tisdag 31 mars 2009

Styrketräning - min nya drog?

Det sägs att man ersätter ett beroende med ett annat. Kan det vara så att jag ersatt mitt sockerberoende med styrketräning? Kanske inte direkt... men ju mer jag tränar, desto mer längtar jag efter nästa pass. Tack vare Susanna så hittade jag hit och där har jag hämtat massor av inspiration till morgondagens axelpass. Packar ner morgondagens pass tillsammans med massor av motivation och inspiration. Wednesday mornings I'm in love!

Längtar efter att ge mig ut och springa på barmark! Jag ska investera i ett par bra löpardojjor (helst från Löplabbet om jag lyckas ta mig dit på BBC-helgen) och hålla tummarna att benhinnorna inte strejkar och sviker mig.



Total lycka att fixat 1 mil
på Tjejmilen!


Pain is so close to pleasure - ett bra citat som ofta beskriver vad jag känner när mjölksyran inträder!

måndag 30 mars 2009

Måndag hela dan

Imorse var jag grinig. Riktigt cranky. Förmodligen PMS och galna hormoner i omlopp men det hjälper inte. Grinig var jag!

Trots att jag vaknade på svindåligt humör så åkte jag ändå ner på gymmet för är det något som får mig på gott humör så är det min älskade träning! Väl där var den surmulna minen som bortblåst och allt jävlaranamma kom ramlandes över mig!

Morgonens pass 60 min

Uppvärmning 5 min
Bicepscurl 4 * 6 11 kg hantlar
Hammercurl 4 * 6 9 kg hantlar
Armhävningar 50 st
Benböj i smithmaskin 1 * 6 60 kg, 3 * 6 65 kg
Benspark 4 * 6 40 kg
Bencurl 4 * 6 40 kg
Tåhävningar 30 st

Jag märker att det tar mer tid att styrketräna nu. Det är många tankar; vilka vikter ska jag köra? Har jag rätt teknik nu när det är bra mycket tyngre? Ska jag hålla mig till 6 repetitioner eller ska jag fortsätta med mina små ”gnuggisar” efter avslutat set? Därför är det så skönt att vi är två som hjälper varandra på morgonen, peppar, tjoar och får det där fina drivet i kroppen.

Denna vecka är planen att testa åtminstone ett nytt pass. Gold’s har hälsovecka och massor av nya inspirerande pass går att boka!

Och ja, det hade inte rört sig en millimeter på vågen. Hrmpf. Jaja, jag stretar vidare i jakten på den perfekta kroppen :)

söndag 29 mars 2009

Måndag - fredag, måndag - fredag... Veckorna rullar i ett högt tempo och helgerna känns endast som ett kortare mellanspel. En dag till och jag skulle vara jättenöjd! Fick till en fin träningsvecka och presterade bra tycker jag. Det är mycket vikt som läggs på nu, mycket mer än jag tidigare pallat. Kanske är formen på G? Det känns så!!

Träning vecka 13
Måndag: 50 min biceps/ben/magepass
Tisdag: 80 min promenad 8 km
Onsdag: 60 min axlar/rumpa/magepass
Torsdag: 30 min konditionsträning + 30 min styrkepass biceps/mage
Fredag: 50 min bröst/triceps/ryggpass
Lördag: 60 min promenad
Söndag: 60 min promenad

Totalt: 420 minuter (7 timmar)

Imorgon river jag i. Förmodar och antar att vågen inte kommer att visa någon förändring alls, det är vad magkänslan säger och vad vågen visat tidigare i veckan. Jag lägger därmed i en lite högre växel, skär ner på kolhydraterna och snackar allvar med kroppen. Det blir en intressant vecka med många härliga träningspass och massor av goda middagsidéer som väntar på att bli tillagade!



Medan de andra frossade lät
jag mina käkar vila :)

fredag 27 mars 2009

Even better Friday

Så så!! Om jag inte kollat helt fel i almanackan så är det TGIF idag…Inatt har jag tydligen sovit knöligt för nacken på höger sida är alldeles stel och det drar neråt skuldran. Hoppas det släpper under dagen! Såhär efter morgonens pass är jag lite skakis i armarna och känner verkligen att jag lever, på ett fint sätt. Jag känner att formen är på gång!


Morgonens pass 50 min

Bröstpress hantlar 4 * 6 10 kg
Bröstflies hantlar 4 * 6 8 kg
Triceps hantel 4 * 6 10 kg
Pushdown triceps maskin 4 * 6 30 kg
Rodd med skivstång 4 * 6 20 kg
Rodd i maskin 4 * 6 30 kg
Rygglyft 30 st
Fredagskvällen har jag spenderat hos Joumana med bästa tjejerna. Vi åt libanesisk mat, surrade och myste med lilla Maya som nyss blivit 4 månader. Hon är så go! Det är så härligt att umgås med mina fina vänner!

Tabouleh, hummus, aubergineröra,
fetaostknyten och fyllda kronärtskockor.
Superkocken gjorde det igen :)

Som vanligt på fredagar så tar jag helg från allt vad träning med hantlar och andra träningsmaskiner heter och kopplar av med kärlek och mys. Och förmodligen långa promenader eller skidturer. Men helg är det och jag tror till och med att vi pyser från stan tidigt i morrn bitti så det blir inte ens sovmorgon. Men lika glad är jag för det!

torsdag 26 mars 2009

Great Thursday!

Dagen började med solsken. Notera att jag alltid skriver om solen när den tittar fram - det är som en stor batteriladdning när den visar sig!! Hade fint flyt på jobbet och klämde ihop mina 8 timmar från kl 7 - kl 15:30 med en halvtimmas lunch för att få tid till effektiv träning innan after worken kl 17:30. Och effektivt blev det! Som Sara säger i nya Fitness Magazine: Träning tar inte tid, träning skapar tid.

Eftermiddagens pass 60 min

Löpband: 7 min PW. Benhinnorna strejkade ganska direkt och ett löppass uteslöts.
Cykling: 15 min fullt ös. Hur ska jag fixa 10 mil? En kvart var rätt tråkigt.
CT: 10 min fullt ös.
Bicepscurl 4*6 10 kg
Bicepscurl mjölksyra 1*30 5 kg
Hammercurl 4*6 10 kg
Bicepscurl med skivstång 3*10
Insida lår 3*10 50 kg
Situps variation 50 st
Planka 5 min

Träning är verkligen total njutning för själen. Snacka om meditation och gå in i sig själv och allt det där...

Surprise idag!! Vårt gym har fått en rejäl uppfräshning och idag hade damernas nya omklädningsrum öppnats. Vi har nu fullstora skåp(!!), ett flertal duschar, toalett på omklädningsrummet (!!) och bastu.








Det känns riktigt lyxigt när man tänker på hur vi fått rum på några ynka kvadrat med små skåp, två duschar, ingen toa och bunkervarning...


Direkt efter träning, en snabbdusch, smink och påklädning parkerade jag om bilen och gick bort till Mezoyo där min grupp samlats för en trevlig after work. Jag åt laxtartar serverad på senapsbröd med mangoldsallad, fetaost och olivskum till förrätt och grillade lammracks serverade med soltorkad tomat, fetaost, oliver samt tryffelrisotto till huvudrätt. Festade till det med en coca cola! och när de andra mumsade på efterrätten njöt jag av en stark kopp kaffe.

Maten var underbart god

De andra avvek vid 19:30 men jag blev kvar med två glada kollegor. Vi avhandlade många ämnen, ytterligare några glas vin (för deras del) och jag kom faktiskt nyss hem. After work gör jag alldeles för sällan!

Packa väskan inför morgondagens morgonträning, tvätta bort sminket från ansiktet och krypa ner under täcket för att invänta John Blund - det är vad som står på schemat inom några minuter. Ska bara läsa lite bloggar först :)

onsdag 25 mars 2009

Nu flyter det igen!! Jag har sen den korta dippen förra onsdagen fått till en bra blandning av styrka och vanliga hederliga promenader så nu känner jag att glädjen inför träningspassen är hög. Gött!

Nya idéer
Jag/vi har nu valt att öka vikterna på varje övning, köra fler set men färre repetitioner för att bli starkare i alla kroppsdelar. Vissa av övningarna är det svårt att öka vikter, som tex armhävningar men vi gör vårt yttersta för att hålla oss till planen! Imorse gav vi axlarna vad de tål, rumpan och baksida lår fick sig en rejäl omgång och när vi till slut var framme vid situps med pilatesboll var det stånk, stön och frustningar som gällde. Det är såå skönt att komma igång på morgonen och jag hinner så mycket resten av dagen. Det fick bli dusch, frukost och fix hemma idag då kundbesök stod på schemat hemma i mina nejder.

Morgonens pass 60 min
Ljushopp och ”dans” som uppvärmning 5 min
Militärpress 4*6 10 kg:s hantlar
Frivändning med skivstång 4 * 6
Armhävningar med sidplanka 30 st
Baksida axlar 4*6 7 kg:s hantlar
Utfall 30 st
Marklyft med skivstång 3*10
Situps med pilatesboll 50 st

Det blev ett långt träningspass då vi fick hjälpa varandra vid vissa övningar, såsom militärpressen. Det var skittungt att få upp 20 kilo ovanför huvudet och vid ett tillfälle tappade jag styrseln i högerarmen så den föll i fel vinkel. Otäckt!

Gissa om våren känns långt borta när jag vaknade till synen av -12,9 grader på digitala termometern i taket. Snön ligger vit överallt och det känns snarare som januari än mars just nu. Faktiskt så önskar jag mig en veckas regn och +10 grader så vi får vår och gröna gräsmattor. Till dess trotsar jag kylan och prommar till jobbet i träningsbrallor utan underställ och gympaskor. Jag är tuff! (och rätt kall när jag kommer fram)

Det är segt som kola på kvällarna nu, somnar nästan innan middagen är intagen. Önskar att jag kunde komma i säng tidigare på kvällarna,

Kvällslektyr!

tisdag 24 mars 2009

Många tankar stöts och blöts i och med vårt projekt Vi är vad vi äter. Emelie har nu kommit fram till det kloka beslutet att inte sätta tårna på vågen förrän den 25:e april utan låta måttbandet men framförallt kroppen visa resultaten. Jag fortsätter min stilla strävan på mitt eget sätt och utefter hur jag mår, dvs jag kommer att fortsätta väga mig varje måndag och redovisa resultaten här på bloggen. Jag började på en något högre siffra än söta Emelie och känner att det här projektet verkligen har gett mig en skjuts i helt rätt riktning. För att vara helt ärlig så mår jag otroligt bra just nu, bättre än någonsin skulle jag våga säga till och med. En väldigt stor bidragande faktor är kärleken och förhållandet med min finaste prins. Han gör varje dag till glädje och jag njuter av vårt liv tillsammans!

Det lustiga med vårt projekt är att jag märker hur lika vi tänker i mångt och mycket, jag och Emelie. Därför blev det nästan kusligt när jag läste på hennes blogg idag att hon ska ändra träningsupplägget och köra fler set men färre reps och högre vikter, eftersom jag gått och funderat i precis de banorna i över en vecka nu och efter träningen igår tog jag beslutet att köra ett sådant träningsupplägg ett tag. Varvar just nu styrkepassen med promenader, allt för att skona benhinnorna. På torsdag morgon är det tänkt att jag ska testa ett löppass, vi får se om benen håller!

Somnade som en liten barnunge på soffan efter jobbet. Jag är av någon konstig anledning jättetrött på tisdagar. Vi har ätit laxsoppa och bröd med havsaltssmör här ikväll och ska nu fortsätta med film och massa mys. Minns inte filmens namn men det kommer nog en recension lite senare :)

måndag 23 mars 2009

Halvtid

Halva tiden (28 dagar) av Vi är vad vi äter har nu gått. Under denna tid trodde jag att jag skulle tampas med sjuka sockerdemoner, få fightas extra hårt för att ta bort monstret ur mitt liv och gissa om jag blev förvånad när jag knappast tyckt att det har varit en speciellt stor uppoffring? Jag har nu varit helt godisfri i 28 dagar. Helt godisfri – det är en seger bara i sig! Jag har varit mycket försiktig med övrigt socker också, så när det har serverats efterrätter och fika hos vänner och bekanta så har jag hållit mig till frukten. Utom när Pelle-hjärtat fyllde år, då festade vi loss på bakelse, glass och annat gott. Jag har gått ner 0,8 kg sedan förra måndagen och tappat ytterligare centimetrar runt mage och rumpa. Det börjar kännas på kläder att det har försvunnit lite och det är gött!

Imorse tog vi i så vi garvade åt varandras konstanta flåsningar. Det är så otroligt härligt att ha någon att träna med på morgonen och min träningskompis och kollega sporrar mig något helt enormt. När jag börjar svikta i smithmaskinen peppar hon mig att köra ännu hårdare…
Vi har fått en bra flyt i morgonträningen och har låtit det bli rutin så nu sover vi aldrig över den heller!

Morgonens pass 50 min
Bicepscur med hantel 3*10 9 kg
Biceps med skivstång 3*10 14 kg
Armhävningar 30 st
Benböj i smithmaskin 2*10 50 kg, 1*10 55 kg
Benspark i maskin 3*10 30 kg
Bencurl i maskin 2*10 30 kg, 1*10 35 kg
Tåhävningar 50 st
Situps med spark 20 st
Situps kast med pilatesboll 40 st

Lyckades med konststycket att glömma att ta med jeansen så efter passet fick jag snällt åka hem, duscha, piffa och äta frukost. Hann även surra lite med hjärtat så det blev en mysig morgon och jag tackar mig själv såhär efteråt att jag var lite glömsk J

Här snöar det idag…. Våren verkar dröja och låter vänta på sig… Asfalten började visa sig förra veckan men nu är det vitt igen – överallt.

söndag 22 mars 2009

Bara massa mys. Och massa vin!

Det totala lugnet infann sig kring 19-snåret i fredags när jag och hjärtat äntligen kom hem till finaste föräldrarna. Vi fick en himmelskt god lax med örtsås, drack några glas vin och uppdaterade varandra om vad som hänt sen sist. Somnade med ett leende på läpparna.

I lördags åt vi långfrukost och löste Melodikrysset som sig bör :) Jag och hjärtat åkte ut för att handla inför kvällens middag och sen tog vi en ordentlig promenad i solskenet. På eftermiddagen bastade pappa & Pelle, lillebror såg på fotboll och jag och mamsen fixade i köket. Vi är lika intresserade av matlagning bägge två så vi sippade på en varsin martini och löste livsproblem. Ugnen la av lite sådär lagom olyckligt när ugnsgrönsakerna skulle in så grannarna fick komma till undsättning och rädda lördagsmiddagen. Det bjöds på rosmarin, vitlök och citronspäckat helstekt lamm, ugnsgrönsaker, chèvreost, rödvinssås, fetaost, oliver och en stor sallad. Alla åt och njöt, till och med pappa som inte riktigt gillar lamm men nu blev han positivt överraskad. Mamma hade även förberett en filé utifall att inte alla skulle gilla lamm. Gissa om det blev mycket mat över :)
Till efterrätt åt vi färska hallon och färsk ananas. De andra smaskade även på cheesecake och glass men jag höll mig... Vi spelade Alfapet till kl 01:30 och jag dundrade i säng helt utmattad av glädje!

Idag har vi gått en långpromenad och ätit mammas 90-tals paradrätt Kassler Florentine. Även idag blev det färska hallon och färsk ananas på maten. Slurp!!

10:00 Frukost Havregrynsgröt med russin, kanel, linfrö, äppelmos och mjölk, en knäckis med ost
13:30 Mellis ½ banan
16:00 Middag Kassler Florentine, potatis, grönsaker, 1 tunnbrödskiva med ost, vatten, hallon, ananas

Veckans träning

Måndag: 50 min morgonpass biceps, ben, mage
Tisdag: 45 min pw 5 km
Onsdag: 60 min morgonpass kondition + axlar
Torsdag: 85 min promenad 8 km
Fredag: 60 min morgonpass bröst, rumpa, lår, mage
Lördag: 85 min skogspromenad 7.5 km
Söndag: 80 min skogspromenad

Totalt: 455 min (7 timmar 30 minuter) 28 km

fredag 20 mars 2009

Tryck på passet

Energin för träningen vände ju som bekant igår och imorse var det fullt ös på gymmet:

Bröstpress 3*10 8 kg hantlar, bröstflies 3*10 7 kg hantlar + "ner i källaren"
Utfall 3*10 på varje ben, Marklyft med tyngsta skivstången 3*10 + "ner i källaren"
Insida lår 3*10 50 kg, utsida lår 3*10 45 kg
Tåhävningar 50 st
Situps med spark 40 st
Situps med pilatesboll 50 st

Nästa vecka är det viktökningar som gäller på varje övning!!!

Efter jobbet åkte vi hem till mamma och pappa. Vi fick en supergod laxrätt med massor av örtkryddor och har avnjutit rött vin till maten.
Let's dance utgång blev precis som jag önskade.... Sängen väntar, John Blund knackar på axeln och vill hälsa på så jag tror jag välkomnar honom...

Mat fredag

Efter morgonträning: 1 bar
Frukost: Fiberhavregrynsgröt, russin, äppelmos, mjölk, 2 knäckisar med ost
Mellis: Banan
Lunch: Laxsallad med keso och jordnötsröra
Mellis: ½ jordgubbsyoghurt
Middag: Ugnsstekt lax med örtsås och potatis, 3 glas rödvin, vatten

Mat lördag

Frukost: Havregrynsgröt med russin, kanel, linfrö, äppelmos, 2 knäckisar med ost, mjölk, té
Lunch: 1½ korv med bröd, ketchup, senap, bostongurka, 1 glas mjölk
Middag: Lammstek med ugnsgrönsaker och potatis, rödvinssås, chèvreost, färska hallon, färsk ananas, massa vin :)

torsdag 19 mars 2009

Var det bara friskluft?!

Tänkte bort träning, svettigt gym och konditionsmaskiner - sånt som egentligen får mig att hoppa högt av glädje. Tänkte istället en morgonpromenad till jobbet och en hem från jobbet.
Tänk att tänkandet kan göra kroppen glad. 40 minuters solig morgonpromenad med avgång från hemmet vid 06:45 och soligare men blötare eftermiddagspromenad hem på ca 45 minuter (eftersom jag tog en genväg över snöhögarna som blev en senväg) gjorde susen så in i baljan blå så nu hoppar jag omkring som ett barn på tivoli. Har just surrat med bästa Emelie och hon kan verkligen konsten att få mig ännu gladare. Så nu har jag energi och längtan till morgondagens pass. Det är sant! I normala fall åker jag till gymmet i ottan, fortsätter till jobbet och jobbar inomhus, sen åker jag hem och är inne hela kvällen. Jag lider brist på frisk luft!! Jag behöver den, som sjutton! Så nu ska jag pallra mig ut och gå lite mer så att livsandarna i själen får sig en dos av sol, tinande snö och massa härlig omgivning :)
Och nej, det är långt ifrån vår här i Sundsvall.... men vackert är det!





Käk dag 25 torsdag

Frukost: Fiberhavregrynsgröt, russin, kanel och mjölk
Mellis: 2 knäckisar med ost, té
Lunch: 1 köttfärsbiff med pasta, gurka
Mellis: 1 blodapelsin
Middag: Kycklingsallad, 1 minibaguette, 1 glas vatten
Efterrätt: Färsk ananas och blodapelsinfruktsallad, kaffe

onsdag 18 mars 2009

En dålig fas

Jag hade skrivit en långt och välformulerat inlägg. Det försvann *grr*.
Ni som inte vill läsa ett smått negativt inlägg - sluta läsa nu.

Jag har kommit in i en fas där träningen känns trist. Fasen började i måndags då jag var helt energilös och fattig på ord som kunde sätta finger på känslan jag hade. Var jag bara matt efter helgen? Imorse var det precis likadant, gäspningarna avlöste varandra, gaisten var borta och jag letade hejvilt efter energin. Spårlöst försvunnen. Jag triggas ju av adrenalin som kickar i taket, energibooster som slår volter och ett makalöst driv i träningen. Kontentan är att jag blir skitsur, ökar vikterna, tränar tills mjölksyran slår slint i huvudet på mig och sen duschar jag. Den där high-kicken kommer aldrig. Var är du? Vad gör jag för fel?
Jag går framåt i träningen, kan öka i princip varje vecka och blir starkare ju mer jag pushar mig själv. Hjärtat säger att det syns på mig att min kropp förändrats, att jag har slimmat ner magen och fått mer muskler. Varför då denna fas? Är det inte nu energin ska komma från alla möjliga håll och lämna mig helt överlycklig efter ett träningspass?

Trots detta usla träningshumör så ger jag blanka fan i vad huvudet säger och följer hjärtat. Jag tränar och låtsas som om det regnar, biter ihop och tänker "det går över". Jag tröstäter inte mörk choklad och chips och tänker att det är synd om mig. Jag försöker bara analysera läget. Någon som har tips hur jag kommer ur "dippen"?

Imorse såg passet ut såhär:

Kondition: 5 min pw + 10 min CT + 10 cykel
Styrka: Militärpress 3*10 8 kg:s hantlar, frivändning med skivstång 3*10, armhävningar med sidplanka 40 st, inåtrotation i maskin 3*10, utåtrotation i maskin 3*10

Nu åker jag och myser med vännerna, det behöver jag!

Käk dag 24 onsdag

Frukost: Fiberhavregrynsgröt med äppelmos och mjölk
Mellis: 1 knäckis med ost, té, några vindruvor
Lunch: Kyckling/fetaostsallad
Mellis: Cashewnötter, banan
Middag: Korvgryta med pasta, gurka
Kvällsmål: Hallon, passionsfrukt, 2 koppar té och 1 glas fun light äppelsaft

tisdag 17 mars 2009

Tack och lov har livsandarna återvänt all den energi som var bortblåst igår is back! Är det solen..? Jag har jobbat hos kund hela dagen. Kikat ut genom fönstret och konstaterat att det är skam att träna inne när solen skiner. Så jag snodde om till skidoutfit utan skidor och knatade iväg på en powerwalk. Det var nog inte den smartaste idén jag kommit på eftersom drivorna med snö långsamt börjat töa. Snorhalt på sina ställen, stora vattenpölar på sina ställen. Ingen sand eller grus på något ställe. Det blev en livsfarlig promenad där jag trots allt konstaterade att långbacken upp till toppen av Södermalm inte är så speciellt lång eller brant längre. Sweet att märka att konditionen är mycket bättre! 5 km blev det, på ca 45 minuter. Två steg fram, sju tillbaka - så kändes det att gå :)

Käk dag 23 - tisdag

07:00 Frukost Fiberhavregrynsgröt med russin, kanel och linfrö, mjölk, 1 skiva osötat bröd med ost.

09:00 Mellis 1 kopp té & 1 knäckis med ost

12:00 Lunch Korvgryta med pasta, gurka, avokado och vatten

15:00 Mellis 1 yoghurt, vatten

16:30 - 17:15 Powerwalk

18:00 Middag 3 kesoplättar med hallon- och blåbärskräm, 2 finn crisp, en näve nötter


2 ägg
1 burk keso
3 msk mjöl
Mixa och stek i smör. Jag använde ananas/passions-keso då det var slut på vanlig. Till plättarna gjorde jag en kräm på frysta hallon och blåbär som jag mixade med en tesked honung. Ursprungsreceptet hittade jag hos Sofy.

måndag 16 mars 2009

Vi är vad vi äter avstämning vecka 3

Anledningen till att jag gått upp 0,5 kg sedan förra veckan tror jag mig veta. Jag deppar inte ihop, inte alls. Det går upp, åsså går det ner! Jag gör aktiva val, slopar sådant jag inte känner för och jag känner efter. Vad vill jag? Så handlar jag utifrån det.

Imorse löd mitt motto: Just do it! Inget speciellt alls med måndagens första träningspass. Ögonen var små som risgryn, huvudet segt efter helgens baluns och kroppen ville knappt vakna. Just do it!
Vi körde biceps. Jag svettades och kämpade.
Just do it!
Vi körde benböj i smithmaskin och jag råkade lägga på way to much vikter så helt plötsligt orkade jag 55 kg istället för förra veckans 45 kg. Så kan det gå en trött morgon. Vi körde mer ben och mjölksyran blev påtaglig.
Just do it!
Vi körde mage och jag stönade som en gris men plankan ger jag mig inte på.
Just do it!

Duschen efteråt var ljuvlig och morgongröten likaså. Som jag sagt tidigare: jag ställer inte klockan på 05:45 för att vända på mig och somna om. Då kan jag lika gärna ta det beslutet dagen innan och få sova ostört många minutrar till!

Jag och Emelie ringdes och var lika muntra bägge två av olika skäl :)
Denna vecka 4 kör vi matdagbok igen för att se vad som hänt och vad vi kan ändra på.

Käk dag 22 - måndag

06:20 - 07:10 Morgonpass på Gold's

07:40 Frukost Fiberhavregrynsgröt med äppelmos och mjölk
09:15 Mellis En kopp té och två knäckisar med ost
12:00 Lunch Ugnslax med romsås, potatis, gurka, fetaost, en apelsin & en kopp kaffe
15:00 Mellis En banan
18:00 Middag Korvgryta med pasta och rårivna morötter
21:30 Kvällsmål 1 kopp kärleksté, 1 skål tärnad ananas & blodapelsin

söndag 15 mars 2009

Melodifestivalen 2009

Globen: the place to be 14 mars 2009!
Fullt ös, otrolig stämning och rysningarna började allt som oftast nere i tårna och spred sig snabbt upp till knoppen. Underbart!

Tåget tog mig tiiidigt ner till Stockholm igår morse. Jag var helt ur balans, ont i magen, svagt illamående och seg i pallet. Vaknade med ett ryck i Uppsala och hade sovit bort hela resan... Lyckades få i mig lite frukost, mötte upp Hanna & Kikki på centralen och sen gjorde vi stan en stund. Vårt boende för natten var Hotel Continental och där vilade vi oss en bra stund innan vi piffade, sippade (på skumpa) och gjorde oss redo för kvällen.

The place to be
Tjejligan

Vad funderar Danny över?



Vinnande bidraget


Vi tjoade och tjimmade...
hela kvällen!


Jag kan inte säga att fel låt vann. Hela startfältet var kanon (bortsett från Caroline af Ugglas som har en skaplig låt i fel sammanhang) och trots att jag röstat hejvilt på Sarah Dawn Finer så tycker jag att Marlenas låt är grym. Hon fyllde hela Globen med sin vackra röst. Sen att jag inte hör vad hon sjunger är en annan femma!
Dagen till ära gjorde vi Söder. Det blev många skratt, mycket bus och en och annan shopping också. Vi har gått en hel del (Kikki har stegräknare på mobilen) och det känns i fötterna. Men med humöret på topp och ett konstant flin på läpparna så känns det knappast plågsamt.
Imorrn kör vi igång med matdagboken igen för att kolla om kostvanorna har ändrats sig något på dessa 3 veckor. Har unnat mig lite grann i helgen... vin, lite chips å några klunkar cola. Har ätit riktigt bra mat (fisk med sås och potatis, italiensk sallad, indisk kyckling med ris) och igår kväll när tjejerna gick till McDonalds för att köpa nattmat så stod jag över. Det kändes så bra. För jag var inte sugen! Har fortfarande inte rört en godisbit på 21 dagar/ 3 veckor och är faktiskt så stolt över mig själv att jag måste få skriva om det. För de som känner mig väl vet att jag älskar lösgodis. Är galen i choklad. Njuter av krämig Ben&Jerry-glass. Och det fina är att det inte är någon som helst uppoffring. För då skulle jag aldrig göra det. Så är det...

fredag 13 mars 2009

Fredagsträning

Imorse var det rent vidrigt (som Emelie sa i sitt fina sms) att ta sig ur sängen.
Första tanken:
”Orkar jag verkligen?”
Andra tanken:
”Men ställ inte klockan på 05:45 för att sen vela om du ska upp!!!”
Då klev jag upp J

Det blev ett renodlat styrkepass utan kondition som uppvärmning.
Bröstpress 3*10 7,5 kg hantlar
Bröstflies 3*10 6 kg hantlar
Bröstpress i maskin 3*10 10 kg
Tricepspress med viktplatta
Triceps pushdown i maskin 1*10 30 kg + 2*10 25 kg
Rodd med skivstång 3*10 30 kg
Ryggresningar 50 st

Helgen bjuder inte på ett enda träningspass men veckan bjöd ju på 5 st så jag tar välförtjänt vila!

Förresten, biofilmen Män som hatar kvinnor var riktigt bra! Popcornen smakade utmärkt. Magen gnällde lite efteråt… Popcorn och vitt bröd sätts upp på listan över ”det här ska jag inte äta för då mår magen dåligt”. Det är skönt att kunna ta reda på varför det blir som det blir ibland!!

torsdag 12 mars 2009

Var är våren?

Vintern har bjudit på mer snö än jag kunnat drömma om. Träningsväskan innehöll konstant underställ, lager två, skidtights, pjäxor, skidhandskar, mössa och underställsstrumpor. Jag hade glädjen och förmånen att kunna träna inför Tjejvasan på bästa möjliga sätt. Nu är Tjejvasan över. Längdskidåkningen har fått sig en törn och är inte alls lika förtjusande lockande som tidigare men kommer naturligtvis tillbaka nästa säsong. Jag skulle därför vara glad om snön bara försvann och ersattes med bar asfalt, gröna gräsmattor, en himmel så blå och en sol så stor. Med denna natur är det enkelt att plocka fram cykeln för att träna inför Tjejvättern eller snöra på mig löparskorna och ta en tur i skogen. Tror ni att det därför känns något illavarslande när man kliver utanför dörren och det ser ut såhär.....? När får vi vår liksom? I juni?

Bort bort bort!!




Försvinn...


Ge mig!!

Oväntad morgonträning

Jag hade inte tänkt träna alls idag. Det skulle bli veckans andra vilodag eftersom jag börjar en halvtimma tidigare ute hos kund på torsdagar och det blir tight med träning/duschning/frukost då. Meh, inte alls! Jag hade gott om tid. Att springa, att powerwalka, att duscha, sminka mig, piffa och hinna till jobb OCH äta frukost. Gör man allt pedagogiskt och bra så går det fint! Dock var det otroligt svårt att ta sig ur sängen imorse efter 5,5 timmar sömn....

Morgonens pass
PW 5 min hastighet 6,5. Riktigt knorrande benhinnor.
Intervaller pw/löpning 30 min hastighet 9,0/6,6.
Längd: 4,7 km
Tid: 35:00

Stretchade länge. Mycket länge. Längre än på länge. Mina lår är fortfarande stumma, speciellt baksidan. När jag hostar eller skrattar så ömmar det i revbenspartierna. Träningsvärk är den bästa värken.

Dreaming, hoping for another try
I’ve been looking, searching, deeper down inside
And if I loose my way, I’ll find another road
‘Cause I can make a change on my own

I’m moving on and I’m gonna get stronger now
And nothing will break me down
I will not give in to doubt
Those days are gone
I can be who I wanna be
Start living my life for me
I believe that finally
I’m moving on

Something, somewhere, that I long to find
I am learning, slowly, one day at a time
That if I loose and fail, I’ll be fine

I’m moving on and I’m gonna get stronger now
And nothing will break me down
I will not give in to doubt
Those days are gone, I can be who I wanna be
Start living my life for me
I believe that finally I’m moving on
To a brighter dawn
Gotta take the fight
I can make it right
I can make it right

I’m moving onnn….Nothing will break me down
I will not give in to doubt
Those days are gone
I can be who I wanna be
Start living my life for me
I believe that finally
I’m moving

onsdag 11 mars 2009

Utmattad

Imorse tränade jag axlar igen. Denna gång var vi tre spralliga tjejer/kollegor på jobbet som skulle köra samma pass så jag fick instruera lite och därför hann vi inte med alla övningar. Som utåt/inåtrotation. Synd att just den fick stryka på foten... Annars var det ett grymt pass. Jag ökade på vikter på alla övningar, har fortfarande inte riktig koll på skivstängerna eftersom själva stången väger en del..

Uppvärmning PW 1 km
Axlar
Militärpress: 3*10 7 kg:s hantlar
Armhävningar med sidplanka aka döden: 3*10 (det sviiider)
Frivändning med skivstång: 3*10

Rumpa/mage
Utfall med vikter: 3*10
Marklyft med skivstång (den tyngsta!): 3*10
Situps med benspark: 3*10

Vi tog lite bilder på gymmet idag och i juni när jag hoppas att träningen verkligen gett resultat så ska jag ta nya och kolla skillnaden. Det blir spännande! Jag är så otroligt tacksam över alla fina svar om övningar. Nu kör jag hårt på Melas pass och jag älskar att träna med vikter. Det är så mycket mer "på riktigt" än i maskin känns det som. Förutom ben. För där finns det många maskiner jag gillar. Efter denna dag har jag sovit nästan hela kvällen i soffan...

Efter detta körde en supertuff arbetsdag igång och när jag äntligen var klar med allt som har deadline imorgon hade spinningpasset jag skulle på kört igång. Magen skrek efter mat eftersom jag inte hunnit med/helt glömt bort mellis på eftermiddagen. Fyyy! för sådana dagar. Jag gillar inte alls att missa mina mål. Mat är gott. Mat vill jag äta för att överleva dagen och för att få njuta av allt det goda. Mat vill jag äta för att orka med. Mat behöver min kropp. Så jag tar lärdom av denna dag och ser till att fylla på med bra energi imorgon! Well, jag åt en superdupergod kycklinggryta till middag:

Koka upp vatten, balsamvinäger, vitlök, buljong och soja tillsammans med kycklingfileer i en gryta. Efter 10 min: red av såsen med 3 dl grädde och lite mjöl. Koka upp såsen och när den tjocknat - lägg i kycklingfiléerna igen (jag brukar skära upp dem i skivor). Servera med ris och sallad och lite gelé. Mums!

tisdag 10 mars 2009

Träningsvärk from hell

Jahaja, vad hände med dagens pass då? Eh, pinsamt erkännande: det blev inställt!
Väskan var packad, hjärnan var redo men definitivt inte kroppen. Det hade inte blivit något bra av det alls om jag gästat gymmet. Det hade förmodligen blivit kattskit och skrumpen min hela kvällen. Mina ben är tokstumma, mina armar är relativt svåra att räta ut och har även en konstig träningsvärk i revbensområdet. Kan det vara från situpsen månne? :)

Well, jag njuter av värken idag - laddar om till imorgon och kör ett stenhårt morgonpass istället. Allt har sin tid, just nu har träningsvärken sin hihi.

Såhär kan jag inte ens göra
utan träningsvärk, hahahaha!

måndag 9 mars 2009

Duracellkaninen goes banana!

Måndag den 9 mars blev en märklig dag. Måndagar är sällan sprudlande, glada och energifyllda - utom denna. När jag jobbat klart för dagen låg energin och pyrde i kroppen. Enda sättet att få ur den och ladda om, varva ner och vila är att träna. Så sagt och gjort, jag åkte bort till Golds för dagens andra pass. Löpning.

Tid: 46:15
Distans: 6,5 km
Dagsform: En energinivå utöver det vanliga.
Känsla efter passet: Hungrig!! Stum i benen!! Trött!!

Trött men lyckling

Mina benhinnor började strejka rätt tidigt så det fick bli ännu ett intervallpass. Inledde med pw, sprang 3 km i 1 km/6 min och körde intervaller sista 3 kilometrarna. Det var stumma och trötta ben som tog mig av löpbandet. Benpasset imorse gjorde nog sitt till. En power-bar senare och energin var på väg tillbaka - i normal dos.


Nyinköpt vattenflaska



Till middag blev det Mela's lax under pestotäcke, varma tomater, skivad potatis och avokadosallad. Hjärtat och jag gav oss på ett försök att se film men vi tvärsomnade i soffan bägge två. Nu är han iväg och spelar squash. Jag ska koka pasta till matlådan imorgon, läsa favoritbloggarna och lägga mig tidigt. Jisses vad trött jag är. Äntligen!!

Vi är vad vi äter avstämning vecka 2

Första gången jag slog upp mina blå var klockan 03:55. Kroppen ropade: ge mig ett tufft träningspass och jag hade väldigt svårt att somna om. Gissa om jag hade fullmatad energi i kroppen på morgonens biceps/ben/mage-pass? Det formligen sprutade adrenalinkickar ur porerna på mig, jag har nog aldrig flåsat så mycket och ändå varit så glad över en pass.
Jag ökade vikter på benpasset. Magen fick sig en ordentlig omgång… Jag och min träningskompis/kollega kastade en pilatesboll mot varandra och efter 50 st situps vardera var magen helt slut. Då var det bara att köra plankan 3*10.

Uppvärmning: 10 min PW löpband
Biceps: Sittande biceps curl 3*10 8 kg, Hammercurls 3*10 7 kg
Ben: Benböj i smithmaskin 3*10 + ett otaliga ”ner i källaren” reps skivstång + 45 kg, benspark i maskin 3*10 30 kg, bencurl i maskin 3*10 30 kg
Mage: Situps med kastande av pilatesboll 50 st + planka ”tå/häl” 3*10
Totalt träningstid: 60 min

Efter passet ringde jag Emelie för en avstämning av vecka 2.
Hon stod stilla sedan förra veckan och jag fortsätter min väg neråt. Att helt slopa godis gör att det märks stor skillnad! -0,8 kg till. Sweet! Det kommer naturligtvis inte att bli såhär mycket varje vecka.... det går fort i början bara :)

Jag har fortfarande otroligt mycket energi i kroppen som ska ut. Känner mig som en duracellkanin idag J Skön måndag med andra ord!!

söndag 8 mars 2009

Dinner by Sofy

Träningsvärken som intagit axlarnas beståndsdelar är uthärdlig och ack så skön men knappast så lindrig att jag ger mig på ännu ett axelpass imorgon. Det får planeras om till en annan av veckans dagar. Onsdag kanske? Benhinnorna bad om nåd imorse så även de får faktiskt chansen att återhämta sig till imorgon då träningsveckan drar igång på allvar. Snuvan som finns kvar i näsan är den snuva jag alltid dras med - någon slags allergigrej jag alltid haft - så förkylningen är därmed ute ur kroppen. Tänk vad 3 dagars vila hemma kan göra susen, istället för att tjura på och gå på jobbet och på köpet vara förkyld i 2 veckor (vilket har varit normalfallet för mig fram till nu när jag använde huvudet och faktiskt var hemma).

Vi har haft mys-of-the-day idag. Det är så himla skönt att få extra mycket kvalitetstid med sitt livs kärlek! Efter en lång frukost med bestört beskådning av snön som faller tog vi en promenad till ICA och handlade inför veckan som kommer. Därefter slapp tid i soffan och söndagsmiddag. Provade Sofys recept på korvgryta. MUMS!! Pelle var överförtjust och berömde maten hela middagen. Han gillade definitivt de varma små tomaterna, men vi uteslöt ruccolan och hade den i salladen på sidan om istället. Både hjärtat och jag får en grymt god matlåda imorgon!


Jag älskar att laga mat, komma på/få nya recept. Det här är verkligen en maträtt vi kommer att äta många fler gånger. Tack Sofy!

lördag 7 mars 2009

Shoulders by Mela

Först: Tack! för bra tips. Jag tar allihop, skriver ner dem i träningsdagboken och kommer att plocka fram dem som små tryfflar när jag tränar axlar och mage.

Vaknade med ett ryck innan 9 imorse. Planen var att träna kl 16 när Pelle skulle spela squash. Väcktes av tanken: stänger inte Gold's kl 16 idag? Klev raskt upp, kollade öppettiderna och mycket riktigt: 9:30 - 16 på lördagar. Eftersom hjärtat nämnt igår att han ville sova länge så hoppade jag i kläderna och åkte iväg. Jag tränar - han sover!
Efterfrågade axel/magövningar igår och fick ett mail från fina Mela igår. Mela says, I do!
Men först gav jag mig på lite uppvärmning för att se vad förkylningen gjort med kroppen. Tja, jag hade mycket högre puls och blev trött fort men skönt var det!
Uppvärmningen stod Måns för med Hope & Glory. Prommade raskt för att få igång benhinnorna. Sen kickade Alcazars Stay the night, La Bouche's In your life och Lili & Susies Show me Heaven igång hela kroppen i 3 km. Nedvarvningen stod Sarah Dawn Finers Moving on och BWO:s You're not alone för.
1. Militärpress med hantlar
3*10 + 1*10 bonus 6 kg:s hantlar. Bonus för att jag här fattade att jag orkar mycket mer.
2. Frivändningar
3*10 + 1*5 bonus med skivstång. Vikter? Ingen aning. Måste kolla upp till nästa gång!
3. Armhävningar + sidplanka
Kallas även döden av mig efter de två första övningarna...
3*10
4. Utåtrotation
3*10 7,5 kg
Efter dessa fyra övningar darrade axlarna av välbehag (och av kommande träningsvärk).

Ville prova och fatta alla övningarna så jag kan göra dem på riktigt på måndag. Då blir det tyngre vikter och ett tillägg av inåtrotation. Nästa etapp blev mage där jag jobbade hårt med benen, gjorde plankan efter Sofy's recept: Tå/häl och många raka/sneda crunches.
I 70 minuter fick jag njuta av svettlukt och grymtanden!!


Nu (11:30): äppelgröt med grovsmörgås, ägg, té och jordgubb/apelsinjos. Det blir sen frukost/brunch men så kan det gå när man kommer på att gymmet stänger kl 16 och får träna direkt på morgonen.

torsdag 5 mars 2009

HJÄLP!

Det brinner under fötterna. Kunde jag så skulle jag.

Åka till gymmet såklart!!!

Förkylningen måste ur kroppen (är på god väg) men medan jag frisknar till behöver jag alla tips och råd jag kan på bra axelövningar och tuffa magövningar. Är det något jag verkligen måste bli starkare i så är det mage/axlar. Så ta i från tårna nu; utmana mig! Jag vill ha din allra bästa favoritövning, den du aldrig kan träna dig less på. Ge mig den och ge mig även din värstaste värsta övning som är så jobbig och så tråkig att du får blodsmak i munnen men som du ändå alltid utför för att det ger så sjukt mycket.

Kom igen tjejer (och killar givetvis om jag har några sådana läsare)
Give me what you have :)

onsdag 4 mars 2009

Aktiva val

Lite mer än en vecka har gått på projekt Vi är vad vi äter och nu såhär andra veckan då matdagboken är slopad så märker jag att jag redan gör aktiva val. Det är skönt att veta att det går att styra hjärnan att tänka bort alla cravings. Det är skönt att vara på väg ur sockerberoendet. Det är skönt att veta att min omläggning av kost lönar sig. För let's face the fact: att äta godis mer eller mindre varje dag, fika kaffebröd så fort det bjuds och dela på en chipspåse med sambon nästintill varje helg- är inte det rätt taskiga matvanor? Visst, jag har alltid börjat dagen med en stadig och nyttig frukost, lagar alltid mat med bra råvaror och har alltid ätit mycket frukt och grönt - men det är valen jag gjort däremellan som fått min kropp att reagera negativt. Magen har sagt nej en tid och när spegelbilden inte lever upp till den inre bilden jag har av mig själv - då är det hög tid att ta tag i saker och ting.....
Dessa aktiva val som jag nu börjat göra, tex när godissuget sätter in och jag vet att det finns en påse i skafferiet så går jag inte automatiskt dit och tar en chokladbit. Jag skalar ett äpple, tar en kiwi eller fyller på tékoppen. Och jag mår så bra av det. Jag ger kroppen det den behöver och när den behöver det.

10:e godisfria dagen. It's a sweet life!!

tisdag 3 mars 2009

När jag inte kan träna själv så förkovrar jag mig mer än gärna i alla fina träningsbloggar och bunkrar träningsinspiration. Idag fick jag en rejäl dos när jag surfade in på Coola K:s blogg. Herregud vad hon är duktig!! Att ladda om och genomföra ett Vasalopp 7 dagar efter att ha åkt Öppet Spår - borde hon inte få bragdguld för det?? :)

Annars snorar jag vidare här hemma, har positionerat mig under täcket hela dagen och värmt halsen med jordgubbsté. Det är gott, varmt och lindrar fint!

måndag 2 mars 2009

Frustrerande. Hade lagt upp ett bra träningsschema för den här veckan som började med ett benpass imorse, löppass på onsdag, skidpass på torsdag, överkroppspass på fredag och skidpass till helgen. Vaknade som sagt med en tjock hals imorse och under dagen har jag försökt mota en eventuell förkylning med c-vitamin, hett té med honung och medikamenter. För sent! Ska bädda ner mig under täcket iförd pyjamas med näsdukar i högsta hugg!




Telefonavstämning imorse med bästa Emelie. Kontenta: vi har fått en fin rivstart!
Båda kämpade mot sockerdemoner förra veckan och lyckades stå emot. Jag tror
och vet att matdagboken har varit ett viktigt inslag för att få rätsida på matvanorna som vi är ute efter att förändra. Det är nog även viktigt att poängtera så här tidigt i "projektet" att varken jag eller Emelie är ute efter att gå ner jättemycket i vikt och bli superskinny. Vi vill tappa lite i vikt, trimma kroppen så den både är tränad och ser tränad ut för att må bra!
Veckans viktminskning:
Emelie - 0,7 kg
Erika - 1,4 kg

I lördags utkämpade jag en fight som jag vann storslaget. Vi skulle på middag och värdparet bad oss köpasmågodis. Jag plockade choklad i en påse och hjärtat plockade resten. Tillsammnas blev det 1,5 kg. Whooops! De åt karra för glatta livet där på kvällen, jag stod över. Tack karaktären!
Vaknade imorse - tjock i halsen, ont i huvudet och snorig. Wäck!! Igår började det halsonda så axelpasset fick slopas. Morgonträningen idag strök jag ett tjockt streck över och förmodligen kommer jag vila bort den här begynnande förkylningen. Boooring när jag kommit igång så bra!

Käk dag 7 (söndag)

09:30 Vasaloppsfrukost Fil med osötad müsli, 1½ skiva hembakt grovbröd med ost, ½ glas jordgubb/apelsinjos, 1 kopp jordgubbsté, fruktsallad

13:30 Mellis 1 ägg, 3 finn cris med mosad avokado och tomat, ½ glas nyponsoppa

17:00 Middag Kycklinggryta med ris och grönsaker, vatten.

20:00 Lite nötter