplande stavtag däruppe för säsongen. 5 kilometer gick otroligt bra så jag stakade mig bort till bilen för att få loss Soc-tröjan från kroppen och endast köra i underställströja och vindjacka. Tog ett varv på 2,5 km-rundan och insåg även efter den att det fanns mer att ge så jag körde en repris! Sista kilometern började skavsåren komma som vanligt trots att jag förberett och plåstrat om med Compeed. Jag har verkligen Sundsvalls sämsta fötter, tro mig!

Tidpunkt: 11:00
Tid: 70 min
Distans: 10,5 km
Energiförbrukning: 661 kcal




Var rätt trött och slut i armarna efter all åkning så jag for hem och återställde kroppen med en kopp varm nyponsoppa och en banan.






Såhär trött kan man se ut efter många kilometer på ett par längdskidor





En dusch och en powernap senare var jag redo för en tur ner till Stadium. Jag är nu stolt ägare av ett par schyssta Craft-byxor med fleecefoder och en skön bandana.

Ha en trevlig lördagskväll!

torsdag 8 januari 2009

Torsdag: Down

Jag har varit trött idag, trött och en aning ledsen. Eller mycket ledsen, det är en definititionsfråga. Ur gängorna helt enkelt. Tur att de dagarna är lätträknade och imorgon kommer jag vara samma glada tjej igen!
Somnade i schamponeringen hos frissan, i mörkret till lugn musik och kandelabrar i en fåtölj som vibrerade lite lätt. Vem skulle inte somna där? Valde en ljusare färg denna gång då jag ser piggare ut och inte lika blek som jag blir i mörkbrunt hår.

onsdag 7 januari 2009

Onsdag: Skida bakom ryggen

Hua vilken isande kyla det var i skidspåret i eftermiddags. Brrrr!!
Hade med mig en kollega som inte åkt längdskidor på 8 år så det blev mycket teknikträning och inte så mycket fartlek i spåret. Det börjar gå bättre nu och jag känner att jag orkar trycka på, har kraft i armarna och lite mer glid på skidorna. Finns mycket att jobba på där... Well - 6,2 km blev det och nu är jag duktigt mör i både rygg och ljumskar. Tror jag vilar imorrn så jag orkar helgens planerade trippelpass.

Hann snabbduscha och fylla energidepåerna med renskavsgryta och sallad innan jag styrde kosan mot Alnö och fika med goda vänner. Vi hann gå igenom det mesta på ett par timmar. Spontana myskvällar med vänner ligger högt upp på listan!!

tisdag 6 januari 2009

Tisdag: Effektivitet

Att råka somna i soffan sådär vid nio-snåret på kvällen brukar sällan vara en hit för min del. Det innebär allt som oftast att jag sover risigt hela natten och det blev även följden av gårdagskvällens tupplur i soffan. Trodde jag skulle sova gott i de nya fina sängkläderna :)
Trots att John Blund besökte alla utom mig inatt så har jag haft mycket energi under dagen idag!

Direkt efter frukost åkte jag till Sidsjön och körde 6,2 km längdskidor. Tekniken är under all kritik och den jobbade jag extra hårt med idag. Lite bakhalt, perfekt klädd och med en stor portion vilja tog jag mig runt de två varven. Det är knappt värt att nämna tid på 3 km men det ligger någonstans mellan 15-20 minuter.
Resten av dagen har jag delvis spenderat i köket bakandes bröd och lagandes mat. Det blev två grova limpor, en med havssalt/timjan och en med bara halvssalt.
Middagar och lunchmatlådor kommer att bestå av renskavsgryta med lingon, italiensk kycklingsoppa och ugnslax med hemmagjord tomatpesto.


Kylskåpet har laddats med massor av godsaker! Det ser ut som att vi ska äta grymt mycket turkisk yoghurt denna vecka men innehållet är mat, sallad och lingonsylt :)

Imorgon återgår jag och Pelle till vardagen efter 18 dagars ledighet. Det har varit en fröjd att få sova länge, umgås med nära och kära och vara ute i solen som lyst hela ledigheten!

måndag 5 januari 2009

Måndag: 2009

Så var det 2009.


I hjärtat känner jag att det blir ett bra år.
Jag har precis gjort något jätteknäppt, men det kan bli en senare historia att berätta.
Häromdagen var det -30 grader när vi vaknade till ett soligt, vintrigt och vackert landskap.



Det stora blåmärket på skinkan har inte bleknat, svanskotan ömmar och skavsåret frodas under
plåstret efter en helt vanlig skidtur på sjön. Skidföret har inte varit sådär härligt som jag hade önskat.

Projekten rullar på, imorgon är en annan dag, livet är härligt och det är de små stunderna man måste njuta av!