torsdag 28 maj 2009

Pain is temporary...

Vansinnet har nått sin gräns!

Intag efter lunch: 1 äpple, 1 banan.

Planen var att provcykla min kollega Elins cykel, som också är det fordon som ska ta mig runt Tjejvättern. Jag gav mig iväg i mina vadderade cykelbrallor. De är snygga men förbannat osköna alltså! Som en gigantisk Pampers mellan benen... Hur som helst, cyklade bort mot Sidsjön för där är det trivsam omgivning. Trampade på uppför alla backar, hade vinden mot mig men det kändes inte jobbigt alls. Tack och lov fick jag vila i en relativt lång nedförsbacke och plötsligt var jag i Allsta, 18 km hemifrån.

Här i Allsta fick jag en mycket klok idé om att prova cykla gamla vägen mot Nolby, en väg jag varit sugen på att testa. Betänk här att jag fortfarande bara ätit ett äpple och en banan. Sagt och gjort, jag cyklade på mot Klingsta, tog av mot Nolby och här började uppförsbackarnas låååånga väg. Backarna var så sega att det ibland kändes som att jag stod helt stilla! Landskapet efter den här vägen är så vacker, då man cyklar upp på en platå och ser ut över hela Ljungan. Det doftade av hägg och liljekonvalj och var väldigt tyst när bilarna inte störde friden. Från avtagsvägen i Klingsta fram till Nolby är det lite över 10 km och väl där började benen kännas jobbigt stumma. Den berömda väggen var på väg emot mig med hög fart. Jag stannade till och drack en massa vatten, sen upp på cykeln igen.

Från Nolby/Kvissleby går det en jättefin led som heter Strandleden. Den löper längs med stranden ända in till stan och kantas träd, buskar och blommor. Jag försökte med all kraft jag hade att fortsätta cykla i samma tempo som tidigare men ju närmare hemmet jag kom desto tröttare blev jag. I Bredsand fick jag stanna på Tempo för att klämma i mig en banan kvickt!!
Väl hemma var duschen såå skön, maten såå god och soffan såå mjuk. Nu ska jag stretcha benen coh lära mig en läxa: ladda med energi innan ett pass av det här slaget!

4 mil och 2 timmar... Tja, det får väl ses som en medelgod insats?!

Jag hade Johannas låt på hjärnan hela vägen hem, den är så vacker!

onsdag 27 maj 2009

Det stora avslöjandet!

Erika avslöjar: Jag har slutat äta gröt! Jepp, nu är det slut med varm bomullskänsla i magen.. Under vinterhalvåret äter jag gröt varje morgon. Det blir lite olika variationer på gröten men basen är alltid densamma; fiberhavregryn och vatten. Varianterna kan vara:
* gryn kokade med rivet äpple, kanel och lite öppelmos på toppen
* russin, linfrö, psyllium och mjölk
* äppelmos och mjölk
* lingonsylt och mjölk
* hallonsylt och mjölk

Den sistnämnda kombinationen var ingen hit. Hallonsylt passar bäst på pannkaka, våfflor och i filmjölk.

Erika avslöjar 2: Gröten ersätts med fil! Jepp, nu åker den kalla filen rätt ner i magen och gör tarmarna glada. Hittills har jag haft äppelbitar eller jordgubbar i filen samt müsli ovanpå. Jordgubbar känns som lite väl vardagslyx för det är inte billigt med 225 g röda bär för 21 kr. Förstår ni kilopriset? Sjukt! Därför har jag inhandlat frysta hallon och blåbär som får ersätta jordgubbarna och det känns som ett bra byte. Jag längtar redan nu till sommarmorgnar i Söderhamn när man kan plocka jordgubbarna direkt ur landet och lägga i filen...och avnjuta frukosten på altanen..

Euroshoppers hallon är monsterstora. Muterade?


Funkis i filen!


Just ja, jag fyndade ju idag.
Snygg sommartunika för 249 kr på Cubus. I like!

tisdag 26 maj 2009

Kort löppass i kuperad terräng

För att göra en lång historia kort så var det otroligt skönt att jogga idag. Kanske att soc-tröjan var en smula onödig och bidrog till att jag var precis sjöblöt i svett när jag var klar, kanske att en kuperad terrän med mestadels uppförsbackar i början av sträckan är att ta i när man är löp-otränad som jag men bortsett från det - I löööv jogging i skogen. Fågelkvitter, fin och mjuk stig under fötterna, tungt ibland/lättare ibland! Synd att jag inte kan jogga "en runda"däruppe utan får jogga en viss sträcka och vända där det känns lämpligt och jogga samma väg tillbaka.



Tror att det blev 5 - 6 km och klockan glömde jag men gissningvis tog det 35 minuter. Hemma gjorde jag situps och armhävningar. Det suger fortfarande i magen efter fredagens galna situps-session med Pelle..

Om en vecka har jag precis sprungit Vårruset. Det ska bli spännande att se om jag gör någon tidsförbättring mot förra året eller om jag är precis lika långsam.. :)

måndag 25 maj 2009

Power (walks) to all our friends!

...to the music that never ends...
Har ni tänkt på att man allt som oftast (jag i alla fall) nynnar på någon låt? Nynnar eller visslar jag inte så sjunger jag falskt så det skrålar om det eller, alternativt skriker (om jag sitter själv i bilen, då blir det galet höga toner). En låt som återkommer är "At Kellermans we come together singing all as one. We have shared another seasons talent, play and fun Summer days will soon be over, soonly autumn starts. And tonight our memories visper softly in our hearts"
Idag fick det bli jag-tager-vad-vi-haver-middag hemma vilket i slutändan resulterade i sesambakad lax, paprika- och bulgursallad, skaldjurssås och fetaostsallad. Lyxigt måndagskäk om jag får säga det själv!
Stillade den värsta PMS:en med en kvällsprommis i solen. Mer promenader åt svenska folket och alla andra folk för den delen. Det är ljuvligt! Prommade även på lunchen, då blev det 50 minuter, ikväll 60 minuter.


Lunchpromm

Kvällspromm

söndag 24 maj 2009

Kristi Himmelfärds helgen

4 ½ dags ledighet med start onsdag kl 11.30. 4½ dagar ledighet i ljummen majsol och prunkande grönska. Det är svårt att vara missnöjd över livet...


Onsdag
Äppelpannkaka till lunch, lång och skön promenad i skogen med hjärtat och helkväll med tjejerna ute hos Camilla. Vi såg Twilight, skrattade oss hesa och hade en jättemysig kväll tillsammans.

Torsdag
Vaknade av att Camilla kom ner med prins Fabian. Han låg och jollrade i sängen nästan en timma innan vi tyckte att frukost var på sin plats.
Städade av lägenheten och gick på prommis, lagade filé provencale, delade en flaska rött och såg Felon, en film jag varmt kan rekommendera. Rå och tuff men med ett bra budskap!

Fredag
Sov otroligt länge så efter frukost tog jag en löparrunda i skogen och hjärtat cyklade en sväng.
Grön/röda frukostillbehör

Åkte ut till Matfors på eftermiddagen och bjöd våra vänner på libanesisk mat, dvs köfte (gjord på lammfärs denna gång), taboulleh (bulgursallad), hommos, tsatsiki, rostade paprikor och fetaostknyten. Till detta drack vi ett supergott rödvin. Satt i inglasningen och surrade till långt efter midnatt.


Lördag
Vaknade av sötaste tjejerna som kom och myste med oss. Shoppade loss på Nordljus och hittade en fin välkommen-skylt som ska sitta på vår nymålade dörr (hela huset har gått från en tråkig grå färg till en ny fin grågrön färg med mörkare golv på farstukvistarna och alla dörrar har målats röda). Grillade lunch och killarna stack ut på en fisketur på eftermiddagen.
Kom hem vid 6 och lagade till en härligt stark korvgryta med pasta, såg "Stranger than fiction" och njöt av livet.

Söndag
Har legat på bryggan på Sidsjön hela eftermiddagen och njutit av vårsolen. Pelle kommer strax hem från fotbollsträning, jag har sett reprisen av Grey's anatomy. Nu blir det en kvällsprommis i det vackra vädret och sedan Changeling.

Det är förresten väldig tur att jag inte driver en blogg där "dagens outfit" är stående inslag. Se bara på den här fotosessionen jag gav mig på tidigare för att föreviga den härliga färgen på tröjan jag verkligen älskar :)

torsdag 21 maj 2009

Eh ah, jo jag lever. Så är det.

Jag mår inget vidare. Eller jo, det gör jag ju - jag mår tippentoppen! Jag mår helt fantastiskt underbart bra med min älskade prins, med våra allra finaste vänner, vår härliga familj och vårt liv tillsammans. Däremot önskar jag att jag kunde få ta av mig den här tjocka dunmössan någon trädde över skallen för drygt en månad sen som avskärmar mig helt från omvärlden, som gör att jag efter arbetsdagens slut faller ihop i en blöt hög i soffan och somnar omedelbums. Som gör att all träning får stå tillbaka och den lilla ork min kropp orkar uppbringa är att få fram käk på bordet och kanske en kortare promenad då och då. Eller javisst, jag har gett mig på några cykelturer med varierande resultat men det borde inte ens räknas som träning. Träning är något återkommande och ihållande. Knappast troligt att senaste veckornas småduttande kan kallas träning.

I tisdags gjorde jag en rokad, köpte Zyrlex istället för Clarityn, slängde ut 150 spänn för att testa om en annan sorts medicin funkar bättre. No no, dåligt val. Zyrlex gjorde mina ögon röda, kliiga och hela dagen var som ett enda töcken. På kvällen somnade jag ca 2 timmar och resten av kvällen spenderade jag halvmosig i soffan.. Igår gick jag tillbaka till Clarityn.

För att försöka minnas hur det var förra året gick jag tillbaka ett år i bloggens historia och hittade följande inlägg:
Måndag: Leende rödsprängda ögon
Det finns för- och nackdelar med allt. I fredags la jag av med allergimedicinen eftersom tröttheten långsamt höll på att ta död på mina hjärnceller. Att motionera utomhus är något läkarna vänligt men bestämt avråder pollenallergiker från och då är ju frågan vad som prioriteras. Jag får väl egentligen skylla mig själv eftersom ingen medicin = kliande röda ögon och svullen gom. Lägg till rask promenad i skön kvällsbris och du har den ultimata allergiutblomningen! Provade benhinnorna ännu en gång, vilket känns som den hundrade i raden av kommande tusen, och den här gången var det nemas problemas. Försiktigt, försiktigt hoppas jag och tror att dessa två veckor har lagt grunden till återhämtade hinnor. Har under dessa veckor hunnit tänka en hel del och pendlat mellan hopp och förtvivlan, men kommer ständigt tillbaka till samma slutsats: Hellre skadad och återhämtad innan sommaren än under sommaren. Fortfarande: humöret på topp! Inget får slå ner min glädje över livet!


Ja det är väl jag i ett nötskal - att inget får slå bort min glädje över livet :) Så imorrn trotsar jag allt vad pollenallergi heter och ger mig ut i skogarna. Hör ni inget från mig har jag antingen somnat bakom en sten eller så gör jag kullerbyttor av träningsglädje. Återkommer med en fullständig rapport såfort jag borstat bort mossan från axlarna!

söndag 17 maj 2009

Livsnjutare

När vi är tillsammans, då njuter vi av livet till fullo. Varje minut försöker vi ta tillvara på, njuta av, fylla med liv. Imorse när hjärtat klev upp för att fiska kl 5 sov jag sött vidare men vi åt frukost tillsammans vid 10.. La oss på en brygga och myste hela eftermiddagen, njöt av solen på Sidsjökaféet och studerade det vackra växthuset, lagade en kycklinggryta medan vi summerade den härliga helgen och när hjärtat spelade fotbollsmatch tog jag en promenad i kvällssolen med Cissi i lurarna. Nu är jag sådär barnsligt lycklig i hjärtat, varm om kinderna och glad över våren och den kommande sommaren, över livet och kärleken och att vi är en del av vår kärlek och av vårt liv tillsammans!
Igår: 2½ timmas njutningsfull cykeltur i skogarna häromkring. Grilling och Eurovision Song Contest hos vänner.
Idag: Bomull i huvudet och trötta ögon (läs fullt utvecklad pollenallergi), cykeltur till Sidsjön och sova på en brygga.

torsdag 14 maj 2009

Två pojkar på en och samma dag



Tidigt imorse fick Cissi & Danne en liten Mille.

I eftermiddags fick Jennie och Andreas en liten Teo.

Torsdagen den 14 maj kom två små pojkar till världen, födda av mina fina vänner.

Själv har jag ägnat eftermiddagen åt en cykeltur längs vattnet i galen motvind. Det blåste ap-kallt och jag frös ända in i själen, så vid vändplatsen bytte jag från SOC-tröja till Craftjacka med fleecefoder. Det är inte riktigt sommar än, men vackert vackert och det doftar såå gott ute!

Som vanligt har jag sovit ikväll. John Blund brukar hämta mig sådär efter middagen. Mina allergimediciner tar kol på mig och sömn är det enda som kan rädda mig tydligen. Jag är förlorad till John...

måndag 11 maj 2009

Tårfyllda ögon

Medan ögonen tåras, linserna skaver, näsan rinner och nysningarna kommer oannonserat varannan minut så försöker jag läsa Flyga Drake av Khaled Hosseini. Det är en otrolig levnadsskildring av två barn som växer upp i Afghanistan, Amir som är en rikemansson och Hassan som är tjänstefolk. Jag är gripen av boken och vill knappt släcka lampan på kvällen. Så snart den är slut beställer jag Tusen strålande solar. Jag har även blivit lovad att låna hela Twilight-serien av Sofia på jobbet. Den ser jag fram emot att läsa i sommar!!


söndag 10 maj 2009

Shop til u drop


Medan Pelle provkörde en motorcykel borta i Nacksta tog jag en sväng på stan för att få tag på ett par cykelbyxor med vaddering i grenen. Jag hittade ett par Nike inne på Stadium och provade dem, de satt perfekt men det känns ju verkligen som att jag har en stor blöja mellan benen. Nice... Det blev även ett SOC-träningslinne. Strosade vidare in på H&M som är lite av min hemmabutik och köpte ett turkost linne, en svart tunn kjol, 3-back briefs och ett par bermunashorts. På Åhlens hittade jag en pocketbok. Som ni ser på bilden så har jag försökt överge vinterns klädkod svart, grå och vit. Ja, nästan. Träningsbrallorna måste vara svarta, vet inte varför men jag trivs bäst i att träna i svarta byxor. Kjolen fanns bara i svart!

lördag 9 maj 2009

Planlös cykling i härligt majväder

Jag är rätt spontant av mig och gillar att träna utan egentligt mål. Det är sällan som jag sitter hemma och mäter ut en viss sträcka, springer den och vet exakt hur långt jag sprungit och hur lång tid det har tagit. Istället känner jag av dagsformen och ger mig iväg för att se hur långt jag orkar och hur lång tid det kan tänkas ta. Som idag när jag tränade inför Tjejvättern (som jag vet hur lång den är men inte hur lång tid det kommer att ta...)

Humöret som alltid på topp när jag vaknade (!) vid 8, åt god frukost med Pär och när han drog iväg på fotbollscup så satte jag på mig träningskläder, cykelhjälm, plockade fram cykeln ur förrådet och gav mig iväg med sikte "kanske Bergsåker". När jag kom dit såg jag skyltarna mot Töva så jag svängde av på en mindre landsväg med siktet inställt på den byn. Där Töva tar slut tar E14 vid och den är inte så värst spännande att cykla efter. Mycket trafik, höga hastigheter och ett enda stort brus av bilar - så jag vände i Töva helt enkelt. Mötte Karima helt otippat efter vägen där hon tog sin morgonpromenad så vi kramades, surrade och sen cyklade jag hemåt.

Jag har efter vägen luktat på den härliga majluften, nästan kräkts vid passage av grisfarm och njutit av med- och motvinden i ansiktet. Nu såhär efter 3 mils cykling på landsväg blir det en varm dusch! Sen ska jag nog laga lunch tills Pelle kommer hem. I eftermiddag hoppas jag solen tittar fram så vi kan ta en skön promenad eller en lugn och lång cykeltur tillsammans.

Ha en toppenlördag!!

fredag 8 maj 2009

Nu är det helg!!

Jag tänker pussas med Pelle hela helgen. Mysa, träna, slappa, kramas, sova, pussas och må så gott som jag bara gör i sällskap med hjärtat. Trevlig helg!!

torsdag 7 maj 2009

Torsdagslöpning (och varning för känsliga läsare)

Jag tycker det är fina fisken att få börja jobba tidigt på morgonen för att sluta tidigare på eftermiddagen. När jag jobbar hos kund börjar jag 07:00 och slutar 15:30. Det innebär då att jag har massor av lediga timmar på eftermiddagen/kvällen till att fylla med bra aktiviteter. När sommartiden inträder på jobbet kommer jag alltså sluta 14:30 de dagar jag jobbar hos kund. Sweet! Därmed inte sagt att det är jättenkelt att ta sig ur sängen sådär vid sex-snåret...
Idag fick jag för mig att uppvärmningen skulle få ske uppför slalombacken på Södra Berget. Ibland får jag för mig sånadär knäppa idéer.


Halvvägs uppför backen
Stretchade vaderna innan jag började jogga och blev då förvånad hur lätta benen kändes trots passet i tisdag. Första tre kilometrarna gick jättebra, sen hände det som inte får hända och som det sällan skrivs om. Jag fick magknip! Sånt magknip att jag var tvungen att stanna, vika mig dubbel och profylaxandas (typ). Medan jag stod dubbelvikt kunde jag inte sluta skratta åt mig själv och den sjuka situationen. Efter första stoppet var det som att ställa klockan så efter varje 500 meter var det bara att lugna ner tempot, vika ihop mig till en liten boll och andas tills knipet var över. Trots detta var det en underbart ljuvlig premiärtur i elljusspåret och regnet höll sig borta medan jag joggade.
Hade glömt träningsstrumporna så det fick
bli de jag hade på jobbet :)

Hemma gjorde jag 50 armhävningar med gnuggisar, 3*10 dips mot stol och en hel drös massa situps i 10 minuter tills det sved härligt i magmusklerna.
Hello! Här ligger jag uppåner..

Hungrigare än den hungrigaste vargen i hela skogen åt vi örtlax med bulgur och sallad. Det var sisådär 2 timmar sen och jag är dödshungrig igen. Skalman AB...

onsdag 6 maj 2009

Växlar upp?

Lite si och så med träningen idag, stumma ben, ömmande vader och något sköra benhinnor gjorde att jag ställde in planerad löpträning, svängde ihop några kycklingwraps och bjöd Anna på middag. Hade sedan en mysig helkväll med bästaste vännerna hemma hos Jojo och nu när jag kom hem så känner jag mig ap-trött. Jag har råkat hamna i det onda ekorrhjulet att jag snoozar för glatta livet på morgonen så imorse klev jag upp 06:50 istället för 06:00. Fyyyy! Imorrn finns det inte på världskartan att jag får snooza, ska vara på jobbet 07:00 sharp för att få till en riktigt fin löparrunda efter jobbet och är kvällen full av aktivitet. Ska hjälpa Pelle lite och medan jag gör honom en tjänst så får han städa!

BIKINI FIT - ja så heter ju projektet jag sett till att hamna mitt upp i. Något annat jag hamnat mitt upp i är lite slarv med maten. En macka extra hit, en portion till dit... Ja det jag egentligen vill säga är att jag ska ta mig själv i kragen och shapea till mig! Easy peasy när jag bestämmer mig fört. Jag vet att det kommer att bli många löpturer och längre cykelpass nu framöver och det är superduperviktigt för mig att jag får till det med maten och bra mellisar för bästa återhämtningen. När ska hjärnan och hjärtat börja tala samma språk?



...over and out. Nu ska jag mysa med John Blund!

tisdag 5 maj 2009

Yeeeeeeyh!!! Sån frihet det är att få kliva i löpartightsen.

Yeeeeeeyh!!! Sån lycka det är att få springa i regnet.

Yeeeeeeyh!!! Sån glädje det är när allt stämmer.

Yeeeeeeyh!!! Sån energi kroppen utsöndrade.

Yeeeeeeyh!!! För bra och peppande musik i öronen.

Yeeeeeeyh!!! För fint pump i benen.

Idag stämde allt och när allt stämmer, då är lyckan total. I ett lätt duggregn gav jag mig av direkt efter jobbet, precis innan alla andra löpar-entusiaster tänkt träna runt Sidsjön. Denna tajming i tid betydde också Yeeeeyh! för fågelkvitter, kipp under skorna och en blank sjö. Jag registrerade mer än vart jag skulle sätta fötterna för att inte springa i närmaste vattenpöl.... bland annat att det luktar sommar när det regnar. En gudomligt fräsh doft!

Tack vare all energi lyckades jag åstadkomma många kilometrar idag. Det är ju svårt för mig att utvecklas som löpare när jag inte sprungit speciellt mycket under vintern men detta var tiderna jag joggade på idag:
Varv 1 - 3,1 km - 20 min blankt
Varv 2 - 3,1 km - 20,34 min

Efter andra varvet hade jag känningar i benhinnorna och för att inte ta ut mig allt för mycket såhär i början av säsongen så taggade jag ner och powerwalkade sista varvet. Då hade jag även möjlighet att fota lite...
Varv 3 - 3,1 km - 32 min power walk

Den stilla sjön jag joggar runt

En gigantisk svan vid sista
bron innan parkeringen

Man blir smutsig av att jogga i regn

Svängde ihop en tonfisksallad till middag.

Köpte nyaste Matmagasinet.
Ja, vi har alla olika sätt att se på saker och ting...

Nu ska jag lägga mig raklång i soffan och stretcha rumpan, ta ett glas vatten och ett äpple, sen på vänner och njuta av livet. För det är det enda måste jag har här i livet - att njuta. Det känns inte direkt som ett jobbigt måste!!

måndag 4 maj 2009

Det spritter i benen

Ikväll har jag haft fullt upp så någon träning hann jag verkligen inte med. Väskan stod bredvid mig hela dagen på jobbet och jag kastade längtansfulla blickar mot den men insåg till slut att varken schemat eller vädret skulle tillåta någon som helst jogg. Däremot får den fina nikeväskan vi fick på BBC så ouppackad till morgondagen, så sätter jag sprätt på energin då istället! Fint va?

Skulle testa att göra kycklingrullader ikväll men det gick helt åt fanders. Att skiva kycklingfilé i lagom tunna, breda och långa skivor är en omöjlighet så det blev kycklinggryta istället, men vi provade ju!

Jaha, det var allt för ikväll. På återseende :)

söndag 3 maj 2009

På ICA i mysbrallor

Helgen går till historien som den mysigaste och skönaste. Vi har fått all den kvalitetstid som vi faktiskt behövde, har spenderat varje ledig sekund med varandra så när hjärtat i eftermiddags drog iväg på en fisketur saknade jag honom faktiskt redan innan han åkt. Det är kärlek :)

Vi har cyklat idag! Turen var mest bara uppför så svetten formligen sprutade när jag efter 3 kilometer äntligen siktade den första lilla knixen där jag kunde vila benen. Skogsstigarna var lite luriga på sina skuggiga ställen där snön inte riktigt hade smält bort så det gällde att hålla tungan rätt i mun!

Ja är det ledighet så är det! Iförd gråa mysbrallor och turkos zip-tröja inhandlade jag veckans råvaror för frukost- och middagsmaten. Jag var inte ensam! Nu har jag fyllt upp förrådet och till veckan bjuds det på:

* Kycklingrullader med krämig sås och rotsaker
* Bulgursallad med tonfisk
* Ugnsbakad lax med örtsås
* Köttfärsfyllda piroger

Note to self: Tvätta inte en kofta utan att ta ur majblommekransen ur tyget. Det blir styggt i tvättmaskinen och kan bli hål på andra kläder. Bra att veta!

Första veckan bjöd inte på några överraskningar vad gäller Bikini Fit. Vågen står stilla, det har inte blivit sådär jättemycket effektiv träning och jag har även unnat mig lite gott under ledigheten. Planerar för en annorlunda träningsvecka och ser fram emot fina eftermiddagar i spåren!

lördag 2 maj 2009

Vid byte av månad är väl våren här på riktigt?

Vilken hejdundrande fin start vi fick på maj! Idag har det varit en såndär perfekt ledig dag med hjärtat, som började med en god frukost och test av teét vi fick i goodiebagen på BBC.Det är ett ekologiskt rooibos-té som kommer från Friggs och har smak av rabarber och vanilj. Jag är en riktig sucker för teér, dricker mest svart och favoriten heter Brunkullan, men jag tror nog att denna smak får en plats högt upp på listan! Ett väldigt gott frukostté helt enkelt. I övrigt åt jag A-fil (den allra godaste filen), skivade jordgubbar och skivat äpple, müsli bran flakes, apelsinjos och hemmabakat tunnbröd.


Direkt efter frukost/brunch satte vi cykelhjälmarna på huvudet och gav oss iväg längs med stranden bortöver Bredsand. Vi pausade mitt på sanden efter en längre tur och solade våra nunor ett bra tag. Jag blir alltid lika salig under våra cykelturer och förundras och gläds åt våra vackra årstider. Nu tar den allra finaste vid - våren/sommaren. Äntligen kan jag träna utomhus, i tunna kläder, i oändlighet!


Det blev tidig middag i solskenet uppe vid Sidsjön med Jacke och Lina. Vi svängde ihop en tonfiskröra som vi tog med i ryggsäcken och njöt av eftermiddagssolen tills den nästan försvann bakom björkarna. Sidsjön är ett vackert naturreservat som ligger några kilometer från oss, precis ovanför stan, och är ett perfekt tillhåll för löpturer, skidturer och picknickar. Här nötte jag många mil på mina längdskidor i vintras inför Tjejvasan.




Har sett på TV4 och Unicefs Humurgala ikväll, gråtit en skvätt och hoppats att alla kloka människor skänker en slant till behövande barn. Vi ger pengar varje månad till Rädda Barnen och Cancerfonden och i skrivande stund funderar jag över om inte mina godispengar får gå till Unicef. Det blir ju ändå en slant i månaden!

Vad har ni gjort en vacker vårdag som denna?