söndag 11 maj 2008

Söndag: Livkvalitet

Det har varit en helt fantastisk helg ur alla perspektiv och jag älskar den nya årstiden som kommit till oss med sol, värme och korta byxor. Att gå barfota på gräset, äta frukost på en varm altan eller ta en ljuvlig skogspromenad står för livskvalitet för mig. Allt detta har jag fått uppleva i helgen och lyckan är total!

Efter gårdagens svettiga morgonpromenad hämtade jag upp K och E för färd mot klipporna och den inplanerade picknicken. Vi gjorde ett pitstop på ICA Kvantum för att köpa med oss det som skulle förtäras. Landade vid stenklipporna strax efter tolv och slog oss ner just vid vattnet. Ljuvlig eftermiddag med blå himmel och gott sällskap! Njöt av vågornas kluckande mot stenarna, måsarnas skri i skyn och små båtar som tuffade förbi. Det kändes som en varm julidag mer än en tidig majeftermiddag.

Kvällen spenderades på altanen på landet hos våra vänner där vi grillade rostas och kycklingfilé som vi åt tillsammans med en ugnsgryta (gjord på potatis, palsternacka, morötter, rödbetor, fänkål, rödlök, timjan, honung, salt och peppar), fetaostcreme, bröd och rött vin. Istället för att sjunka ner i soffan och se körslaget - mätta och belåtna - spelade vi TP och Chicago tills klockan var alldeles för mycket, halv tre, då jag och hjärtat sökte oss till gillestugan och det fantastiskt svala gästrummet.






Vaknade till denna utsikt imorse, åt en himmelsk frukost på altanen och tog sedan en skogspromenad på en timma. Somnade gott i solen sedan vilket inte var allt för ansträngande.
Helgen innehåller så många superlativ att jag har svårt att få ner allt på pränt. Vi har nu grillat till middag, jag ska ta en varm dusch innan jag kryper ner och möter John Blund.
Ljuvliga liv, underbara vänner och min bästa livskamrat!

3 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Vad härligt det låter! Själv jobbade jag i lördags, men igår hann jag vara lite i solen och åtminstone få lite färg på min belka kropp :)

Anonym sa...

Det låter verkligen helt underbart! Vilken toppenhelg!

Hoppas veckan blir bra!
/Malena på http://bredablick.wordpress.com

Sofy sa...

Åh vad mysigt ni verkar ha haft det! Den där grillningen med tillbehör hade suttit fint även här. Mumma!!