onsdag 9 juni 2010

Vem åt upp solen?

När jag var liten fanns det en barnbok som hette "Vem åt upp solen?". Jag har även läst den ett flertal gånger för hjärtats systerdotter. Nu är min fråga: vem åt upp solen? Eller är det bara så att den skiner i vissa delar av landet men inte här? Jag bara undrar, för så kallt, grått och tråkigt har det nog aldrig varit i juni förut. Blä, det ska ju vara sommar nu!

I ett tappert försök att locka fram någon slags sommar tog jag reda på 25 stycken stora rabarberstjälkar igår och frös in i flera påsar. Dessa kan jag sen plocka fram i sommar och göra paj, kräm och kakor av. Mums! Igår blev det jordgubbs- och rabarberpaj + kräm.



Förhoppningsvis är det sol och riktigt varmt i Italien...

söndag 6 juni 2010

Långweekend i Storstan

Har spenderat långhelgen hos lillebror i Sumpan, myst på Söder, kikat på folk i Kungsan och druckit rosévin i solen. Livet kunde ha varit sämre. En välbehövlig helg tillsammans med fina kusin Malin och lillebror, massor av kvalitetstid (den allra bästa tiden) och sol. Sol sol sol.

Kom hem, städade undan, gjorde rabarberpaj och hemmagjord vaniljsås till hjärat. Själv äter jag ugnsbakade rabarber med hallon och smält mörk choklad. Slurp!

Älska livet, fånga dagen, njut.