lördag 28 februari 2009

Jag loggar in en solig lördagsmorgon och har fått en mindre utskällning/bra feedback av Sofy i kommentarerna ang min fjuttiga vikt på raka axelflies (2 kg). Imorrn är det jag som åker raka vägen till gymmet och kör ett kompletterande axelpass för att se vad axlarna pallar med. Jag vill inte vara pinsam och fjuttig! :)

För övrigt är det vilodag idag. Igår var jag så trött i hela kroppen efter veckans pass så en solig vinterpromenad är det enda jag ger mig på. Imorrn är jag tillbaka på banan igen, var så säkra!

Uppdate! Vacker vinterpromenad:












Käk dag 6
11:30 Brunch 1 portion fiberhavregrynsgröt med russin/linfrö/kanel, lingonsylt, mjölk, ½ glas jordgubb/apelsinjos (Brämhults), 1 kopp jordgubbsté, två knäckisar med munsökorv.

15:30 Mellis 1 banan

17:30 Middag Kräftstjärtar, avokado, citron, en brödskiva, ugnsbakade grönsaker/potatis, fläskfilégryta, 1 glas rött, en liten bit ananaspaj, 1 msk vaniljglass, en näve nötter

fredag 27 februari 2009

Snabb resumé av morgonens dyngsvettiga pass (än en gång):

16 minuter intervallpass löpband som uppvärmning, 2,3 km.
5 min crosstrainer - nivå 3. Benen trötta som as!
Ner under marknivå för bicepscurl 3*10 9 kg:s hantlar, axeldrag med skivstång 7,5 kg, baksida axlar (liggande) 3*10 4 kg:s hantlar, raka axellyft 3*10 2 kg:s hantlar.
Stretch! Mina ben är som stockar idag, nästintill omöjliga att böja. Svårt att gå uppför trappor men värre att gå ner. Det var längesen jag hade sån träningsvärk i benen men det
är hemskt välkommet!

Var till tandis imorse och de spolade rent under visdomstanden. Jag klämde nästan sönder mina egna händer... Nu känns det ok i munnen igen...

Idag är det fredag. Weeeeiiihoooo! Igår snöade det precis hela dagen, kom säkert 1 dm. Idag skiner solen från en klarblå himmel och jag njuter av utsikten från min fönsterplats.
Efter jobbet ska jag hem och ta hand om söta älsklingen som varit sjuk hela veckan. Kan hända att jag svänger förbi Tandoori och köper med mig indiskt till middag. Slurp!

Käk dag 5

Morgonpass på Gold's 50 min

07:50 Frukost 1 portion fiberhavregrynsgröt med russin/kanel, äppelmos och mjölk. 1 knäckis.

12:00 Lunch Gårdagens rester, rostbiff, skinka, potatissallad, massor av exotiska frukter, ½ glas cola.

15:00 Mellis 2 knäckis med ost, 1 kopp té

18:00 Middag Chicken Tikka Masala med ris och nanbröd, ½ papodam

20:30 Kvällssnacks Gurka och morotsstavar, fresh island dip och lite nötter

torsdag 26 februari 2009

Idag gick den beryktade byråpuben av stapeln. Det var en otroligt uppskattad tillställning som jag och mina två eminenta kollegor arrangerade denna torsdagkväll. Men vi börjar från början av torsdagen den 26 februari.

Jag vaknade 05:45 och var helt off. Energi = 0 och när jag packade träningsväskan frågade jag mig själv: orkar jag det här idag? Antar att jag käkade för lite igår, då blir energin under skosulorna och min kropp orkar noll! Jag tog mig i alla fall iväg till gymmet och kände med en gång att det inte skulle bli något vanligt löppass utan intervaller föll bättre in. 20 minuter och 3 km senare var jag sjöblöt i svett. Fortsatte ner i gymmet och körde bröst, rumpa och mage. Svetten sprutade!

Total träningstid: 60 minuter
Kondition: 20 min löpning intervallpass 3 km
Styrka: Bröstpress skivstång 3*10 10 kg, benböj i smithmaskin 3*10 30 kg + skivstång, utfall med skivstång 3*10 10 kg, situps 100 st

Jag fick sällis av Gina och vi tränade ihop och flåsade ikapp. I smithmaskinen pushar vi alltid varandra till max! Skickade ett sms igår kväll du bangar väl inte ett träningspass imorrn? och fick till svar Nä det gör jag inte! Jag är fett på! Tro inte att du ska få vara fit och jag skall vara slapp-Olga. Nä nä jag kommer! Garvade rätt länge när jag läste sms:et. Det är skönt att ha med-kumpaner på morgonträning!

Idag har jag inte jobbat med mina ordinarie arbetsuppgifter. Jag har agerat festfixare. Den sk byråpuben följer tätt efter februaris kontorsmöte varje år och denna kväll bjöds det på exotisk planka, bröd med färskost, vin, alkoholfria alternativ samt tema huvudbonad och musik, en udda kombination som visade sig bli väldigt poppis. Alla hade huvudbonad, från cowboyhatt till hörselkåpor. Och musiklekarna blev en riktig succé. Vi hade melodikryss, översatta texter lagen skulle komma på originaltexten till samt intron från tv-serier och jinglar. Har just kommit hem, har fortfarande tandvärk (usch, it's a paaaain) och ska till tandläkaren imorrn. Bävar... Denna visdomstand kommer nog ryka inom en snar framtid och jag har panik.

Käk dag 4

08:00 Frukost 1 stoor portion fiberhavregrynsgröt med kanel och russin, äppelmos, två knäckisar med ost, en kopp jordgubbsté

11:00 Mellis 1 banan

12:30 Lunch Kyckling- och fetaostsallad från Waynes. 1 färskpressad apelsinjos.

15:15 Mellis 1 jordgubbsyoghurt

18:00 Middag Rostbiff, skinka, lite potatissallad, massor av exotiska frukter, ½ glas cola, några salta pinnar. Massor av vatten, lite nötter.

Kan direkt säga att det där med att inte äta frukt för att slippa godissuget sket sig totalt idag. Det blev hinkvis med frukt. Mumsig frukt! Drack även lite cola till maten. Yes I did!
Men alla chips, popcorn och after eight gick mig obemärkt förbi. I loooove choklad :) Så jag kanske har lyckas dämpa sockermonstret en aning?

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.... trött och ska upp tidigt imorrn. Kan ni hålla en tumme kl 9 när jag är hos tandis?

onsdag 25 februari 2009

Idag gick jag och Emelie in på dag 3 av 56 i vårt projekt. Det känns fortfarande rätt lätt, som en piece of cake (jag inte får äta) men jag undrar just när det kommer vända. För jag vet ju att så snart jag sätter upp förbud och det har gått x antal veckor, när jag får smak på första godisbiten - ja då är det kört! Då är jag tillbaka i sockerträsket med handen i godispåsen och äter desto mer än jag gjorde innan. Och jag vet så väl att jag inte bör sätta upp förbud mot mig själv eftersom det oftast stjälper min väg mot en lättare kropp men samtidigt så kommer det knappast bli någon skillnad på vågen om jag stoppar i mig socker. Fattar ni dilemmat?
Dagens "att stå emot nr 1": Idag bjöds det på tårta hos en av mina trognaste kunder men jag var ståndaktig in i det sista trots att det såg otroligt gott ut. Intalade mig själv att min mage knappast skulle gilla massa grädde innan skidpasset....

Sidsjön bjöd på vackert väder och hårda spår på eftermiddagen. Hade tur att kunna jobba in tid och komma ifrån innan rusningstrafik. Med massor av peppande musik i öronen jobbade jag mig igenom 9,3 km. Diagonalade 25 %, stakade 75 %. Det var tufft och jobbigt men jag älskar det! Idag förbättrade jag min tid dessutom och kom i mål på 54 minuter. Sweet!

Dagens "att stå emot nr 2": Ska strax iväg på tjejmys hos Karima och där brukar det bjudas på mycket goda chokladbakelser. Hon hintade om gurkstavar och dipp igår så jag hoppas att det finns....
Uppdate: Inga bakelser så långt ögat nådde! En jättemysig tjejkväll med massa skitsnack, precis vad jag behövde såhär mitt i veckan!!!


Käk dag 3

06:15 Frukost
1 portion fiberhavregrynsgröt med kanel, russin och linfrö, 2 msk äppelmos och mjölk.

09:00 Mellis 1 kopp te och 1 stor knäckis med ost.

12:00 Lunch 1 kycklingklubba, avokado- och fetaostsallad, keso med grillad paprika och 1 passionsfrukt, vatten.
14:30 Mellis innan träning 1 jordgubbsyoghurt, 1 kopp te
17:30 Middag Paprikalax i gräddsås med lite pressad potatis, vatten.
20:00 Fika hos fina vännen 2 stora koppar rabarbergrädd-té, en skål ljuvlig fruktsallad, cashewnötter

tisdag 24 februari 2009

Käk dag 2

07:00 Frukost 1 portion fiberhavregrynsgröt med russin, linfrö, lingonsylt och mjölk. 1 kopp te och 2 knäckisar med ost.

12:00 Lunch Köttfärssås med fiberpasta, ruccola, körsbärstomater och gurka. Vatten.

15:00 Mellis Yoghurt och en näve nötter

17:30 Middag Pasta och korv med hög kötthalt, gurkskivor och vatten.

20:30 Kvällsmål 1 kopp jordgubbste, 2 knäckisar med ost, 1 passionsfrukt.

Fortfarande inte en tillstymmelse till godissug och jag är så otroligt fundersam över hur det kan komma sig. När jag får ner maten på pränt ser jag att jag varit usel både igår och idag på att äta frukt. Fy skam och bättre upp imorrn! Just grönsaker är en svår variation för mig, jag är allergisk mot en hel del råa grönsaker så jag gör mitt allra bästa. Sallad, tomat och gurka är stora favoriter men tillför väl inte min kropp så mycket mer än vatten så jag måste tänka över hur jag ska förändra det. Vitkål är ett fint alternativ!

Har ju helt glömt att berätta en mycket rolig detalj från helgen som kunde varit otroligt avgörande för min tid på Tjejvasan:

Vi anlände med bil till Oxberg och tog en tur inne på området för att kolla läget innan vi gick tillbaka till bilen för att skydda oss mot snön innan start och värma oss. I bilen kom jag på att jag inte preppat hälarna med skavsårsplåster så jag tog av pjäxorna, lossade chipet och satte dit tejp.... och satte på mig strumporna och pjäxorna igen. Vår chaufför sa hejdå och vi gick bort mot området igen för att uppsöka toaletter och göra oss klar för start. När jag står i toalettkön så kommer det fram en kvinna, plockar bort något från baksidan på mitt lår och ger till mig samtidigt som hon säger: Den här ska du inte ha här va? I handen håller hon mitt chip. Tänk om kardborren inte fastnat i brallan? Då hade min tid inte registrerats... Jag tror inte ens att jag i all nervositet hade märkt att chipet inte satt runt vristen. Therese och jag skrattade så vi nästan tjöt :) Tack kvinnan i toakön för den räddningen!
Käk dag 1

Glömde helt bort att lägga in alla stora och små smulor jag åt igår så här kommer den bistra sanningen:

07:00 Frukost Fiberhavregrynsgröt med russin & linfrö, lingonsylt och mjölk. 1 kopp te och en knäckemacka med mosad avokado.

12:00 Lunch Kasslergryta med pressad potatis, ruccolasallad, körsbärstomater och gurka.

15:30 Banan

17:30 Middag Köttfärssås med fiberpasta och massor av vatten

20:30 Efter träning Lite fil, en kopp te och två knäckis med smör och ost

Jag måste bli bättre på att ladda med mellis på eftermiddagen. Tips mottages tacksamt! Makrill och kesella går bort, det får jag helt enkelt inte ner….

måndag 23 februari 2009

Vi är vad vi äter

Jag utmanade Emelie för ett par veckor sedan... och efter det bestämde vi oss för att utmana varandra. Inspirationen hämtades av Sara och Karins tävling med Biggest looser. Jag och Emelie är ganska jämna vad gäller våra kroppar/mått/mål. Vi har inte jättemycket att tappa, men båda vill gå ner några kilon och framförallt tighta till våra kroppar. Därför har vi bestämt oss för en utmaning i Du är vad du äter-anda - utan Anna Skippers fusk med "de första fyra veckorna är det tufft men sen tappar alla 13 kilo de sista fyra veckorna".

Måndag 23 februari drar ”Vi är vad Vi äter” igång. Under 8 veckor kommer vi att tävla mot oss själva och mot varandra.

Första dagen väger vi in oss och tar mått.

Första veckan kommer varenda smula att dokumenteras i matdagboken för att sedan publiceras som den bistra sanningen. Vi kommer följande vecka att varje dag rapportera exakt vad vi sätter i oss, dvs allt nyttigt men även bekänna våra synder. Vi tänker på vad vi äter men vi kommer skriva ner allt för att få det konkret framför oss.

Varje måndag är det vägning och mätning. Den som procentuellt sett går ner mest under veckan vinner. Sedan kör vi 8 veckors utmaning. Varje måndag rapporteras mått/vägning i form av procentuell nergång från föregående vecka och förra veckan eventuella snedsteg.

Fjärde veckan, halvtid, återkommer matdagboken som ett inslag för att se om matvanorna ändrats något.

Åttonde veckan, måndag 20 april, börjar slutspurten.Vi slutväger oss på självaste Boot Campet den 25 april och det är då den slutgiltiga vinnaren koras. Om 8 veckor har vi förhoppningsvis nåt våra mål/kommit närmare våra mål. Dvs 2 tightare kroppar! Jag har liksom Emelie ca 5 kg att tappa, helst mer men börjar med att sätta ett realistiskt mål.

Naturligtvis kommer allt att publiceras i bloggen. Inte vikter men den procentuella viktminskningen och mått. Vår vikt måste vi däremot redovisa till varandra!

Målgången är alltså måndag om 8 veckor- dvs måndagen i samma vecka som BloggBootCamp går av stapeln!

Det här är ett perfekt sätt för mig att få igång mig själv. Allt dokumenteras, allt publiceras och jag tävlar. Sweet!! Tror liksom Emelie att det kommer bli tufft att komma bort från sockret men det är bara att fightas på, vi ger inte upp :)

Nu ska vi tävla! Mot varandra och med varandra! Med oss själva och mot oss själva!

All eventuell pepp och uppmuntran mottages med största tacksamhet såväl som konstruktiva råd och tankar kring de resultat vi gör och redovisningen av matintagen!

----------------------------------------------------------------------------------
Det blev panik när jag kom hem från jobbet idag. Jag var helt slut på energi, trött och hungrig på samma gång då hela eftermiddagen rusat på i ett hejdundrande tempo utan paus för mellis. Jag snodde därför ihop en köttfärssås som jag lastade i mig tillsammans med fiberpasta. Inte en endaste liten salladsgnutta fick trängas med maten, det skulle gå fort fort fort! Tur att jag åt mycket sallad till lunch, gillar ju egentligen att ha det till varje mål.
Efter middagen smält kom humöret och orken tillbaka så jag åkte ner på gymmet och tränade. Pelle jobbar över idag och jag behövde rensa skallen, organisera och planera så det fick bli intervallpass på löpbandet och ett tungt styrkepass därpå.

Total träningstid: 62 minuter
Kondition: 32 min löpning intervallpass 4,5 km
Styrka: Bicepscurl 10*3 9 kg hantlar, biceps i maskin 3*10 22,5 kg, pushdown triceps 3*10 25 kg, benspark 3*10 25 kg, marklyft 3*10 35 kg

Första dagen på Vi är vad vi äter har varit usel matmässigt. Nästan så jag skäms men jag har helt enkelt inte hunnit äta. Simple as that.
Nu ska jag fylla på med lite energi och slå mig ner i soffan en stund. Imorrn stundar en ny dag med nya möjligheter och utmaningar!

söndag 22 februari 2009

Tankar kring gårdagen

Det är otroligt många tankar som virvlar omkring såhär dagen efter Tjejvasan 2009, mitt livs största prestation. Idag är glädjen över de 3 skidade milen total och jag kommer förmodligen att gå omkring med ett fånigt flin på läpparna imorgon.

Jag inser nu hur mycket jag utvecklas på dessa månader då skidträningen varit prio 1. För styvt en månad sen var jag och flera andra glada entusiaster i Åre på Blogger Ski Camp och då vågade jag knappt åka i nedförsbackarna. Jag klev ur spåret och plogade mig ner. Igår hade jag toppenglid på skidorna och körde störtlopp nerför backarna utan en tanke på vurpor eller rädsla. Jag har ju jobbat mycket med tekniken sista tiden och idag känns det av i bröst/triceps/biceps samt i ljumskarna - precis där det borde kännas. Min ländrygg blev lite småtrött där på slutet av loppet så jag ska definitivt låta den vila i veckan och vänta med ryggträning.

Att jag vid 13 km skylten lyckades tränga bort tankarna om blöta pjäxor, eventuella skavsår, tryck mot tårna/blånaglarna och det onda i ryggen var en prestation i sig. Det var som att vrida en knapp från on till off och fokusera på helt andra saker istället. Min kämparglöd igår var det som fick mig att fixa loppet tillsammans med en grym dagsform. Magen var bra för en gångs skull, kroppen kändes pigg och huvudet helt inställt på en fin upplevelse. Sen tror jag att det gjorde mycket att vi fick vallade skidor av en expert och privatchaufför till starten.

Helgen i helhet har varit grym och jag tackar Tessan för underbart sällskap och toppeninsats trots eventuell förkylning som motades bort med allvärldens medikamenter samt Anna-Sara och Andreas för allt de ställt upp med i helgen. Thanx!!!

Känslan efter loppet är naturligtvis total lycka men samtidigt är jag tom. Tjejvasan har varit ett mål att träna mot under så lång tid och nu är den etappen över. Tomheten övergår nog så snart jag lagt upp träningsschema inför barmarkssäsongen med fokus på löpning och cykling. Får kanta försäsongen med längdskidåkning så länge snön ligger vit, spinning och styreträning. Men ändå - hur suddar jag bort tomhetskänslan?

lördag 21 februari 2009

Tjejvasan 2009

3 mil i ryggen sitter jag är "hemma" med ett fånigt flin på läpparna. Jag fixade det!! Banan var mer kuperad än jag hade väntat mig, backarna fler och nedförsbackarna längre. Efter 5 km var jag otroligt törstig och stannade en kortis för att dricka lite ljummen saft. Stakade på mot Hökberg och fyllde på med energi i form av blåbärssoppa och en halv bulle samt lite ljummet vatten (usch, det är något jag bara dricker i nödfall. Smakar inte gott...). Efter Hökberg började tålamodet tryta. Det finns fyra spår. Två för dem som åker sakta och två för omkörning. Det längst till vänster används främst till omkörning. Varför ligger man och segstakar i det fältet och inte ens lyssnar på orden "ur spåår"? Hände mig ett antal gånger. Näromkörningen istället får ske på höger sida blir ju alla lite smått förvirrade...


Jag körde på så gott det gick, passade på att valsa om i uppförsbackarna och tyckte orken höll mycket längre än jag förutsatt. Vid Läde stod Anna-Sara och hejjade på som sjutton med sin bror. Gissa om jag fick fart efter det!! ...i 1 km. Sen trodde jag att väggen kom ivägen. Dyngsur om pjäxorna och med en ländrygg som började ge vika. Och nej, det här är inga undanflykter eller käppar i hjulet under loppet - bara rena fakta. Precis i detta nu, vid 13 km skylten tog jag fram pannbenet som mamma tipsade om ("när det känns som tyngst; då tar du fram pannbenet"). Det hjälpte. Tack mamma!!


Eldris bjöd på blåbärssoppa och vatten (huvva igen). Sen var det bar å åk! 9 km kvar till Mora och jag hade fortfarande mycket ork i kroppen. Sista 3 försökte jag spurta men hamnade bakom några segsnören igen och fick till slut lägga mig i yttersta filen. När jag väl kom i mål på
3:31:25 var lyckan total. Jag och Tessan gav varandra en stor grattiskram och underbara Anna-Sara hämtade upp oss vid Strandens skola.


Skitnöjd efter genomfört lopp.
Tessan meddelar kärleken vad sluttiden blev.


Tessan innan start. Nervööös...

Nu ska jag & Tessan äta rostas med klyftpotatis, vitlökssmör och beasås. Sen blir det Melodifestivalen för hela slanten. Om vi inte somnar innan :)

fredag 20 februari 2009

Dagen före. Snön har fallit i Mora inatt så det är nyplogat och nypistat här. Kortvasan gick av stapeln idag och vi såg många trötta motionärer komma stapplande mot Vasaloppsmålet. Så kommer jag förmodligen se ut imorgon.

Har laddat med pasta till middag. Visualiserar banan utefter Vasalöparen. Jag är så redo som jag kan bli inför en tjejvasa. Spännande och stor dag imorgon!

torsdag 19 februari 2009

Jag började packa för en stund sen. Nyss slutade jag. Jag måste pausa mitt packande för att tänka efter vad jag verkligen måste ha med mig. Inget får glömmas, inget får lämnas åt slumpen. Ligger en vante kvar hemma blir det panik i lägret. *tänker tänker*
Underställsbrallor och underställströjor i dubbla upplagor, skidtights, lager2-tröja med fleece, soc-tröja, underställsstrumpor i dubbla upplagor, handskar och mössa likaså, jacka, pjäxor, skidor, stavar, halsduk, midjeväska... åsså lakan, handuk, neccesär, mjukisbrallor och varma sockar till lördagkvällens Melodifestivalmys.

...jag tror jag börjar bli lite nervös....

onsdag 18 februari 2009

Jag pallrade mig upp imorse och tränade. Sista passet innan helgen. Joo, så blir det nog...
Biceps, triceps, axlar och mage körde vi - jag och Gina. Fick äntligen lite sällis då jag har varit som en ensamvarg länge där nere i grottan :)
Kroppen känns bra och nu vill jag bara att det ska bli lördag, klockan ska slå 12 så vi får sticka iväg. Huuua, vad nervös jag blev precis nu!!


Ahhh, som den rätta schlagernörd jag är jublade jag glatt när jag nyss blev medbjuden till finalen av Melodifestivalen i Globen 14 mars. Shopping i hufvudstaden, musikfest hela kvällen och mys på hotell. OCH inte minst en återförening med Kikki som jag inte träffat på snart 2 år. Sweet!!

måndag 16 februari 2009

Jag är osäker på om eftermiddagens skidpass ska få vara veckans första och sista före Tjejvasan. Ska jag köra en träning till? Bör jag vila mina lemmar och leder, tår och vader (som grymtade illa i duschen och spänner..)? Jag har inte upplevt någon som helst träningsvärk efter mina pass. Helgen bjöd som bekant på 22,4 km skidåkning och jag glömde stretcha bägge dagarna men jag har ändå inte ont. Någonstans. Eller jo, jag ljög. Jag har ont i blå-tårna men de börjar domna efter ett tag när jag åker så de märks inte värst.
Hur skulle ni ha gjort?

söndag 15 februari 2009

Hallelujah! It's a boy!! Har precis gråtit stora krokodiltårar av lycka, bästa och älskade Camilla & Micke fick i natt en välskapt liten Fabian. Väntan har varit lång men resultatet det finaste man kan få!


Jag firade bebisens födelse med ett skidpass på Sidsjön. Det var mulet när jag startade och soligt när jag avslutade, 12.4 km senare. Sidsjön är inte optimala stället att skidträna en helg då de flesta familjer söker sig dit men spåren är jättebra och naturen vacker så det är mitt favoritställe kan man säga.
Sweet sunday in the sun!



Trött men glad efter passet.
Lyckas alltid blöda näsblod när jag tränar.. mystiskt!



Vackra tulpaner väntade på mig
hemma efter gårdagens skidpass
.

Träning vecka 7

Måndag: 6,2 km längdträning 40 min
Tisdag: -
Onsdag: -
Torsdag: 3 km promenad 30 min
Fredag: -
Lördag: 10 km längdträning 70 min
Söndag: 12,4 km längdträning 80 min

Totalt
: 220 min (3 h 40 min)

lördag 14 februari 2009

Lördag: Fortsatt nageltrång och blå naglar...

En ordentlig vinter har parkerat sig över Sundsvall och gjort livet ljusare för oss nordbor. Termometern har inte visat plusgrader på över tre veckor och snön ligger i stora drivor. Vintern är underbar och här med besked kan man säga.





Idag sken solen från en klarblå himmel. Det har den iofs gjort hela veckan men det är ju vid ledighet som jag har nöjet att njuta extra av den. Som idag. Fick sällis av Tessan ut till Timrå där vi tog ett mil-pass. Kände mig lätt illamående och störs fortfarande av blånaglar trots tejpade tår, men det är en bisak i sammanhanget.

Rundan var fin, trivsam och det var ett underbart väder att glädjas åt som sagt.



Jag har nu plockat tejpen från tårna och försöker få lite blodtillflöde för att det inte ska kännas så stramt. Imorrn blir ett nytt pass och jag

torsdag 12 februari 2009

Torsdag: Utmanad av Sara

Läser att Sara har utmanat mig på sin blogg. Anledningen till varför hon utmanat mig var en otrolig komplimang, tack Sara!
Utmaningen går ut på att jag ska lista 8 fakta/(o)vanor om mig själv

1. Jag kan inte säga att jag inte gillar en sak innan jag provat det och har jag testat så vill jag älska det.... Konstig ekvation jag vet! Löpning har aldrig varit en favorit men nu har det blivit en av mina favoriter på sommaren. Älskar den fysiska tröttheten som kommer efter ett löp-pass.
Längdskidåkning har heller aldrig varit ett alternativ eftersom jag fullkomligt hatade det när jag sist åkte som 11-åring. Nu ska jag köra tjejvasan...
2. När Pelle inte är hemma måste jag känna på ytterdörren minst 3 ggr och kolla bakom sovrumsdörren och under sängen innan jag lägger mig. Lampan i vardagsrummet får snällt lysa om jag vaknar på natten. Jag är otroligt mörkrädd...
3. Jag är en riktig bokmal, slukar allt från skönlitterära böcker till deckare. Ska just påbörja Mons Kallentofts Sommardöden efter att ha avslutat Liza Marklunds En plats i solen.
Kuriosa: På ett sommarjobb som växeltelefonist på en fabrik i Söderhamn, mitt under industrisemestern när det är som mest dött, läste jag 17 böcker på 1½ månad...
4. Jag knäcker mina leder. Nacken, ryggen, fingrarna, handflatorna, knäna. Det är en dålig vana jag haft med mig sen mellanstadietiden och det är i princip omöjligt att sluta.
5. Jag älskar att umgås med människor. Jag är väldigt intresserad och nyfiken av naturen så träffar jag nya människor kör jag ofta "1000 frågor", allt för att lära känna personen.
6. Jag har grymt dåligt tålamod. Allt ska gå så snabbt och effektivt som möjligt, man ska vara tidseffektiv men ändå noggrann. Det kan vara till besvär ibland eftersom jag lever med en vacker man som kan konsten att ta tid på sig. Han lagar nästintill aldrig mat hemma :) Men som man säger: opposite attracts!
7. Jag är en gottegris ut i fingerspetsarna och jobbar hårt med att komma till rätta med mitt sockerbegär. Det är svårt men det ska gå!
8. Jag uppskattar varje dag i mitt liv vilket innebär att jag njuter av kärleken, livet, träningen, jobbet, vännerna, utmaningarna, hemmet ja allt! Flera gånger varje dag stannar jag upp och tänker på hur bra jag har det och hur rädd jag ska vara om det.

onsdag 11 februari 2009

Onsdag: Längtan

Jag längtar efter ett träningspass.
Jobbet har fått all min tid denna vecka.
Ändring!

tisdag 10 februari 2009

Tisdag: Biiizzzzzy

Jobb.
Fikapaus - en knäckemacka och en kopp indiskt té.
Jobb.
Sen lunch - renskavsgryta, ris och sallad.
Jobb.
Jobb.
Jobb.
(någonstans här börjar den otäcka andedräkten ta över sinnet).
Jobb.
Jobb.
Banan.
Jobb.
Jobb.
(någonstans här är den där otäcka andedräkten helt absurd).
Jobb.
Jobb.
Jobb.

Sammanfattning: Mycket jobb och lite mat får min salivproduktion helt ur balans!
Mycket jobb älskar jag. Dålig andedräkt hatar jag.

måndag 9 februari 2009

Måndag: Det var dåligt med gnistor!

Passet idag var ett sånt där det-här-gör-jag-bara-för-att-ha-det-gjort. Ingen extra glöd, inga endorfinkickar - bara ren träning i spåret helt enkelt. Spåren var mjuka och något sönderåkta. Jag kan inte förstå vad man vinner på att kliva sönder spåren, de som prommar kan väl hålla sig på sin sida? Varmt var det också men det berodde mest på att jag tagit på mig en extra tröja helt i onödan haha!


Träning vecka 6
Måndag: 2,5 km löpning 15 min + 30 min styrkepass rygg/bröst
Tisdag: 6,2 km längdträning 35 min
Onsdag: 45 min styrkepass ben/triceps/biceps
Torsdag: 9,3 km längdträning 60 min
Fredag: Vila
Lördag: 45 min promenad i snön
Söndag: 45 min promenad i snön
Totalt: 275 min (4 h 35 min)


10 minuter mer än förra veckan :)


Nu: middag!

söndag 8 februari 2009

Söndag: Insnöade

Längdskidorna stod orörda precis hela helgen. Vi promenerade längs en plogad väg upp till Spökprästgården och pulsade genom skogen hem. Idag promenerade vi längs en plogad väg fram och tillbaka. Det har varit -18 grader och kommit lite drygt 40 cm snö på två dygn. Tur att svärfar har nyinköpt traktor med snöslunga så det är någon ordning i byn! Däremot fanns det ingen anledning att sladda upp och lägga spår då det snöade ymnigt både lördag och söndag, så jag har bakat kanel/mandelmasse/vanlig-bullar samt grovt frukostbröd, myst med älsklingen och softat med svärföräldrarna. Det har varit en kanonhelg i alla mått mätt och när vi kom hem tog det Pelle 1 timma att skotta av gården och skotta fram min bil. Det är lite smått snökaos här hemma (det kan bli kaos i Norrland med) som ni kan läsa mer om här.

Bildkavalkad

Fågelholken har fått mössa


Såhär mycket snö kom det över natten...



Vår bil blev översnöad



Någon som åkt slalom på uppfarten?


Snövallen når över gungställningen


Rufus förvandlas till en isbjörn


Vi pulsar genom snön ner till byn


Ett pitstop för att ta lite kort



Många såg smått insnöade ut

fredag 6 februari 2009

Fredag: Utmaning

Nu är det heeeelg! Underbara härliga helg - du är så välkommen. Snart åker vi, Pelle ska bara komma hem först och vi ska packa bilen. Sen....




Utmaning
Emelie utmanade mig att:
Gå in i mappen Mina bilder. Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen. Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den. Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om att de är utmanade.



Bilden passar bra in för det är precis vad jag längtar efter... En klarblå himmel, massor av snö och ett par carvingskidor på fötterna (ja, pjäxor också förstås).

Over and out! Nu drar jag till fjälls :)

torsdag 5 februari 2009

Torsdag: Skiing moment

Bah, vilken gör-stressig dag. Fast jag gillar stress - positiv sådan. Utredningar som ger något, konton som stämmer och bokslut som ser bra ut gillar jag! Och jag älskar utmaningarna i mitt yrke.
Efter en arbetssam dag!
Efter en ännu en sådan dag passade det ypperligt med skidträning. I tisdags tidstestade jag 6,2 km. Idag åkte jag "vasalopps-tempo" för att se hur mycket jag klarar utan att ta ut mig fullständigt. Snacka om toppenföre i spåret!! Jag blev lyrisk varv 1, njöt av omgivningen under varv 2 och var i fullständig extas varv 3. Darin och Lady Gaga är mina ständiga följeslagare när jag tränar. Peppar mig fånigt mycket att prestera mer! Skrapade ihop 9,3 km på exakt 60 minuter - pauser inräknade.
Syns det att jag älskar
att åka längdskidor?
Bästa träningen just nu!!
När jag knäppte lös pjäxorna ur bindningarna var jag lite lätt andfådd men hade lugnt kunnat åka flera varv. Hungern däremot rev i magen så det passade bra att stoppa vid 9,3 km.


Har dragits med blånagel sen Åre.
Den lär nog inte försvinna förrän
pjäxsäsongen är över :)




Nytränad, nyduschad, nyäten - nu passar det bra att se klart American Gangster och mysa med Pelle. Imorrn åker vi till Jämtland så det blir mycket skidträning i helgen hoppas jag!
...och jag skrattar fortfarande åt Cissis kommentar: Ska jag hänga med dig på Blogger Boop Camp?

onsdag 4 februari 2009

Onsdag: Grusig

Otvättat och lockigt hår från gårdagens skidåkning, grus i ögonen men ljuvliga nya nikebrallor och pösig tröja fick mig att skönt kicka igång onsdagen med ett renodlat styrkepass. Ingen uppvärmning på konditionsmaskin, bara jag, hantlarna, maskinerna och ljuv musik i öronen.

Marklyft skivstång: 3*10
Bicepscurl hantlar: 3*10 9 kg
Bicepscurl kabel: 3*10 22,5 kg
Triceps skivstång: 3*10 12,5 kg
Triceps kabel: 3*10 25 kg
Tåhävningar: 3*25
Benspark: 3*10 25 kg
Insida lår: 3*10 40 kg
Utsida lår: 3*10 40 kg

Ökade från 7 kg till 9 kg på hantlarna. Ooops! Har slöat på med samma vikt ett tag tror jag...

Intressant debatt hos Puma idag. Hon väcker många bra frågor och tankeställningar den tjejen!!

tisdag 3 februari 2009

Tisdag: Tidstest

En dag med pressat schema passade tidstest i skidspåret bra som en hjärnrensare och morot. Det är fortfarande kallt här, i skrivande stund -15 men vid tidstestet -11.
Jag har fortfarande perfekt glid och bra fäste så någon omvallning är det inte prat om. Stakningen sitter men diagonalen måste jag jobba extra på, trots att det är en enorm förbättring nu motför de första stapplande staktagen i Åre för några veckor sedan.

6,2 km på 35 minuter. Hostade ansträngt och var dyblöt av både svett och av frost som tinat av kroppsvärmen. Blod i näsan och mascara under ögonen. Jag var nog en snygg syn!



Köpte bilagan tidigare.
Vem vinner och vem försvinner?

måndag 2 februari 2009

Måndag: Veckan som gick

Måndagmorgon och jag var helt allena. Kunde välja vilken konditionsmaskin jag ville, husera fritt bland alla fria vikter eller kasta mig över en maskin utan konkurrens. Jag var ensam på gymmet (förutom de två som jobbar i receptionen). Undra vad alla andra morgonpigga träningsmänniskor gjorde denna morgon? Tog sovmorgon? :)
Efter gårdagens systematiska planering av träningsschema hade jag ett bröst/ryggpass att rätta mig till imorse. Det var tungt, det var svettigt, det gav mycket. Jag skakade fortfarande när jag åt morgonfilen i personalmatsalen på jobbet. Ett kvitto på att jag tagit i!

Träning vecka 5
Måndag
: 3,5 km löpning 20 min + 35 min styrkepass ben/bröst
Tisdag: Vila
Onsdag: 3 km löpning + 25 min styrkepass biceps/triceps/axlar/rygg
Torsdag: 6,2 km längdträning 40 min
Fredag: 12 min CT + 30 min styrkepass ben
Lördag: Vila
Söndag: 70 min längdträning

Totalt: 255 min träning (4 timmar 25 minuter)

söndag 1 februari 2009

Söndag forts: Skidpasset som blev av

-14,8 förvandlades till -17 grader så snart jag anlänt till Töva. Spåren var kalasfina och rykten säger att "spåraren" Tommy är perfektionist - vilket visade sig stämma. Jag hade bra tryck och bra glid, bra fäste men lite bakhalt som vanligt. Det sista tar jag med en nypa salt.

Jepp, det var kallt...


... och vackert!


Efter bara en halvtimme var håret såhär vitt.




1 februari bjöd på solsken och
vackert vinterlandskap




Efter en timma hade jag anlagt skägg.


Nöjd och glad
att ha genomfört passet
trots kylan.


Torkade bort skägget, isen och svetten ur pannan. Börnade hem och klev ur det dygnsura understället, lager 2 och brallorna. Snabbvärmde underställsbrallorna på elementet medan jag blåste håret torrt. På med ny underställströja, täckbyxor och täckjacka för att gasa bort till Gärde och kolla finalen av Skotercross. Emil Öhman vann!
Gjorde sällis med Staffan och Petra till Bite Line där vi fick i oss sen lunch.
Nu ska jag ta mig ett bad och mjuka upp axlarna som har gett mig "träningsvärk dag 2" med besked! I eftermiddag fortsätter jag styra upp ett bra styrkeprogram från Stora boken om styrketräning.


Mössan får sitta på tills värmen är tillbaka i kroppen.

Söndag: Uppladdning

-14,8 grader kallt ute. Solen skiner. Jag huttrar. Så snart motorvärmaren tinat upp bilen åker jag till Töva. Oavsett om det är -14,8 grader eller ej! Tills dess fortsätter jag plugga. Till mitt nya projekt. Till min nya utmaning.