tisdag 30 juni 2009

Ljuvliga sommarkvällar att ta tillvara på!

Igår efter löpturen mötte jag upp tre fd kollegor från Bianco-tiden. Vi satte oss i Oscar-tältet och åt en ljuvligt grillad lax med bulgursallad och tsatsiki. Till det svalkade jag mig med iskallt vitt vin och vatten. Imorse var det segt att ta mig ur sängen men det berodde nog mer på 5,5 timmars sömn än vinintaget igår. Gatufesten har precis börjat här i stan och då brukar det alltid vara fint väder. Denna gatufest-vecka verkar inte vara något undantag!




Jag beställde en jeansklänning för 2 månader sen från Mandel Design som jag verkligen tokälskar! Tyvärr fick den hängas in på en galge i garderoben då det var storlek S och klänningen satt som ett korvskinn. Jag såg helt enkelt inte klok ut i den. Eftersom det var kärlek vid första ögonkastet så tänkte jag "jaja, antingen så kommer jag i den eller så ger jag den till mamma. Jag vägrar skicka tillbaka den!". Igår morse fick jag ett glädjebesked när jag klev på vågen och tog mod till mig att prova klänningen. Joho då, den satt som ett smäck. Gissa om jag kände mig jättefin när jag fick ha den kvällen till ära på Gatufesten?! :)

Älskar brottarrygg, så det
blev ju en solklar favvo på en gång!
(bilder lånade av mandel design)


Såhär ser den ut fram



Fick även en fin kommentar av Fia igår (en av fd kollegorna). Hon tyckte att jag såg "harmonisk och frisk ut". Hon om någon vet ju vilka problem med allergi och eksem jag haft, som jag äntligen tagit mig ur, så det var roligt att höra!

Idag hade jag turen att jobba in tid och åka hem tidigt från jobbet. Sov igen lite sömn, bunkrade jordgubbar och inväntade hjärtat. Det blev middag på Skatans Café, på bryggan vid vattnet, ikväll. Jag åt fisksoppa och Pelle åt strömming. Mums!



Testade svingen på ranchen därefter. Har ju åkt på två självsprickor på fingrarna så det blev bara en halv hink bollar för min del. Hjälpte istället hjärtat att analysera hans sving och få ordning på lite småfel som gör att han får sämre bollträff och något kortare boll-längd. Till slut fick vi till det!

måndag 29 juni 2009

Värmen, helgen och nysprungna ben


En skön och avkopplande helg har passerat och nu är det åter vardag och jobb som gäller ett par veckor till innan semester står på schemat. Jag har som bekant varit förkyld så någon effektiv träning har det inte varit tal om och veckan innan förkylningen höll jag mig utomlands, där jag självklart rörde på mig varje dag men inte i samma utstrcäkning som jag brukar. Idag var det så dags att testa formen. Det var ringrostiga ben som snabbt kände igen stegen, rörelsen och underlaget men andhämtningen var tyngre än vanligt och nusåhär efteråt är jag rosslig i bröstet. När vet man om man egentligen kan börja träna utan att få taskiga eftersläntrande symptom?

Oavsett om det kändes tungt så vet jag att om ett par joggingrundor till är jag på banan igen, så planen är att lägga in ett intervallpass så snart schemat tillåter. Konditionen måste höjas och eftersom det kändes mycket bra i benhinnorna idag så får det bli minst tre löppass i veckan nu!

Annars har jag spenderat helgen på dop, på bryggan, drickandes Strawberry Daquiri och lapandes sol på en båt. Livet på en pinne!



Den där strawberry daquirin drack vi i fredags, när vi firade in helgen med kall drink och grekisk mat. Drinken var enkel att göra och mycket läskande:


8-12 cl ljus rom
4 jordgubbar
½ lime
1 tsk socker
1 dl krossad is


Alla ingredienserna blandas i en blender och hälls upp i iskalla glas. Toppa med lite krossad is och en limeklyfta.

torsdag 25 juni 2009

En blogg är ju rätt ego

Hostan håller mig i ett stadigt grepp så på den fronten - intet nytt. Önskar att det kunde ge med sig... Så länge kan jag hålla er uppdaterade på vad jag sysslar med när jag inte kan löpträna som planerat...



Efter jobbet går jag ut på balkongen och
tittar ut över vackra inloppet till Sundsvall


Jag placerar mig i en stol och slår upp en bok.
Har här precis börjat läsa del 1 av Twilight-serien.



Piggar upp sinnet med färska
jordgubbar och mjölk, såklart!


Poserar glatt och visar upp nyinköpta linnet.
Gillar färgen jättemycket!

onsdag 24 juni 2009

Den finns liksom där. Visualiserad. Målet på näthinnan som upptar min tankeverksamhet. Planeringen som under noggrann bedömning utformats och väntar på att genomföras. Att genomlidas. Att genomnjutas. Så många löpsteg jag vill ta och så få jag kan åstadkomma just nu. Ångest över utebliven träning, men glädje över kommande pass. Jag väntar, längtar och fortsätter visualisera. Vågar inte gå ut för tidigt, riskera luftrör och hosta. Jag väntar. Väntar, längtar och samlar på mig massor av energi.

tisdag 23 juni 2009

Det blev 7 dar på stranden...

7 dagar utan ett endaste blogginlägg kräver sin eftertanke innan orden kommer ner på pränt.
För det första: jag har haft en helt fantastisk resa. Oj vad jag och min mamma har roligt ihop!
Vi bytte ett rejält regnigt, ruggigt och kallt Sverige mot ett varmt, soligt och skönt Rethymnon.
Redan på Arlanda skålade vi in resan i rött vin och bubbel :) När planet landade i Heraklion blåste det rätt mycket men var 25 grader varmt.

Alla morgnar startade vi med en promenad före frukost. Efter ett par dagar insåg vi att det var bäst att ta med handdukarna och gå förbi stranden för att paxa plats, eftersom de första raderna av solsängar gick åt som smör...
Frukosten var inget att jubla över. Den bestod av bröd med tomat och gurka, ägg, müsli uppblött i lite mjölk, juice, kaffe, té och en apelsin. Det fanns liksom inte så mycket att välja på..
Hotellet i övrigt var kanon! Vi hade ett mysigt litet rum, lagom stort för oss båda. Balkongen vätte mot innegården vilket gjorde att vi inte stördes av någon trafik. Det fanns en pool uppe på takterassen som vi provade första kvällen men pool är kanske inte riktigt min grej, jag är mer en strandmänniska.
Vi hade långa och sköna dagar på stranden, mellan 10-17 i princip varje dag. Det var Temperaturen i skuggan höll sig mellan 27-34 grader och vattnet svalkade skönt. Det var skuggan med hög solskyddsfaktor som gällde, jädrans vad solen är farligt het!!
Hungern tror jag att jag lämnade hemma i Sverige och jag antar att det berodde på värmen. Vi drack litervis med vatten varje dag och åt yoghurt & bröd eller greksallad till lunch. Greksalladen saknar jag...
Vattenpaus på väg hem från stranden
Kylen hade vi laddat med iskall martini som vi drack när vi kom hem från stranden. Nästan varje kväll tog vi en promenad runt i gamla stan och de fina kvarteren. Vi kom billigt undan med maten eftersom varken jag eller mamma äter speciellt stora portioner. Antingen så beställde vi "mindre portioner" och fick betala lägre pris, eller så delade vi på en portion. 2 huvudrätter och 0,5 l vin gick på 165 kr (inkl dricks) för oss bägge, det är billigt det!!
Vin och jordgubbar på balkongen
På midsommarafton klädde vi oss extra fina, delade på en Mixed Grill på vår favoritrestaurang och avslutade kvällen med en varsin drink på en coctailbar.
Midsommar!

Girls night out!

Vi lyckades leva så billigt att det fanns mycket pengar kvar i slutet av veckan. Till min stora glädje hittade jag en massa små fina butiker, en av dem heter Portobello. Där köpte jag dessa juveler till skor. Mamma säger att det står Erika på dem :)

Igår natt landade vi sent, tror klockan var 04:00 när vi lämnade Benstocken. Stannade i Söderhamn över dagen, körde massor av tvätt och hängde ute i fina vädret. När jag lämnade familjen igår kväll var det med gråten i halsen... Jag och min jädra separationsångest...

Väl hemma hoppar jag upp på vågen och konstaterar att jag tappat 2 kilo på två veckor. Hejja hejja!! Det fanns inte en tillstymmelse till bikiniångest på Kreta och det var sååå skönt!!

Nu ska jag smita in hos er och se vad ni har haft för er sen sist.

Fick med mig en rosslande förkylning hem så jag ligger lite lågt med löpningen tills hostan gått över.

söndag 14 juni 2009

Bye bye Sweden!

Vi ses om en vecka :)

Och förresten, Bikini Fit avslutades idag. Jag är nöjd!!

fredag 12 juni 2009

Packad


Sådärja, då hoppas jag att allt finns med i dessa tre väskor. Lite tripp-trapp-trull över det hela!

Imorrn vankas 75-års kalas för kära farmor, så det är bäst att ha kläder med för alla evenemang.

torsdag 11 juni 2009

Packa pappas kappsäck...

...säg det flera gånger om får ni känna på en vrickad tunga!

Här hemma har det varit full rulle sen jag kom från jobbet/IKEA/Birsta City där jag köpte en massa "bra-att-ha-grejer" till resan och beställda varor från IKEA till mams & paps. Kvällen har gått i ett. Laga mat, äta mat, diska, plocka undan, tvätta, vattna blommor, plocka fram kläder, hänga tvätt, packa ner framplockade kläder, inse att jag nog tar med mig för mycket kläder, försöka tänka om och packa om, packa neccessären, inte få plats med allt i ena neccessären så jag måste ha med mig två, ställa fram skor, köra en till maskin tvätt.... and so on. Jag har bilden av Sara framför mig när jag packar min "mindre än normalstora resväska" med kläder, badlakan, neccessär(er), skor och böcker och tänker: hur fick hon plats med sina kläder i endast en kabinväska? Tjejen ska ju vara borta i fjorton dagar!!

Slutsats: Jag är värdelös på att packa.

Och för er som undrar: Ja, jag har ännu en dag konstaterat (återigen) att jag inte alls var speicellt smart som startade det där träningsprogrammet denna vecka. Det ökar suget efter löpning men eftersom jag har reducerad tid att utföra det på så får det helt enkelt vila tills jag kommer hem. Jag bunkrar löpar-energi och fnular på hur jag ska lyckas få hjärnan, hjärtat och benhinnorna att tala samma tydliga språk. Tips ?!

onsdag 10 juni 2009

Galen planering

Note to self: Planera inte in en nystart i träningsprogram med start samma vecka som bokslut, deklarationer, inkomstdeklarationer och galna arbetstider står på schemat. Det är lätt att träningen frontalkrockar med övertidsarbete.

Äh, dä ä väl inget att hänga läpp för. Det kommer fler dar!

måndag 8 juni 2009

Växlar om - planerar om

Nu när Tjejklassikern är klar och träningsvärken försvunnit så är det hög tid att sätta nya mål. Jag är helt omöjlig på träning utan mål - det måste finnas minst ett! Redan i våras anmälde jag mig till Midnattsloppet och nu är min målsättning att springa på en mycket bättre tid än Tjejmilen och Lidingö Tjejlopp. Visst, man kan inte jämföra dessa lopp med varandra då terrängen och bansträckningen ser helt olika ut - men en mil är en mil..

Mitt nyligen (läs inatt) ihopsatta schema startade idag.

Pass 1 enligt schema
Uppvärmning: 1 km jogg 7 min
Kort intervall: 8 * 200 m (8* 1 min) 60 sek vila mellan varje intervall
Lätt distanslöpning: 3 km (20 min)

Mitt pass
Joggade bort till den tänkta intervallplatsen dit det är ganska exakt 1 km. Det tog 6,5 min. Töjde och stretchade lite innan jag drog igång, så benen inte skulle bli så stumma. De är knappast vana vid intervallträning. Kroppen kändes lätt i början av första intervallen men segheten kom smygande rätt snabbt. 60 sekunders vilan mellan varje var välbehövlig. Jag märker att jag inte har speciellt bra löp-kondis för jag blir skitttrött av att kuta som en dåre! Det blev till slut 8 * 200 m och varje intervall tog bra precis 45 sekunder. Under intervall 3 svalde jag en mygga som flög rätt in i min mun. Det resulterade i några hulkningar i gräset och en riktigt obehaglig känsla i halsen! Huvva.

Avslutade passet med en jogg, 2,1 km på 14 minuter innan jag avslutade med stretch i skuggan. Oavsett om det inte är speciellt varmt ute så blir det hett att springa i solgasset. Jag hade grymt mycket energi idag! Det har flutit på fint på jobbet, mycket att göra och 1,5 timmars övertid, så jag laddade in en banan innan jag tränade. Smart drag!

Nu ska jag vårda mina benhinnor och tänka på att inte gå ut för hårt i början av dessa 10 veckor, så jag får vila flera veckor för att benen inte pallar. Jag minns så väl hur förra årets löpsäsong slutade...

Cykeltröjan funkade perfekt för löpturen.
Ny favvo!

Uppdate: Att springa i sommarens grönska kan ibland innebära problem för en pollenallergiker. Just som själva ögonkliet och den rinnande näsan försvunnit så har kliet runt munnen uppkommit efter löppasset. Myggen och grönskan gör inte undervärk för läpparna.. Jag behöver ingen läppförstoring just nu om jag säger så :)

Och förresten: TACK!! för alla fina peppande och stöttande kommentarer!!

lördag 6 juni 2009

Avslutande del av Tjejklassikern - Tjejvättern

Min far, den bästa av dem alla, var min privatchaufför och mitt moraliska stöd under Tjejvättern 2009. Vi avgick från Söderhamn igår eftermiddag, laddade med mat på Eurostop i Örebro, nachotallrik is the shit, och i Motala hämtade jag ut mitt startnummer samt bytte starttid från 11:08 till 09:00. Furulid var campingplatsen för natten så vi parkerade husbilen och knoppade in.

Laddade med frukost i form av havregrynsgröt, banan och 2 grovisar. Pappa skjutsade ner mig så vi var vi startområdet i lagom tid innan start. Hann säga lycka till både till Sofia, Ruth och Therese.

09:00 gick så starten. Ganska omgående började regnet strila och det ösregnade mer eller mindre hela vägen till Vadstena. Jag la inget som helst fokus på vädret utan blickade bara framåt. I första depån efter 3 mil och 1:18 h preppade jag med ½ bulle, ½ banan, ½ kopp blåbärssoppa. Redan här var jag ganska öm i sittbenen. Färden fortsatte och ganska snart kom den långa uppförsbacken i Omberg. I mitten av backen sa det plötsligt STOP, dreven fastnade i ekrarna och kedjan hoppade av. Började pula med kedjan själv tills jag insåg att det inte var lönt, så jag bar cykeln upp några hundra meter där en äldre man var vänlig nog att försöka hjälpa mig. En följebil stannade och den plumpa och osmidiga chauffören meddelade barskt att "går det inte att fixa här på plats får du åka med till nästa depå, få det fixat där och cykla vidare!". Jag kände tårarna bränna (tur att jag hade solbrillor) men sa inget och den äldre mannen fortsatte fixa med cykeln tills den funkade igen. Däremot fick jag rådet att inte använda så många växlar, då kunde problemet uppstå igen...

Efter 15 minuter var jag iväg på cykeln igen. Irriterad över gubbar utan förståelse, glad över gubbar med förståelse och taggad till tusen att försöka trampa igen den tid jag förlorat. Vågade från denna stund inte använda mer än tre växlar så det blev tungjobbat!

Solen började titta fram här i Omberg så det blev sköna mil fram till nästa depå. ½ banan och lite vatten fick räcka som energi, sen cyklade jag vidare. Östgötaslätten bjöd på fina vidder och en skönt cykeltempo med lagom flack asfalt. Efter andra depån (5,5 mil - 2:50 h) kände jag av ländryggen och vänster arm ganska mycket, men fokuserade absolut inte på det onda utan mer på hur jag kunde ändra ställning på cykeln så jag fick bättre fart. Utan vidare beskrivning kan jag säga att de nedre regionerna även började ömma...

I sista depån i Skänninge ( 8 mil - 4 timmar) tuggade jag i mig en liten bit av en bulle, fyllde vattenflaskan och åt lite på en medhavd bar. Tanken var att försöka växla upp här de två sista milen men det gick till en början trögt. När skylten 10 km kvar till Motala visades kom hela stålviljan och pannbenet fram, benen gick som trumpinnar på den låga växeln och jag susade fram och lyckades köra om flera klungor. Till sist kom jag in i Motala, cyklade längs Vätterns strand och såg pappa stå där vid målgången! Min officiella slutgiltiga tid blev 4:57 timmar men effektiv cykeltid (då räknar jag alltså bort cykellagningen som tog en kvart) blev 4:42. Bra jobbat eftersom min måltid var 5,5 h!

Nu har jag en hel tjejklassiker att stolt se tillbaka på.

Vansbrosimmet var enklast (måltid 40 min, officiell sluttid 29:45 h) Vi gjorde det till en mysig grej jag och Pär och åkte till Grythyttan direkt efteråt.

Lidingö Tjejlopp var tufft men jag lyckades förbättra min tid från Tjejmilen trots mer kuperad bana (måltid 1:15 h, officiell sluttid 1:11 h)

Tjejvasan var det grymmaste loppet eftersom jag tränat så mycket inför det, hade bra valla och fick en jättebra tid. (måltid 4 h, officiell sluttid 3:31 h)

Tjejvättern var tuff, bitvis tung men ändå en positiv om ändå genomblöt upplevelse.
(måltid 5,5 h, officiell sluttid 4:57 h)

Jag är glad och stolt över att jag fixat Tjejklassikern och att jag på alla delmoment tävlat mot mig själv och lyckats komma under min måltid.

fredag 5 juni 2009

Off we go!

Tack för alla fina pepp-kommentarer, det värmer.



Nu är husbilen packad och off we go to Motala.



Lycka till alla som cyklar imorrn!!!!

onsdag 3 juni 2009

2 days to go...

Jag tror polletten ramlade ner när kuvertet kom med posten idag. Jag ska verkligen cykla 10 mil på lördag. Hur det känns? Jo, faktiskt helt ok. Förmodligen är Tjejvättern det delmoment jag inte förberett mig speciellt inför, kanske eftersom jag knappast tränat inför det som jag borde ha gjort (fy mig). Därmot ser jag fram emot att få se Östergötland från en cykel, njuta av att genomföra den sista etappen av Tjejklassikern och att få träna i säkerligen 5 timmar på lördag blir gött och härligt!

Snygg och funktionell cykeltröja
från Axa som jag cyklar i på lördag

tisdag 2 juni 2009

Vårruset 5,3 km - 32:08 min

En för året helt ny bansträckning gör att jag inte riktigt kan jämföra årets resultat med förra året, men efter mina egna noteringar så persade jag. Nöjd som attan!

Hör och häpna - det var lättsprunget idag. Efter första kilometern hade det gått strax under 6 minuter och efter 2 km hade det gått 12,30 min. Det är stor skillnad mot de 7-7,30 min/km som jag springer på annars. Vid andra vätskekontrollen tog jag några klunkar vatten men sprang på för att inte tappa fart. I allra sista uppförsbacken fick jag gå några metrar för att häva ett håll som satt sig i höger sida, sen fortsatte jag springa och knöt näven istället.

Klockan visade att det tagit 32:08 min och eftersom jag vet att de lagt målgången 300 meter från förra årets mål så betyder det att jag kapade min tid och sprang snabbare. Coolt! Detta taggar mig naturligtvis till att träna upp mig så jag får en mycket bättre miltid på Midnattsloppet än på både Tjejmilen och Lidingö Tjejlopp förra året.

måndag 1 juni 2009

Den stora kalashelgen!

Födelsedagskalas i all ära, men när man kan pricka in 3 stycken på en helg och en Mors Dag - då är man mitt i firandets mecka. Allra käraste mormor har nu uppnått 80 år vilket skulle firas på det allra bästaste sättet. Hon blev nerbjuden till mamma och pappa dit vi också åkte i fredags eftermiddag, precis när vädret började visa sig från sin allra bästa sida!
Vi började med att fira lillebror som fyllde år för en månad sedan. Han fick en snygg t-shirt och ett par strandshorts från Hang loose. De passade perfekt och han blev mycket glad! Papsen fyllde år i torsdags så även han fick paket, ett par snygga ljusa brallor, en gul skjorta och en somrig tröja att ha utanpå skjortor om kvällarna.
Lillebror

En 80-åring ska firas stort och därför hade vi champagnefrukost med jordgubbar på lördagsmorgonen. Ja, det fanns även massor av andra godsaker som fil, färska bär, nybakt bröd, jos osv (hotellfrukost a la Wiberg) som vi avnjöt. Medan pappa, Pelle och lillebror sjösatte båten tog jag, mamma och mormor en promenad i byn i det vackra solskenet. Eftermiddagen spenderades på en filt i gräset på baksidan.

Jubilaren

Bord var bokat på Axmar Brygga till kl 16. Vi fick fönsterplats och satt och njöt av mat, vin och utsikt hela eftermiddagen. Efterrätten hade mamma ordnat så vi åkte hem och satte oss på altanen där vi fortsatte kalaset. Spelade TP till långt in på natten, drack iskallt mousserande rosévin och hade en riktigt härlig kväll!

Familjen

Efter att vi firat 3 födelsedagsbarn var det så söndag och Mors Dag. Pappa hämtade upp farmor och vi styrde kosan mot Växbo kvarn, mitt i vackra Hälsingland. Där strövade vi runt ett par timmar, kikade på kvarnen, linspinneriet och i hantverksbodarna. Jag köpte en påse med små pepparkaksformar till Pelles systerdotter, som hon ska få när hon fyller 5 år senare i sommar.
Växbo Kvarn

Växbo Krog

Liksom på lördagen låg vi på baksidan hela eftermiddagen i solen och surrade. Jag och mamma kikade i tax-free katalogen och försökte bestämma oss för vad vi ska köpa till ut- och hemresan.

Mamsen - mitt eminenta resesällskap!
Pappa grillade och vi åt en sen familjemiddag innan det var dags för mig och hjärtat att rulla hemöver igen efter en riktig toppenhelg (som vanligt!)

Mammas goda cheesecake

Sista bilden får bli på den härliga sommarklänningen jag hittade i mammas garderob. Idag köpte jag mig en likadan från Indiska. Den blir perfekt till mitt kusinbarn Novalies dop. Jag har fått den viktiga uppgiften att vara hennes fadder och då vill jag ju vara extra fin :)

Sommarklänning
Det blev en sen kvällspromm idag. Har varit på stan hela eftermiddagen, träffade upp Tessan för en solig middag på Wayne's och lite uppdatering vad som hänt sen sist. När jag kom hem var Pelle i full färd med att ta på sig fotbollsmundering så jag bytte raskt om till prommkläder, hoppade in i bilen med honom och knatade hem från Nacksta där hans match var. Ljuvligt väder ute, önskar att vi fick behålla den här temperaturen resten av sommaren...
Imorrn är det Vårruset! Håll tummarna för uppehåll och skönt "löparväder".