lördag 25 april 2009

Blogger Boot Camp 25 april 2009

Att ladda med grötfrukost inför BBC visade sig vara ett klokt val. Jag frångår sällan min gröt!!
Jag och Cissi mötte upp Emelie på Odenplan och det var toppen att äntligen få träffa henne efter alla dessa månader som vi peppat varandra stenhårt!
På Planet Fitness (varför vill jag säga det i omvänd följd: Fitness Planet?) mötte Mela, Tessan, Sofy och Jane upp oss och alla verkade glada och förväntansfulla inför dagen. I omkläningsrummet fanns det lappar med våra namn på skåpen så det vara bara för mig att söka reda på "Erika W" och öppna skåpet. Däri hittade jag en stooor goodiebag. STOR! Den var full av fina prylar och jag blev så glad att tjejerna ordnat med alla dessa sponsorer. Tröjan från Craft åkte på omgående inför det första passet.

Pass 1: Spinning med Tessan
Jag har haft skyhöga förväntningar eftersom förra årets BBC-spinning också var med Tessan. Hon är grym! Vilken lycka att passet blev precis så bra som jag väntat mig, om inte bättre. Jag kom på mig själv med att cykla och flina. Naturligtvis kaxade jag och Emelie upp oss rätt snabbt mot varandra så hon skulle "vänta på mig där framme". Haha!
Tessan hade lagt upp ett bra intervallpass och hon är så pedagogisk och faktiskt helt olik alla instruktörer jag tränat för. Jag lever mig in i passet på ett helt annat sätt när hon beskriver vart vi ska och hur vi ska ta oss dit. All cred till dig Tessan! När så Lili&Susies "show me heaven" drog igång visste adrenalinet inga gränser...

Inför pass 2 var jag skapligt nervös...

Pass 2: Boot Camp med Gunnar (och Ole Gunnar skulle det visa sig)
Här var det verkligen fullt ös från allra första början. Vi körde oftast 2 och 2 på diverse olika sätt. Vi delade in oss i lag och skulle hoppa över varandra för att sedan gå ner i armhävningsposition...men den allra jobbigaste övningen var när vi skulle bära varandra på ryggen. Shiiit! jag trodde den där norska militären skojade med oss! Cissi började med att bära mig. Jag körde kramkalas, hon svettades uppför en seg backe. Kändes lite som att rida på en häst fast Cissi luktade godare :)
Vi joggade lite längre bort i Hagaparken där ett par låg och solade sig...
Där ökade vi på träningen med övningar som att en skulle ligga på backen och man skulle i armhävningsposition dra varandra mellan två markeringar.
Ja det var verkligen ett skitroligt och jätteutmanande pass. Jag hade till och med löv i trosorna när vi var klar :)

Eftersom jag inte tog med något vatten så var jag sjukt törstig under passet i Hagaparken. Därför var det välkommet med lunch och dryck!! Jag hade dock gärna sett ett mer matigt mål, typ köttfärssås och spaghetti då jag inte står mig sådär jättebra på sallad men smaken är som baken. Det var gott! Efter lunchen hade Mela kostföreläsning och det lottades ut både jackor och juicepressar (eller var det råsaftcentrifuger?). Jag ville verkligen vinna men turen var på andra tjejers sidor :)

Pass 4: Functional moves med Cizzi
På det här passet körde vi mer ben än jag pallade med. Mjölksyran var rätt påtaglig tidigt i passet. Tyvärr har jag tappat allt var kordination heter nu när jag knappt kör några klasser alls så alla kombinationer av olika slag kändes meckiga och lägg då till en tokvarm sal... min energi var inte direkt på topp. Däremot gjorde Cizzi ett toppenjobb trots krånglande stereo och hon peppade oss verkligen. Jag svettades som en dåre och när vi skulle köra triceps så fick nog mina muskler nog.
Här intog jag en halv bar från Swebar (som fanns i den fulla goodiebagen) med smak av mintchoklad. Den var jättegod!!

Pass 5: Dans + 17 minuter med Caroline
Danspasset var skitroligt! Jag försökte hänga med så gott det gick och få till det där "groovet" i kroppen. Har dansat alldeles för många "struttdanser" i mitt liv så jag har lite svårt att få till gunget. Bra musik, bra energi och väldigt bra och enkel koreografi. Även här dansade jag så svetten sprutade. När sen sista 17 minuters passet tog vid då hade nog min kropp sagt hej och godnatt för längesen. När Caroline började med benböj då ville jag mest bara gråta... så det sista passet gav mig inte så mycket alls. Här hade jag också lyckats dra på mig en märklig huvudvärk där det bankade i skallen och tryckte ända ut i kindbenen. Efter 2 alvedon från Mela så var dock ordningen återställd.

Sammanfattningsvis kan jag säga att årets Blogger Boot Camp var en härlig blandning av många olika pass. Tuffast var det definitivt på förmiddagen! Jättekul att återse så många ansikten och bekanta sig med nya tjejer! Stor tack till Mela, Sofia, Terese och Jane som fixat och donat och ordnat det så bra med detta event :)

Imorse var det pinsamt vad stel jag var när jag vaknade. Smidig som en postlåda och inte så kaxig alls faktiskt. Jag och Cissi skrattade ikapp åt hur vi lyckats dra på oss sån otrolig träningsvärk men kom sen fram till att det inte direkt låg fokus på stretching igår.

Dagen har vi spenderat i en park på Djurgården. Jag trodde jag skulle vara bottenlös och hungrig som en galning men det har liksom inte ens infunnit sig en endaste tillstymmelse till hunger. Konstigt. Jag ska strax äta något för att förebygga en eventuell hungerattack i natt, packa upp väskan och försöka samla tankarna inför veckan som kommer. Helgen har varit HELT FANTASTISK och jag är så otroligt glad att jag anmälde mig till BBC. Jag och Cissi har haft skitkul ihop och med henne garvar jag så mycket att träningsvärken i magen blir farligt jobbig.

Imorrn när jag har lite mer energi kommer inlägget att pimpas med bilder från BBC.

..jag kan inte ens räta på tårna. Och spänner jag fötterna liiite så får jag sendrag/kramp. Till och med träningsvärk i fötterna alltså. My godness, hur ska jag funka imorrn då haha?

6 kommentarer:

Veronica sa...

Å vad det låter roligt! Jag ville också vara med! =(

Kram till DUKTIGA du!

Lotta sa...

Kanonkul dag!! Väntar med spänning på nästa.. ;)

Cizzi sa...

Du kämpade på bra under passet! =)

Anonym sa...

Det var så roligt!
Längtar redan på nästa år!
Ha en bra dag!
*kram*

Annika sa...

Just ja, dig såg jag ju och du bor ju i Sundsvall! Det var så svårt att koppla ihop alla ansikten med alla bloggar :)

Kul att läsa allas redogörelser och upplevelser :)

Sofy sa...

hi, hi. Underbart!

Kram