torsdag 22 maj 2008

Torsdag: När livet kommer emellan

Ibland kommer livet emellan och träningstillfället blir inte som man tänkt sig. Då är en friskvårdstimme värt guld!
Det har sedan länge varit inplanerat en vinprovning på jobbet. Fabriken läggs ner och besöksverksamheten/vin-cognac och whiskyprovningarna likaså. Därför beslutades det att tjänstemännen skulle få en specialutformad vinprovning utöver det lilla extra då vi även har en sensorikgrupp på jobbet som är experter på området. Trodde vi...
Denna vinprovning satte käppar i hjulet för min träning och då kom ju dagens friskvårdstimma väl till pass! Givetvis gick vi vilse i skogen när vi hade en tid att passa så det gav oss endast 10 minuter till snabb uppfräshning men vad gör man inte för lite motion? Det blev totalt 7 km och 70 km i skogen, solen sken och det doftade av sommar vart än vi gick (utom vi Korstaverket där det luktar brända sopor av naturlig förklaring).

När motionen var avverkad och avnjuten provade vi 6 olika sorters vin, allt från en lam Pinot Noir från Californien till en rund och bärig Rioja från Spanien för sådär 582 kronor. Först bedömning av utseende, doft och smak. Efter att vi smakat på alla viner och bedömt dem så smakade vi dem igen. Sedan kom maten in.... En bit svamppaj, en mozzarellaost med soltorkad tomat inlindad i parmaskinka, en liten bit västerbottenost, en mögeloströra, ett litet glas med couscousblandning (couscous, torkade aprikoser, rödlök, äpple, koriander och kanel) samt en bit tortilla med parmesanost kryddad med kummin. Vi provade vinerna igen. Vilken skillnad!!

Imorgon är det fredag, sen är det lördag = cykellopp. Vad ska jag satsa på för sorts träning imorgon då som uppladdning? Löpning och lättare styrketräning? I need help :)

2 kommentarer:

Sofy sa...

Hej tjejen!

kanske vila som uppladdning!!??

Vilken grej med vinprovningen. Lä onekligen spännande!

Löpning & Livet sa...

låter inte helt fel det där! Mums vilka smaskiga grejjer! Jag tycker vila låter bra som uppladdning. Då är benen pigga och glada sen när det är dags :)