tisdag 18 maj 2010

Segheten själv

Vårstädning
I helgen dök jag djupt in i garderoben och städade undan alla grå/mörklila/svarta vinterkläder. Nu är den istället fylld med turkosa, rosa, orangea, blåa, lila, syren och gula sommarkläder.
Mitt definitiva vårtecken är när jag byter garderob.

I helgen gjorde jag även en djupdykning i skoförrådet och städade undan alla svarta och bruna vinterkängor, stövlar och stövletter. Nu är den istället fylld med vit/rosa och svart/lila sneakers, svarta sandaler med träkilklack och vita ballerina.
Mitt definitiva sommartecken är när jag byter vårskorna mot öppna sommarskor med klack och lämnar strumporna kvar i byrålådan.

Vi åkte till hjärtats föräldrarhem i helgen för att ta hand om varandra. När vi lämnade stan var träden fortfarande gråa med små små gröna knoppar på. Vi kunde nästan inte ens se skymten av en knopp på björken. I söndags när vi vände hemåt hade alla björkar slagit ut med centimeter stora löv och stan prunkade av grönska. Mina sinnen har vaknat till liv och jag verkar kunna hålla allergin i schack just för tillfället... så jag passar på och återinför lite spontana morgonwalks! Någon måste ju väcka liv i den här bleksega kroppen och den någon är jag själv :)

2 kommentarer:

Silverscreen sa...

Det är så skönt att rensa ut och uppdatera garderoben, då känns det på riktigt som att våren är här :) Hoppas du haft en kanonhelg! Kram

Annika sa...

Åh, håller med! Garderoben har bytt skepnad hos mig med - men stövlarna står kvar i hallen och trängs. Får bli ett delprojekt för kvällen :) Nu ska man väl våga ta undan dem kan man tycka...