onsdag 31 oktober 2007

Jul jul strålande jul...

....eller?
Det pratas mycket om strategier för att hålla sig undan socker, skräpmat och annat jox som inte tillför kroppen något bra. I de flesta bloggar jag läser råder för tillfället godisförbud, så även hos mig. Vi verkar av någon konstig anledning har blivit slavar under sockret och denna bov är svår att sätta handbojor på. Hur kan det ha blivit såhär? När jag var liten fick jag godis endast på lördagar och till högtider (jul/nyår och påsk) men sällan eller aldrig annars. Hur är ni uppfostrade? Kan detta ha gjort att jag "passar på" att äta hela veckorna nu när jag är vuxen nog att bestämma, att jag har släppt tyglarna kring min egen uppfostran och låtit det skena iväg? Är det inte meningen att de bra reglerna från uppfostran ska följa en genom livet och forma oss till den vi är som person medan vi kan försöka arbeta bort det som vi ansett varit fel i uppfostran? För kan någon ärligt säga att man bör ge barn godis mer än en-två gånger i veckan?

Hur gör vi nu till jul när frestelser med stort F tar av sig kappan och blottar sig? Förberedelserna börjar redan i november, vi julbakar så det står härliga till, fyller frysen till bredden med lussebullar, knäck, fudge, tryfflar i alla dess former och smaker, chokladbräck och marsipangrisar doppade i choklad. Pepparkakor och glögg åker fram vid varje fika, vi dricker oändliga mängder julmust och sväljer ner en eller sju knäck per tionde minut. Kroppen fylls av kokt grädde, upplöst socker, vetemjöl, smör, choklad och andra livsmedel som bara bryter ner allt det vi kämpat för att bygga upp.
Därför vill jag veta era strategier: hur ser upplägget för er del ut fram till jul? Kommer ni ärligt kunna hålla er ifrån att stoppa fingret i chokladsmeten, tacka nej till de inbjudande nybakade lussebullarna ni blir bjudna på hos bästa vännen eller be om en kopp thé istället för den rykande varma glöggkoppen. Julen är ett jädra gissel för oss gottegrisar som vill spärra in sockertjuven för gott.

Jag är barnsligt förtjust i julen, börjar planera julbaket och julklapparna redan i september och firar jul från första advent så jag nästan storknar på julaftonsmorgonen. Mitt upplägg för att överleva november/december utan att agera julgris med ett äpple i munnen på självaste julafton:
  • Face the fact: ju mer jag bakar, ju mer får jag slänga. Det finns inte en chans att jag och älsklingen äter upp 7 påsar bullar på en månad. Stört omöjligt. Då måste vi äta lussebullar till maten och det gör vi helst inte.
  • Målbild: Ju mer jag äter, ju mer går jag upp i vikt. Det sista jag vill är att sitta där på julafton med tre magar som en kossa och bittert ångra att jag vräkt i mig gotta för fyra personer under december månad. Jag vill anlända till hemstaden i ett nytt format, med nya värderingar och ett sunt tänk. Mina vänner ska inte titta på mig och tänka "hon var snyggare när hon var smal". Att titta på "förebilden" jag tog i augusti kommer att få mig att förstå hur jag inte vill se ut igen. Man ska inte kunna sätta in en hantel under min sporttop och lämna den där, ryggen ska vara rak :)
  • Visualisera: Jag ämnar att nå mitt mål - få en starkare och smidigare kropp. Två kilo knäck och femhundra gram ischoklad kommer knappast trimma magen. För att nå målbilden måste jag sätta upp mentala mål som är nåbara, det går inte att tro att jag ska ha tappat 7 kilo och få ett sexpack på köpet.
  • Karaktären: Min största stöttepelare i vägen mot ett sundare liv är karaktären. Vi utkämpar dagligen en kamp men oftast så slutar dagen i harmoni och samförstånd. Jag har lyckats tygla henne. Från början var hon en oinriden häst, ohanterbar - men nu verkar vi ha samma mål, vi ska ta oss över varje hinder på vägen och inte riva en enda ribba.

Jag har redan uppnått ett påtagligt mål med min resa och det är ångesten. Jag behöver inga tabletter och ingen terapi, träningen och ett sundare leverne hjälpte de idiotiska tankarna att delvis försvinna. De stör mig inte lika mycket längre, jag får inte panikattacker och kallsvettas så fort de kommer på besök. Jag kan hantera den ganska bra nu.

Rensar

När livsstilen och kosthållningen förändras så får det flera bieffekter. Hemmet blir renare, saker står där de bör stå, papper sorteras in i pärmar, kläderna hänger i fina rader i garderoben och kroppen känns urstädad.
Underbart att det kan ta sådan vändning och framförallt, att hjärtat mitt verkar följa med på noterna utan klagomål. Han plockar och fixar och städar och donar. Fick en fin komplimang om det av mamma igår, hon sa ”har ni alltid såhär rent och fint?”. Vad ska man svara? Nej, det är först nu på senare tid, innan var vi helt från vettet lortiga av oss :) Riktigt så illa har det aldrig varit, däremot är vi slarvmaja och slarvpelle AB!

Idag står träning på schemat. Ska prova på ett nytt konditionspass men utesluta cyklingen den här gången, vill inte dö av uttråkning haha. Slopar nog det mesta av styrketräningen till förmån för pulshöjande aktivitet. När jag tränar direkt efter jobbet har jag mindre energi än efter middagen, vilket gör att jag väljer en aktivitet och kör den fullt ut istället för att hafsa på alla stationer.

Vi fick ju lön förra veckan och jag lyckades göra av med 600 kr på bara en timma :) Det blev ny bronzing powder, puderborste, lösnaglar, borste, hårsnoddar, pennvässare till kajal/eyeliner och en svart kjol från H&M. I september investerade jag i en höstjacka och ett par stövletter men denna månad är det annat som står på tapeten:
* Vinterjacka
* Vinterskor
* Kofta – gärna två, en grå och en svart
* Toppar
* Svart pennkjol/kjol med hängslen
* Tjocka strumpbyxor

Jag har gått in mina baggybrallor nu och börjar ledsna lite på ”sunkstilen” så nu vill jag ha kjol eller snygga cityshorts på jobbet med snygga mönstrade strumpbyxor under. Åh, nu vill jag vara hemma i helgen så jag har möjlighet att shoppa hihi. Skämt å sido, till veckan finns det plenty of time för den aktiviteten.

Dagens mat
Frukost: A-fil, hallon/björnbär/passionsfrukt, knäckis med skinka och tomat, te
Mellis: Te och en mjukis
Lunch: Potatisbullar med bacon, sylt och massa sallad/grönsaker
Mellis: Frukt
Middag: Tacopaj & guacamole

Träning

  • Cardio: 10 min löpning + 10 min CT + 10 min SM + 15 min intervall löpband
  • Triceps: 3*15 22,5 kg
  • Biceps: 3*10 22,5 kg + 3*10 12,5 kg skivstång
  • Mage: 2*15

Trött och slut på energi blev jag, men nu ska jag, hjärtat och vetevärmaren se ett avsnitt vänner och mysa. Imorrn får vi helg!!!! Weeeeiiii...

tisdag 30 oktober 2007

Storfrämmat

Det har varit rena rama cirkusen på jobbet idag så jag skulle egentligen ha behövt en långpromenad för att rensa huvudet på jobbtankar men hann tyvärr inte. Åkte och handlade och for hem för att laga mat tills mina älskade föräldrar tittade förbi. De är på väg norröver till mormor och då stannade de till på middag. Härligt, har inte träffat dem sen i juli och det är på tok för länge sen! Om vi har tur får vi besök av dem igen i november, annars dröjer det till jul innan vi ses igen - fast då blir det riktigt mysig kvalitetstid.
Jag gjorde en ny variant av favoriträtten, mindre kolhydrater och mer krydda. Stekte kycklingen i fresh island-dip från olw, mums! Skar upp morötter, gul- och röd paprika, palsternacka och squash som jag ugnsstekte. Gjorde sås på turkisk yoghurt (10 %) och sambal badjak, hade grova bröd och vitlökssmör på. Helt fantastiskt gott och saknade inte alls potatisen. Skulle nästan vilja prova GI..

Jag inbillar mig att kromtabletterna verkligen fungerar för jag har inte haft tillstymmelse till godissug idag heller och det går inte att sudda bort bara sådär, tro mig. Vanliga dagar får jag kämpa som en gris med tankarna och karaktären för att hålla fingrarna borta från snask. Nu tänker jag knappt på det. Det är säkert!!

Frukost: Gröt m.sylt och mjölk, knäcke m. skinka och tomat, juice
Mellis: Mjuksmörgås, the
Lunch: Fläskkarré med massor av sallad, vatten
Mellis: Frukt, pepparkaka, osaltade cashewnötter
Middag: Stekt kyckling, ugnsgrönsaker, sambal badjak-sås och grovt vitlöksbröd, vatten.
Kvällsmål: Fruktkompott

Ska se på Bröstcancergalan nu, stödja med massa pengar och inse att man ska uppskatta allt man har!









-----------------------------------------------------------------------------------------------
Uhuuuuu, vilket storböl! Grinade mig igenom episoden där änkemannen berättade om hustruns cancer, om hur mycket han älskade henne och hur tomt det var utan henne. Jag ska verkligen ta till vara på varenda minut av livet, man vet aldrig vad som händer imorgon!

Jag är glad över att godissuget lagt sig, jag gillar de goda matvanorna vi har, jag älskar min sambo över allt annat och jag är otroligt lycklig över att leva och få vara frisk. Förvånad över att godissuget gått occh gömt sig :)
Bilden ovanför visar det lilla kvällsmålet jag och hjärtat åt till Bröstcancergalan. I botten av formen la jag lite söndersmulad digestivekex (utan transfetter), sen två klickar Kesella Vanilj 7,5 % och överst färska hallon/björnbär och passionsfrukt. Det var så gudomligt gott och enkelt att göra och nyttig framförallt. Visst, digestive är väl inte känt för att vara "gå-ner-i-vikt-dieten nummer 1" men bättre än godis, chips, glass, kakor och annat skit som lätt kan slinka ner. Jag försöker verkligen dra ner på allt det osunda och tycker att det här var ett perfekt alternativ. Något som jag tror blir jättegott är om man mosar färska hallon, blandar ner i Kesellan och fryser den. Vips så har man mumsig och nyttig glass. Yammie :)

Oj, nu skenar klockan och jag har inte ens borstat tänderna. Time for bed!

måndag 29 oktober 2007

Att vara eller inte vara

Jag åkte dit, planeringen sprack men vad gör det när jag är lycklig ändå?
Tanken var att åka på Friskis och köra kondition men jag vet aldrig från dag till dag hur kroppen ser ut. Idag var en no-good day ur eksem-synpunkt, så jag hoppade helt enkelt över den aktivitet som var planerad och tog en stärkande promenad i höstluften istället och rensade alla tankar som man vill lämna på jobbet och inte ta med sig hem. Somnade sedan sött i soffan med vetevärmaren på magen och vaknade lagom när hjärtat kom hem. Vi åt upp kycklingsalladen som vi gjorde igår, det är verkligen sååå gott!
Har spenderat några timmar i telefonen nu, det är så skönt och givande att ha ett långt samtal med en av sina allra bästa vänner. Det är inte länge kvar till tjejhelgen i Uppsala nu och det ska bli riktigt mysigt. Pyjamaskväll, spadag med träning och julbak står på schemat och det kan vi behöva en mörk månad som november. I år ska jag njuta av november, brukar ha för vana att bli trött och deppig när mörkret sluter sig tätare runt oss och det inte finns någon snö som skiner upp naturen.

Har klarat av en hel dag utan godis. Kom överens med mig själv igår att det blir godisfria veckor nu ett långt tag framöver, vi drar åt svångremmen helt enkelt så ska min kropp bli snyggare fortare. Jag inbillar mig att kromtabletterna redan börjat verka men vad vet jag, kanske finns det fortfarande kvar en gnutta karaktär i själen som håller emot. Något godissug har jag däremot inte känt idag och det är helt fantastiskt!

Vikt: -0,3 kg

Recept på torskgryta
1 paket torskfilé som halvtinas i mikron och skärs i bitar
4 tomater delas i klyftor
1 milda laga lätt
1 stort knippe gräslök
salt
peppar
citron

Lägg torskbitarna i en stekpanna, häll över milda laga lätt och tomaterna. Låt koka upp och koka på svag värme tills torsken är klar och tomaterna har delat sig lite. Tillsätt gräslök, pressa ner citron efter behag, salta och peppra. Serveras med potatis, en stor grönsallad och iskallt vatten.

söndag 28 oktober 2007

Planering vecka 44

Denna vecka blir det bara två planerade träningar, det kan slinka in ett på tisdag också... Både jag och älskling jobbar till torsdag, sen åker vi norröver till hans familj. Underbart!
Jag märker att jag tränar över planerad förmåga och det känns toppen. Träningen blir mer och mer en naturlig del av vardagen som jag absolut inte vill vara utan. Vad gjorde jag innan axelflies, benpress och tricepsövningar var mitt liv?

Gympass: Minst 2 st - varav ett konditionspass
Konditionsträning utöver gym: Minst 2 ggr

I veckan äter vi:
* Kycklingsallad med vitlöksbröd
* Stekt kycklingfilé med ugnsstekta grönsaker - mamma och pappa tittar förbi och då bjuds det på min nya favoriträtt. Nyttig och god
* Gräslökskryddad torskgryta med potatis

Uppföljning vecka 43

Det gick bra att få bort eksemen och jag slapp det konstanta kliandet som svett framkallar hos mig. Såhär blev veckans träning:
* Måndag: PW 45 min
* Tisdag: Cardio 20 min + styrketräning
* Onsdag: Vila
* Torsdag: Cardio 45 min + styrketräning
* Fredag: Vila
* Lördag: Pw 30 min + styrketräning + gokart (dödar alla muskler du har typ :)
* Söndag: 45 min promenad

Jag är verkligen supernöjd. Efter passet i torsdags fick jag en nytändning och efter gårdagens pass älskar jag styrketräning mer än någonsin. Idag är hela jag ledbruten så imorrn får det bli nästan som ett rent konditionspass för att musklerna ska kunna återhämta sig.

Dagen efter

Jag känner mig helt överkörd i hela kroppen efter gokarten igår och har ont i muskler jag inte trodde fanns. Rätt trött är jag också, kom hem halv fyra imorse och vaknade tio men låg och slumrade till tolv. Ändå gillar jag bakisdagar, om man bortser från den äckliga smaken som invaderar munnen, för det blir ett skönt "flow" i hela kroppen. Jag stressar av, tar allt långsamt och lägger i en lägre växel än jag normalt gör annars.

Vi har precis ätit bakismat, kycklingsallad med vitlöksbröd - MUMS! Tog en stärkande promenad tidigare i den härliga höstluften och rensade hjärnan.

Nu: The Italian Job och en skål med gotta :)
Sprang på honom igår också. Trevligt!

lördag 27 oktober 2007

Höstfräsch lördag

Att sätta upp mål och utmana sig själv är skön sporring till sig själv. Jag har utmanat min kropp till att klara av en sk. "klassiker". Under nästa år kommer jag att svettas i skidspår, kämpa mig över stockar och stenar på en av löpgrenarna, cykla benen av mig och slimma kroppen i vattnet. Det blir en otrolig utmaning för en gammal soffpotatis som mig!

Imorse klev jag upp och begav mig ut på en svettig power walk som planerat. Hämtade skivstången och körde ett styrkepass:

  • Cardio: 30 min pw
  • Triceps: 3*15 10 kg
  • Biceps: 3*15 13 kg
  • Axelflies: 3*15 10 kg skivstång, 3 kg fria vikter
  • Ben: 3*15 18 kg

Nu darrar hela kroppen och skriker efter frukost/brunch. Har inte ätit något och då faller det nästan obefintliga blodsockret ännu lägre. Så jag ska ladda men en ordentlig måltid nu inför dagen, blir gokart om några timmar. Weeeiii!

Slö, slapp och likgiltig

Det kan man lätt bli om man glömt träna en dag. Därför är målet med morgondagen att hinna träna ett cardio- och styrkepass innan vi ska iväg och köra gokart.
När vi lagade mat berättade jag om morgondagens planer för mitt hjärta och sa lite i förbifarten att "det är synd att vi inte har hantlar hemma". Tyckte han tittade lite konstigt på mig när han sa att "men du, vi har ju skivstången med vikter vet du väl?". Eh jo, eftersom det var jag som kånkade de där förbaskade vikterna när vi flyttade :) Att jag inte har tänkt på det, snacka om priviligierad. När lusten eller möjligheten att ta sig till gymmet inte finns har jag alla tänkbara möjligheter att träna hemma. Stepbrädan står snällt och väntar på mig under sängen och skivstången är placerad i förrådet med vikterna i fina högar bredvid, redo att användas närhelst jag kan.

Ikväll har det blivit lite Idol, tre avsnitt Heroes - favoritprogrammet ever!! - och lite pistagenötter/godis.

Att helger och speciellt fredagskvällar kan vara så himla sköna! Och det bästa med den här helgen är att vi "får" en timma extra natten till söndag, gött för mig som ska ut och svänga boan på krogen hihi. Just nu är det minusgrader här så jag gissar att det blir varma ytterkläder för att palla promenaden från festen ner till stan. Mössa, vantar och halsduk börjar bli ett måste these days. Ska botanisera i hallbyrån så alla accesiorer finns på plats inför vintern.

torsdag 25 oktober 2007

Dränkt katt

Det blir lite snurrigt för mig att försöka få ihop träningen när jag tränar söndag och hoppar över måndag. Hela veckan blir liksom som ett enda kaos :) I tisdags var det ju fullt ös på både mig och Camilla på gymmet så planen var att det skulle bli samma idag. Jag flexade ut tidigare och åkte bort till Friskis. Målet var konditionsträning, något jag känner har blivit lite lidande på senare tid. Det räcker inte med 20 minuter på stepmaskinen för att höja förbränningen och få en mer trimmad kropp, jag måste verkligen toppa! Jag var jättenöjd med mig själv när jag avslutade träningen på darriga ben, genomblöt som en dränkt katt och skönt tom i huvudet. Är det förresten bara jag som svettas sjukt mycket? När jag kör cardio sprutar svetten om mig, det droppar ner på kläder och hela håret ser duschat ut. Jag får stora fläckar på baksida lår och t-shirten kan man vrida ur. Det är superskönt men lite jobbigt ibland när den salta vätskan rinner in i ögonen så linserna svider :)
Har hållt mig ifrån synligt socker hela dagen och det känns mycket bra. Sambon åker iväg och spelar squash om en liten stund och då gäller det att hålla fingrarna i styr. Jag har lättare att småäta onyttigheter när jag är ensam...

Dagens träning
  • Cardio: 10 min löpning + 10 min CT + 10 min SM + 5 min cykel + 10 min PW löpband
    totalt 400 kcal
  • Triceps: 3*20 20 kg
  • Biceps: 3*10 12,5 kg skivstång, 1*10 6 kg:s hantlar
  • Axlar: 2*15 10 kg
  • Rygg: 2*15 40 kg
  • Mage: 2*15 17,5 kg

Låg på energi tog jag en banan när jag kom hem, för jag hade inte ätit något sen fikat kl 14 och då blev det en blodapelsin. Orkade inte äta så mycket sen så jag käkade fiberhavregrynsgröt till middag och känner mig slut som lindansare nu :) Ska lägga mig i soffan med filt och vetevärmare och se på teve. När älskot kommer hem blir det till att mumsa på färska hallon/björnbär och passionsfrukt.

Den där om att nästan trilla dit…

Vi är snart framme vid lunchtid och magen låter utav bara sjutton - mullrar, skramlar och dundrar i ett hejdlöst tempo. Jag trillade nästan dit vid frukostrasten då det bjuds på smörgås till kaffet som jag byter till thé, som jag ibland byter till varm, tjock mjuk choklad. Den smeker lätt min mun, är god att doppa mackan i och landar som ett bomullstäcke i magen. Resolut tog jag thé med jordgubbssmak och det smakade precis ingenting. Den söta goda känslan jag förväntat mig byts mot en tom och fadd smak. Besviken äter jag upp smörgåshalvan och när jag ska hugga in på den andra halvan möter mina ögon marmeladburken. Den står där, lång och ståtlig och bara ropar åt mig att ta en sked. Försiktigt slår jag ner blicken i bordet men kan inte släppa tanken på att bara få breda på lite lite på mackan och känna det söta. Så ser jag att det står ”utan tillsatt socker” och tar tag i burken för att läsa på innehållsförteckningen. Aspartam och sukalos är även det helt uteslutet idag. Så ser jag att marmeladen endast består av frukter med naturligt druvsocker, inga tillsatser och inget konstgjort socker. Jag kan med gott samvete lägga lite på smörgåsen och njuta av smaken, för det är faktiskt nyttigt med frukt och bär utan socker!

Fight club

Det var mörkt ute imorse, så mörkt att jag knappt såg fast lamporna var tända. Kan det bero på att ögonen inte riktigt vaknat fast kroppen gjort det?
Det utbröt ett mindre gräl hemma innan frukost också och det är knappast en bra start på dagen. Tur att grälet tog plats i mitt huvud. Efter sista inlägget igår fick jag mig en rejäl tankeställare för då kom allt på pränt. Imorse bestämde jag mig för att göra ett test:
inget socker på hela dagen. Nu pratar jag om det synliga sockret, det som hjärnan ropar sig hes efter. Så när jag gjorde frukost malde hjärnan på i två tonfall. Diskussionen gick ut på huruvida jag skulle ha ner några matskedar oboy i mjölken eller inte. Det slutade med att den starka karaktären röt ifrån och med hög röst förklarade att ett oboyglas inte gör att man står sig längre i mättnadskänsla. Känslan är falsk, det är dålig energi och sockret bryter ner kroppen istället för att bygga upp den. Min svaga sida fick därmed se sig besegrad. Det ska bli intressant att se hur många av dagens diskussioner som den starka sidan vinner. Jag jobbar mot ett dagsmål och förväntar mig högt resultat, så jag sätter höga krav på karaktären idag.

onsdag 24 oktober 2007

Berg- och dalbana

Sockret har en märklig inverkan på oss beroende. När jag inte får socker är jag lite låg, seg och sugen. Humöret kunde vara bättre och nekar någon mig det söta blir jag irriterad. Efter att ha ätit lite sött stegras nivån och jag blir munter igen. Detta kan hålla allt två till fyra timmar, ja egentligen fram tills nästa mål mat ska ätas. Toppen på sockerbegäret, när jag har som mest av det i kroppen, då är humöret som allra bäst. Efter lunchen/middagen är sockernivån åter låg och begäret kommer tillbaka. Frustrerad kämpar jag emot men vinner sällan matchen, suget blir för stort och det slinker ofta ner något onyttigt i magen. När kvällen kommer och jag har ätit något som innehåller socker både efter frukost. lunch och middag är kroppen less, hjärnan trött och humöret helt i botten. Jag somnar ofta med en molande känsla i magen av att något är totalt fel. Jag vill bryta mönster och ändra mina vanor men karaktären sätter käppar i hjulet för mig och jag misslyckas kapitalt dag efter dag. Jag är trött på att känna valkarna klämmas ihop på magen, less på att konstant vara sockersugen och irriterad över att det skapar sådan berg- och dalbana i mitt humör. Min kurva ska vara rak och jag vill vara glad eller neutral, inte sur, grinig och lättirriterad på grund av ett vitt jävla pulver (*fniss*). Det är lätt att säga "det är väl bara att bestämma sig?". Säger man samma till en alkoholist eller en rökare?
När jag sockret sluta ta makten över mig? När ska jag ta makten över sockret?

tisdag 23 oktober 2007

Man lär så länge man lever

Ännu en fet-tjock dag. Usch, den känslan kan bara ett mördarpass på gymmet ta bort faktiskt och tro det eller ej, jag känner mig inte lika fet-tjock längre.
Idag har jag lärt mig en hel del om min kropp. Saker jag egentligen vet innerst inne men som jag inte plockat fram och anammat.
Jag stretchar tex. väldigt sällan efter ett pass för jag får knappt aldrig träningsvärk och då ser jag det som tidsödande att stå och dra och töja i muskler när jag istället kan börna hem. Däremot stretchar jag varje aktiv muskelgrupp efter varje set. Idag stretchade jag bröstmusklerna efter ordination från massören och det ska väl hjälpa mot min dåliga hållning och taskiga rygg hoppas jag, till viss del i alla fall.
Något annat jag förändrade var hur jag utförde övningarna. Som person är jag energisk, saker ska gå snabbt men ändå bli rätt. Träningen kan ibland bli lite tokig då jag lastar på skitmycket vikter för att jag vill att träningen ska gå framåt samtidigt som min hållning och min position kanske är knäpp som bara den och andra muskler än just dem jag avsett att träna får jobba extra. Därför provade jag idag andra sätt att träna olika muskelgrupper på och tog det mycket lugnare, mer metodiskt och sänkte vikten en aning för att istället göra rätt och känna mjölksyran komma. Och vilken kontakt jag fick med musklerna sen!! Nu har jag helt klart en tricepsfavorit.
Det blev ett riktigt hårt pass och jag skakade i både armar och ben när jag åkte hem. Sen att Camilla gav mig ett ordentligt skrattanfall så jag höll på att förgås gjorde ju inte passet sämre direkt :)

Dagens träning
  • Cardio: 5 min intervall löpband hast 7,1 km/10,0 km + 15 min CT
  • Triceps: 3*15 20 kg
  • Biceps: 4*15 12,5 kg skivstång
  • Rygg: 2*15 20 kg + 2*15 40 kg
  • Axlar: 2*15 10 kg
  • Bröst: 3*15 15 kg
  • Benpress: 2*20 30 kg
  • Mage: 2*20 17,5 kg

Nästa vecka lägger vi in ett pass där vi bara kommer att köra kondition. Underbart!

Ändrade morgonrutiner

Det har varit alldeles för dåliga rutiner i mitt liv på senaste tiden och jag har äntligen fått styrkan att ta mig själv hårt i kragen och styra upp dem. Förra veckan var ett bra exempel på hur det inte får gå till. Jag klev ur sängen ungefär 10 minuter innan jag enligt mig själv borde vara på jobbet, jag jobbar in 40 minuter flex varje morgon och vill inte förlora en minut. Missade frukosten, kom några minuter för sent till ”min starttid” på jobbet och var allmänt seg, trött och hungrig. Matvanorna under dagen blev också därefter då jag missade frukosten som är dagens viktigaste mål. Helt slut av veckans felande tidsschema gjorde jag upp en plan i fredags. Jag sov så mycket jag bara kunde i helgen så jag skulle vara utvilad till måndag morgon. Jag handlade god frukost och skrev ner veckans matlista som jag råkat komma ifrån.
Igår klev jag upp och åt en stadig frukost, imorse åt jag lite mindre och sparade ägget och blodapelsinen till frukostfikat.

Har fått massage idag och massören var på mig om att jag är för dålig att stretcha. Jag hade ganska mycket muskelknutor runt ryggraden ovanför skuldrorna som tydligen berodde på det. Sen när hon masserade framsidan då tjöt jag. Det verkar som att jag inte stretchar bröstmusklerna heller! Detta hör ihop sa hon och det lät väldigt logiskt när hon förklarade: Om du inte stretchar bröstmusklerna så drar de ihop sig och du får svårare att räta upp ryggen. När du då kutar lite med ryggen och låter bröstmusklerna jobba på framsidan så blir musklerna i ryggen spända. Detta gör att både bröst- och ryggmusklerna drar ihop sig vid viloläge. Jag måste alltså satsa på mer stretching och bättre hållning. Fy mig :)


Dagens jobb-outfit


måndag 22 oktober 2007

Deliscious emliscious

Jag blir alltid så glad när jag kikar in på Emelies blogg, hon verkar ha hur mycket energi som helst! Till träning, till livet, till att göra oss andra bloggare glada, till allt. Jag läser hennes blogg varje dag och visst är det märkligt hur man skaffar sig nya vänner nu för tiden? :) Vi är till och med poolare på facebook hihi. Anyway, jag gillar verkligen när människor sprider energi, skriver om saker som ligger dem varmt om hjärtat och som hjälper andra att bli pushade. Ibland när jag känner mig lite låg och har tappat motivationen behöver jag bara kika in på hennes sida så är leendet tillbaka!

Idag blir det ingen träning. Det ser ut som om någon har gått lös med en fil på händerna (inte filmjölk utan verktyget fil :) och de är fortfarande stela. Jag måste nog sova med kortisonvantar inatt skulle jag tro. Det finns liksom inte en chans att jag ställer in passet imorrn.
Därför slängde jag direkt om till träningskläder efter jobbet och pallrade mig ut på en powerwalk. Jisses vilket underbart tempo och väder. Planen var att gå fram till korsningen och där gå övre vägen tillbaka, en runda på nätta 30 minuter. Istället sa hjärnan "keep on moving", fötterna och benen var inte sena att haka på och det slutade 45 minuter och 5,1 km senare.
Luften var klar, molnen hängde hotfulla över huvudet men vad gjorde det när jag hade pulsen i kroppen och en massa härlig musik i öronen? Jag bytte faktiskt ut träningsmusiken, den dundrande E-type, Rihanna, Kate Ryan, Cascada, La Bouche osv (jo jag har kört lite gamla klassiker =) mot Christian Kjellvander, Takida, HIM, Therapy och Evanescence. Och tro det eller ej, med lugn musik som smeker öronen kan man få upp rejäl takt! Det är nästan mer njutningsfullt än discomusik ibland. Beror på humör men nu har jag varit på "feelgood-musik-humör" ett längre tag.

Och vet ni?
Mitt liv blev så mycket bättre sen jag började träna igen. Var längesen jag kände mig så tillfreds med livet.

Sju sanningar om mig

Är sockerberoende
F.d tävlingsdansare
Har kroniska eksem
Gått från dagbok till blogg
Utan klocka kan jag inte fungera
Drömmer om att starta eget
Har svår dödsångest

Utmanar alla er som läser min blogg att skriva samma saker :)

söndag 21 oktober 2007

Planering vecka 43

Så går vi in i en ny vecka om ungefär 1 h 15 min. Är det bara jag som tycker att det är måndag och sen fredag, sen måndag igen? Jisses vad veckorna rullar fort!
Nu är det verkligen dax att ta i med hårdhanskarna. Jag kommer inte att kunna öka träningsdosen med tanke på hur min hud reagerar när jag är i kontakt med vatten. Höst och vinter är inte precis favoritårstiden sett ur det perspektivet.

Gympass: Minst 2 st
Konditionsträning utöver gym: Minst 2 ggr

I veckan äter vi:
* Chili con carne
* Citronkyckling med pestopasta
* Peppar- och citronlax med yoghurtsås och potatis
* Kryddiga köttfärsbiffar med quinoasallad och vitlökssås

Uppföljning vecka 42

Jovars, det blev 3 träningar veckan som var. Måndag, torsdag och söndag. Maten har varit helt ok, vi har ätit blodpudding, kyckling med grönsakslåda, tournedos, oxfilé med grönsaker och potatis samt kycklingtacos. Rätt stabbiga rätter men jag har mått väldigt bra i magen och det kan bara betyda en sak: jag har tålt vad jag har ätit och det känns otroligt bra. har väldigt känslig mage som reagerar på de mest konstiga saker så den här veckan har gått som smort på det planet. Det onyttiga är no no no good för min kropp så vi får väl se vad det kan tänkas bli för ansträningar veckans som kommer. Sockermonstret i kroppen måste drivas ut och det är nuuuu!!
När det gäller träningen så har jag lyckats öka på vikterna på biceps och det är ju mitt mål att få snygga armar som jag sagt förut. Är det något förutom en platt mage jag vill ha så är det snyggt tonade armar.

Söndagar i sitt lilla skal

Jag är ett stort fan av söndagar, de är lugna, behagliga och man behöver egentligen inte göra så många knop för det har ju sedan länge varit en vilodag. Söndagar är nog enda dagen på veckan jag inte känner en rastlöshet om jag inte tar mig för något konstigt nog.

Ändå kunde jag inte hålla mig från gymmet, så jag tog en rejält rask promenad - även kallad power walk - bort till Friskis där jag körde ännu ett hårt bicepspass varvat med triceps, axlar, bröst och mage samt lite rygg. Det fick även bli en pw hem från gymmet då mitt ansikte började klia återigen (så less på detta nu!) när svetten torkade/inte rann ner i pannan och ögonen längre. Det är otroligt frustrerande och jag har svårt att lägga fokus på annat än att få bort den kliande känslan. Till slut tog jag kallvatten och baddade i ansiktet, torkade av med papper och då blev det lite bättre.

Passet då..:


  • Cardio: 45 min pw+ 5 min CT + 45 min pw (7,4 km totalt)

  • Biceps: 3*10 22,5 kg, 1*20 6 kg fria vikter, 2*10 12,5 kg skivstång

  • Triceps: 3*20 10,5 kg skivstång

  • Axlar: 3*10 10 kg

  • Bröst: 2*15 15 kg

  • Rygg: 2*15 40 kg

  • Mage: 70 st

Sambon bytte däck på bägge bilarna och sen åt vi kycklingtacos. Nu har jag sett lite teve och ska försöka planera veckan.

lördag 20 oktober 2007

En helt vanligt lördag

Idag har vi städat. Och städat. Och städat.
Tanken var att jag skulle träna på eftermiddagen men eftersom det kliade så in i helvete sist jag tränade så väntar jag en dag till så eksemen får lägga sig. Istället städade vi köket, jag fejade i skafferiet och i det jag kallar elskåpet (där jag förvarar alla maskiner som måste kopplas till el för att fungera samt tillbehören till dessa elmaskiner, såsom matberedare, våffeljärn, stavmixer, brödrost, bakbunkar osv) och sambon fejade resten. Så rent och fint och snyggt det blev sen!
Nu har vi precis ätit en helstekt oxfilé med persiljesmör, sambal badjak-sås och ugnsstekta grönsaker och potatisar. Alltså grönsaker i ugn är SÅÅÅ gott!! Det bästa är om man tar:
* ½ squash
* ½ röd och ½ gul paprika
* 4 morötter
*2 palsternackor
så delar man allt i strimlor, lägger det på en plåt och sätter in i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter. Servera tillsammans med lax, kyckling eller en köttbit.

Snart kommer våra vänner över för att titta på film och äta dessert. Ha en skön lördagskväll!

torsdag 18 oktober 2007

Som socker för själen

Ett träningspass hann jag med mellan jobbet och after worken tack vare fabriksinfot som började 14:30 och slutade 15:50. Jag tog en kortare uppvärmning denna gång men blev ändå helt sjöblöt i svett. Idag fick det blir en genomkörare av armar och axlar, jag fokuserade på biceps. Nu börjar det faktiskt synas att musklerna där under skinnet och fettet jobbar, tro det eller ej! Jag ser det när jag lyfter vikterna i alla fall, sen att det inte syns när jag är färdigtränad det gör inget. Det kommer nog.
Passet:
  • Cardio 1 km löpning, 5 min CT
  • Biceps 3*10 22,5 kg, 3*10 5 kg fria vikter (här måste jag nog förtydliga att det är 5 kg per arm så det blir egentligen 10 kg och har alltid varit sen jag började köra med fria vikter)
  • Triceps 2*15 20 kg
  • Axlar 2*10 4 kg fria vikter, 2*10 10 kg
  • Bröst 2*15 15 kg
  • Mage 50 situps

Nu är jag stylad och klar för en kväll med tjejerna. Jag märker att det går fort, är lätt och kul att göra mitt hår sen jag ändrade frisyr och hårfärg. Och jag fullkomligt älskar mina nya baggybyxor. De kan man ha till en snygg top och en kofta utan att se nedklädd ut. Love!

tisdag 16 oktober 2007

Vågen

Dax att bekänna färg. Jag har inte vägt mig på... tadaaaa.... 2 veckor.
Jag ställs nu inför ett dilemma eftersom kosthållningen varit sisådär under samma tidsperiod:
  • Väga mig trots att jag inte alls är missnöjd med utformningen på kroppen just nu. Jag tränar, det ger resultat och jag trivs som attan med hela mitt liv för tillfället. Detta kommer, i samma sekund som jag ställer mig på vågen och eventuellt får mig ett för högt resultat, att raseras och jag kommer återigen fokusera way to much på vågen, vikten och maten och bli hysterisk som jag alltid blir. Jag har alltid haft en tokig relation till mat och vill inte tillbaka till de tunga banorna.
  • Hoppa över att väga mig, leva i ovisshet och kanske till och med gå upp i vikt. Då kommer bakslaget den dagen jag väl ställer mig på den och får en chock (fast jag borde se i spegeln om det sker förändringar).

Så länge går jag på alternativ två då jag vet exakt hur jag kommer att reagera om jag har gått upp. Med tanke på att jag har kommit bra in i träningen som känns regelbunden bortsett från förra veckan (fast två gånger är bättre än ingen gång), att jag - peppar peppar - är ångestfri just nu och mår riktigt bra utan att en massa tankar vältrar och slänger sig över mig i tid och otid så är vågen inget alternativ. Jag märkte hur förändrad jag blev direkt jag pressade mig till att kapa några kilon från kroppen. Jag tar det steg för steg istället, låter träningen göra sitt och försöka dra ner på allt det osunda i alla fall på veckorna.
Till nästa vecka ska jag sätta upp ett konkret mål som inte är viktrelaterat. Tänker jag tokigt? Hur skulle ni ha gjort?

måndag 15 oktober 2007

Planering vecka 42

Nu tar jag i med hårdhandskarna. Två träningstillfällen förra veckan, what's the shit about that? Efter gårdagens skrämselhicka har jag gått omkring med konstant magvärk idag, en trötthet som inte är av denna värld och en allmän obehagskänsla att jag ska bli påhoppad och skrämd igen. Jag tog därför en välbehövlig vila efter middagen och vaknade helt omotiverad till träning men åkte ändå på gymmet med en lika "oträningssugen" kompis och hennes sambo. Men jisses vad taggad jag blev så fort jag satte fötterna innanför dörrarna!!

Passet blev:
  • 20 min cardio (10 min trappmaskin nivå 7 + 10 min löpning hast 8,8 km/h)
  • Biceps 3*10 22,5 kg, 2*20 5 kg fria vikter
  • Axlar 2*20 4 kg fria vikter, 3*10 skivstång
  • Ben 2*25 30 kg ny maskin (här snackar vi mjölksyra :)
  • Rygg 3*10 40 kg
  • Mage 2*20 17,5 kg

Jag börjar känna mig stark. Hade en rejäl svacka förra tisdagen då allt var kämpigt, nivån var låg och jag tvivlade på mig själv. Efter dagens pass är jag åter mitt forna jag. Jag har jagat bort konstiga tankar som kom igår kväll då allt hände. Tycker inte alls om när jag faller ner i en grop och tappar energin, lågan och kämparglöden. Jag är ett energiknippe utan dess like och idag kände jag inte ens igen mig själv. Now I'm back och det känns skönt hihi!

Konstig som jag är längtar jag redan till morgondagens mat: grönsakslåda (squash, gul och röd paprika, röd lök och morötter med flingsalt på), marinerade ugnsstekta kycklingfiléer med yoghurtsås och vitlöksbröd.

Uppföljning vecka 41

Förra veckan var jag en slacker, en riktig sucker :)
Måndag: Vila
Tisdag: 20 min cardio, 45 min styrketräning
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: 20 min cardio + 40 min styrketräning
Lördag: Vila
Söndag: Promenad 25+25

Bättre upp denna vecka!!

söndag 14 oktober 2007

Livrädd

Vi har spenderat en jätteskön helg på nordligare breddgrader. När tåget kom in till centralen tog vi oss över gatan till Max för att snabbt få i oss lite middag eftersom klockan var sju och vi båda var dödshungriga. När vi hade ätit klart bestämde vi oss för att promenera hem så vi tog den "nedre" vägen som är lite mindre trafikerad. Vi hade hunnit till början av Lidl-parkeringen då jag såg en man iförd röd jacka och mörka byxor samt en stor svart peruk (eller så hade han gigantisk kalufs) som hoppade runt en bil ca 100 meter bort på parkeringen och han lät som en apa. Han hoppade ut i vägen, studsade tillbaka mot bilen och fick sen syn på oss och började springa mot oss. Jag blev livrädd, vände om och började kuta som en illbatting mot Shell för att söka skydd. Min sambo rusade efter och skrek "spring!". Jag är mörkrädd som en galning, hatar att vara ute själv efter mörkrets inbrott och är rädd när jag går även på dagen för jag vet aldrig vad som kan hända i den konstiga värld. Mord, misshandel och våldtäkter hör till vardagstexter på löpsedlarna. Iaf, väl framme vid Shell stod där en taxi så vi tog den hem. Och jag skakade så det var inte sant, jag föll ihop i en liten hög på soffan och grät som ett barn så rädd blev jag. Tog i alla fall mitt förnuft till fånga, ringde polisen för att lämna upplysning om den här mannen som var alkohol-eller drogpåverkad, eller så var han psykiskt instabil eller något annat. Hon på polisen som tog emot mitt samtal skrattade när jag sa att han lät som en apa. Jag tyckte inte att det var ett dugg roligt, var ju så livrädd och skitskraj!

Usch, jag känner mig fortfarande illa till mods och hoppas den känslan försvinner innan läggdax, annars blir det en otroligt jobbig natt.

torsdag 11 oktober 2007

Sucker

Jag tränade i tisdags och planen var att träna idag, men vi har haft en kompis på besök som har en 1½ årig son samt en hund och det har varit fullt ös från minut ett. När de lämnade huset sjönk vi ihop i två högar jag och älskot och bara kollade mållöst på varandra. Vi är såå många ljusår från barn just nu :)

Det snöar ute, jag har inga vinterdäck och vill knappast ge mig ut i yran för att ta mig till gymmet. Låter som en klen ursäkt men jag är lite harig av mig. Däremot är det fredag imorrn och det innebär själavård och jag ska träna direkt efter jobbet. Herregud vad jag längtar!!!

måndag 8 oktober 2007

Att må bra

Jag får höra av mina vänner att jag är en sann optimist. Att jag har lätt att se det ljusa i saker och ting, att jag sprider energi och glädje.
Själv är jag rädd att jag pratar för mycket om mig själv, att jag är negativ, letar småfel och tar energi från mina vänner men ger inget tillbaka.
Hur kan ens självbild vara så sned?
Jag måste därför lista några saker jag är extra glad och stolt över i mitt liv. Är less på gnäll och tjat om mina krämpor, min vikt, mitt kroppsmissnöje, mina osunda matvanor etc.

  • Jag har en underbar sambo som stöttar mig i vått och torrt. Han finns vid min sida när jag somnar och när jag vaknar. Med honom kan jag prata om allt och vi löser mycket problem tillsammans. Han är min själsfrände och vän och utan honom vore jag inte hel. Vi upplever vardagen, helgen och de andra fantastiska studerna tillsammans. Han ger mig så mycket kärlek, ömhet och glädje.
  • Jag har en jättefin familj som också de skänker mig glädje. Vi kan tyvärr inte ses så ofta då de bor i en annan stad, men när vi väl är tillsammans är det ren kvalitetstid. Stöttande, härliga och underbara människor är mina föräldrar och min bror. De har gjort mig till den jag är.
  • Mina vänner som tillhör min familj är guds gåva till mig. Med dem är jag mig själv och ingen annan. Jag kan komma som jag är i mjukisbrallor, otvättat hår och nästan oduschad utan att de bryr sig, så länge jag är där. Vi pratar också om allt, umgås under de mest härliga förhållanden och hittar på massa bus och upptåg. Utan dem vore jag inte heller hel.
  • Vår lägenhet/Vår fristad. Här tillbringar vi mycket tid, mycket njutning. Varje dag förundras jag över den vackra utsikten vi har. Som nu ikväll när jag precis kommit hem från en kaffestund hos en vän och blickar ut över fjärden och ser ljusen på andra sidan bukten, tittar in mot stan som är alldeles upplyst och blir varm i kroppen.
  • Mitt jobb, som är mitt andra hem. Jag har fina arbetskamrater och ett bra jobb och mår bra när jag är där.

Man måste ta tillvara på de stunder då man mår riktigt bra, för man tenderar till att se det negativa istället för det positiva med risk för att bli besviken.

Uppföljning vecka 40

Förra veckan blev en rivstart för mig efter diverse krämpor jag tjatat om här på bloggen.
Tränade friskt och fint! Jag har återfått orken, kämpar så jag blir dyngsur i svett och jobbar som attan med att få till de där snyggt tonade överarmarna jag längtat efter så länge.
Uppföljning v 40
Måndag: 20 min cardio (10 min löp, 10 min pw) , mjölksyreträning biceps, triceps och axlar.
Tisdag: 45 min pw
Onsdag: 45 min pw + 20 min cardio (15 min löp, 5 min pw) löpband, 50 min styrka
Torsdag: Vila
Fredag: 20 min cardio (löpning), Biceps 3*10 22,5 kg + 3*20 5 kg fria vikter
Triceps 2*15 17,5 kg + 2*10 4 kg fria vikter
Rygg 3*10 20 kg + 2*15 35 kg
Bröst 3*10 17,5 kg
Axlar 3*10 10 kg
Ben 3*10 50 kg
100 situps
Lördag: 1 h 10 min pw i fjällterräng (flack + backe)
Söndag: Vila

Är riktigt nöjd med veckan även om kosten kunde ha varit bättre.
Har åkt på nåt skit i nacken som jag hoppas försvinner tills imorrn. AJ säger jag bara, trodde det var nackspärr först men det verkar vara ordentlig muskelvärk istället. Ska absolut lägga mig med vetevärmaren sen när jag kommit hem från lite tjejmys.

söndag 7 oktober 2007

Myshelg

Det blev en härlig helg med älskot!
Vi åkte igår förmiddags och kom fram mitt på dagen, började med en långpromenad på fjället och sen fick jag min efterlängtade pedikyrbehandlig. Vi bubblade i poolen, tog en powernap på rummet och intog en delikat 3-rättersmiddag med tillhörande gott vin i restaurangen.
Idag åkte vi efter frukost, stannade till på en skid shop där jag råkade hitta jeans och en tröja, jeansen var helt underbara. Sånadär pösiga sköna som ändå sitter som de ska! I love.
Tröjan var röd med ett tryck på fram, långärmad. Åh vad fint det var helt enkelt.

På väg hem stannade vi till hos våra kompisar som köpt hus och fikade.
Sen har vi städat, ätit middag och nu väntar en skööön söndagkväll.

Imorrn = träning. Har längtat som en GALNING!

fredag 5 oktober 2007

Själavård var det

Jag hittade den perfekta aktiviteten för fredagseftermiddagar och vill nu göra detta till rutin. Det enda som stoppar mig är väl min egen lathet.
Vi har ju den fina förmånen att flexa ut redan 13.30 på fredagar och det finns nog ingen på fabriken(förutom de som jobbar skift) som är kvar längre än de behöver. Jag åkte bort och solade men apparatjävlen man stoppar pengar i räknade fel så istället för 18 minuter fick jag ynka 13,45. Hur schysst är det? Eftersom det är ett drop-in solarie måste man ringa numret som står på dörren till solariet så kommer någon efter en bra stund och hjälper till. Det orkade inte jag idag. Och det var nog bra att jag inte solade längre, för ansiktskanoner på ett höstblekt ansikte gör susen och det hettar faktiskt fortfarande lite grann på kinderna, men jag ser fräsch ut! :)

Sen åkte jag och loppan, min vackra lilla skrothög till bil, bort till Friskis där jag körde igenom kroppen rejält på alla plan. Träningspasset:


  • 20 min löpning, hastighet 8,8 km/h, förbränning 301 kcal, distans 2,6 km

  • Biceps 3*10 22,5 kg + 3*20 5 kg fria vikter

  • Triceps 2*15 17,5 kg + 2*10 4 kg fria vikter

  • Rygg 3*10 20 kg + 2*15 35 kg

  • Bröst 3*10 17,5 kg

  • Axlar 3*10 10 kg

  • Ben 3*10 50 kg

  • 100 situps

For och handlade efter träningspasset och höll på att trilla omkull med korgen vad hungrig jag var så jag tryckte en banan direkt efter att jag packat i kassen :) Får tänka på att ta med mig en frukt som jag kan äta direkt efter passet nästa vecka.


Ikväll har vi ätit kycklingtacos och sett på Idol. Imorrn förmiddag åker vi på SPA och blir borta till på söndag. Packar med träningskläderna för det finns wellness-program där och jag vill så gärna prova på "powerbox". Hoppas sambon är med på noterna, då ska vi boxas och sparkas (på mitsar såklart) och svettas som två små djur. Sen kan vi lägga oss i bubbelpoolen och jag kan senare njuta av en skön pedikyrbehandling. GUD vad skönt det ska bli!! Tillbaka till verkligheten på söndag men vi kommer hem i tid så jag ska nog hinna med en vända på Friskis om kroppen tillåter. Boxning brukar ge rejält med träningsvärk!


Trevlig helg på er alla!!
Lägger upp en njutningsfull höstbild jag tog i förrgår när jag var ute på promm.

Alla årstider har verkligen sin charm.

torsdag 4 oktober 2007

Kvinnlig karaktär

Det är konstigt hur fröken karaktär kan inverka så mycket på hjärnan och sinnet. Vågen är hennes konstanta följeslagare men samtida fiende. När vågen pekar nedåt borde det vara en morot till att fortsätta den bra banan med god nyttig mat och mycket motion. Istället köps det hem pizza, hamburgare, äts godis titt som tätt och glass i små glas är gott till kvällsfika istället för en nyttig milkshake eller en frukt. Så länge de digitala siffrorna inte rör sig så mycket uppåt kan man ju äta, för jag blir inte fetare. Eller?

Det är ett helt vrickat tänk eftersom målet är att bli många kilo lättare och få en vältränad kropp. Ja, jag har minskat i centimeter på många ställen och kläder sitter lösare. Jag motionerar mycket mer än jag gjort förut och mår bra av det så jag kommer inte bli en soffpotatis igen, that's for sure! Men jag blir bara så trött på djävulen i hjärnan som sitter där med sitt stora sockerbehov och bara skriker "choklad" så fort jag vaknar. Hatar hatar hatar.
Vill jag se ut såhär?












Öh, lätt svar. NEJ!

Ska jag då äta:









i tid och otid?
MEN NEJ blir även svaret på den frågan.
Det är nog med slafs och tjafs och onyttig mat och slappa rutiner.
Får man svära så säger jag:
Va fan håller jag på med??

Såg "Du är vad du äter" nyss. Bläääääääää vad korv innehåller mycket skit!
Kom fram till bra regler för fortsatta måltider:

  • Korv endast en gång i månaden
  • Sluta äta torsk eftersom fisken är utrotningshotad
  • Äta mer grönsaker till middagen som tex. kokt broccoli
    På lunchen består halva tallriken av bara grönsaker
  • Rensa ur skafferiet en gång för alla. Sådant "gott" som jag måste behålla
    både för sambons och för min egen skull (bakning osv) ställer jag på hyllan längst upp i skafferiet.
  • Börja varje morgon med ett glas ljummet vatten (uppvärmt i vattenkokare, inte taget direkt ur kranen. Det innehåller alldeles för mycket metaller och är absolut inte nyttigt för kroppen).
  • Njuta av varje sekunds träning.

Idag blev det riktig vilodag från allt vad motion heter. Ögonlocken började hänga lagom efter lunch och sen kom de aldrig upp igen. Jag åkte helt sonika hem och la mig på hela ryggen direkt efter jobbet, somnade och sov väldigt skönt. Det behövdes definitivt!

Imorrn slutar jag som vanligt strax efter lunch och eftersom varken sambon eller någon av mina vänner har så bra arbetstider *skryt skryt* så har jag tyckt att fredagseftermiddagarna har blivit lite långtråkiga. Nu har jag ju det perfekta upplägget för att slippa de tankarna:
själavård. På schemat imorgon står solning och efterföljande träningspass på Friskis. Sen kan jag åka hem och duscha, handla för kvällen och med gott samvete och fräsch genomsvettad kropp sätta mig i soffan för att avnjuta helgen.

onsdag 3 oktober 2007

Tisdag/Onsdag

Igår prommade jag direkt efter jobbet, skönt som attan var det och jag glömde sen helt bort tid och rum. Vi hyrde film som vi inte såg, jag somnade i soffan och sen när jag vaknade visste jag knappt vart jag var. Började läsa en rolig bok och dormade av i sängen kring midnatt.

Det är såå svårt att ta sig ur sängen nu på morgnarna så jag måste nog ta till knepet lägga mobilen på byrån och kliva ur sängen för att slå av den. Jag är pigg resten av dagen men John Blund måste överdosera nattgruset till mig. Ska säga åt honom på skarpen...

Idag blev det en ordentlig power walk innan middagen, sen for vi iväg och tränade på Friskis. Veckan so far sammanfattas:

Måndag: 20 min löpning/pw, 40 minuter mjölksyreträning styrka
Tisdag: 45 min cardio
Onsdag: 45 min cardio + 15 min löpning + 5 pw, 50 min styrka

Inleder veckan fint efter lång frånvaro!

tisdag 2 oktober 2007

Bröstcancer



Det kan drabba dig, det kan ha drabbat en närstående till dig, det kan drabba vem som helst. Ingen vill ha det, denna hemska sjukdom som dödar så många per år. Vi kan alla bidra med en slant var, det blir ett helt kassavalv med pengar till slut.

Jag utmanar alla som läser det här att bidra med MINST 50 kr till bröstcancerforskning. Allt ni behöver göra är att gå in på RosaBandet och läsa er till hur ni gör för att stödja forskningen.
Ta er tid att skänka en tanke och en slant till ett viktigt ändamål!

måndag 1 oktober 2007

Dear Friskis, I give you my love

Efter två veckors konstant längtan fick jag ikväll återse mitt Friskis. Det var tyvärr som jag befarade, jag hade tappat en del kondition under dessa sjukdagar men jag gav inte upp för det. 20 min cardio blev det i alla fall, 10 min löpning och 10 min powerwalk. Sen körde vi mjölksyreträning på biceps, triceps och axlar. Tränade även rygg och mage.
Precis när jag kom hem så ringde det på dörren och min älskade pappa kom och hälsade på. Jag har inte träffat honom sen i augusti och har haft lite abstinens, så vi kramades och pratade och surrade och hade en mysig kväll. Han jobbar på ett driftstopp på en av fabrikerna här i stan och hade några timmar över ikväll som han ville spendera med sin dotter (åsså hade han och mamma köpt en parfym och en mascara till mig på Finlandskryssningen de var på i helgen som jag hade beställt). Föräldrar är underbara varelser som skänker mig så mycket lycka och kärlek som inte går att beskriva i ord. De finns alltid där för mig oavsett situation och stund.

Har beställt en bok som jag hoppas ska komma imorgon i brevlådan så jag får lite kvalitetstid i soffan med andra ting än teven. Längtar!