torsdag 15 november 2007

Vilsen själ

Äntligen hemma i hemmets trygga vrå! Har haft två otroligt givande dagar i storstan med varierande intryck. Gårdagen började 4.55 med att taxin hämtade mig och körde mig till tåget. Jag hade bokat en första klass biljett där frukost ingår så jag somnade nästan direkt efter tågets avgång i väntan på frullen. När klockan var 7.15 började magen säga till och jag hade fortfarande inte sett skymten av någon frukost så jag frågade tågvärdinnan om jag missat den. Nehejdå, min snälla resebyrå hade bokat en biljett utan frukost till mig. Mäh, så snopet eftersom jag specifikt sagt till dem att det skulle ingå. Well, det var ju ingen fara eftersom det fanns en bistrovagn där jag köpte mig en yoghurt, en grov macka med smör och tog en kaffe till.
När jag sen klev av tåget skulle jag ta en taxi till Östermalm där kursen hölls. Kön till taxistationen var lååång både utanför centralen och vid Arlanda Expressen och eftersom tidsfristen var sådär 25 minuter så kastade jag mig ner i tunnelbanan och hoppade på ett mot Ropsten. Vid första hållplatsen tömde de hela tåget för att det var något fel så jag kutade upp för trapporna (nu var klockan 8.57 och kursen började 9.00) och in på Coop för att fråga var gatan jag skulle till låg. Just i denna stund kände jag "shit, nu får jag mens". Fick en vägbeskrivning till gatan, gick/sprang så fort jag kunde med en enda tanke i huvudet "jag måste på toa". När jag väl kom fram till kurslokalen låg den 9 trappor ner i ett mysigt hus men kapprummet var beläget direkt innanför dörren och i samma rum där alla satt och hade börjat kursen, så det var knappast läge för mig att gå på toa så alla fick vänta ännu längre. En timma och ett toabesök senare kunde hjärtat sluta slå.
Trots detta var mitt humör hela tiden på topp. Hur kunde detta komma sig? :)

Kursen var otroligt inspirerande, de blandade tyngre ämnen som bokslut med andra ämnen som stresshantering - vilket är ett lätt ämne men med tung innebörd. Man hann liksom aldrig känna efter om man var trött eller hungrig eller seg. Dagen bara rullade på i raskt tempo. Och det bjöds på såå god mat, igår fick vi kall pepparlax med potatissallad och en rejäl grönsallad. Idag var det kycklingsallad och en stor grönsallad till det.
Efter kursen igår var jag ner på stan och handlade, fick tag på en massa roliga saker. Efter 3 timmar var benen trötta så då åt jag lite rostbiff med sallad på hotellet och godis :( Imorse efter frukost gick jag bort till kurslokalen, en promenad på ca 30 minuter i raskt tempo. Hann faktiskt även gå från kurslokalen till tåget också, så allt som allt har jag prommat i raskt takt 1 timma idag. Däremot har jag ätit både godis och två kakor och klarade inte alls att stå emot suget när jag var borta. Jag skulle aldrig kunna ha ett jobb där jag reser mycket, usch vad fet jag skulle vara!

Känner mig lite vilsen i mitt tänk ang kost och träning. Jag har ju fått in så himla bra rutiner men med maten går det ont. Jag går liksom inte ner i vikt. Unnar jag mig för mycket på helgerna? Äter jag fel på veckorna? Jag vill inte skära ner på kolhydraterna sådär jättemycket... Kan jag få lite tips av er? Jag kommer liksom inte vidare.. måste få lite fler infallsvinklar..
Det är jobbigt när man springer i samma spår hela tiden utan att ta sig ur, det är ju meningen att jag ska komma någon vart!! Såhär äter jag en vanlig dag:

06:30 ½ dl fiberhavregryn som blandas med 1 dl vatten. 1-2 msk lingonsylt, 1,5 dl mjölk.
09:00 1 mjuk smörgås och en kopp te
12:00 Lunch från matsalen (olika rätter varje dag, två att välja mellan) och oftast eller nästan alltid 2 normalstora potatisar. Äter alltid halva tallriken sallad och vatten till maten. Aldrig en smörgås
14:00 En eller två clementiner, en kopp te
17:30 - 18:30 Middag någonstans där emellan
21:00 Kvällsmål om jag är hunrig. Då kan det bli en knäckemacka och en kopp te.

Tränar gör jag oftast 16:30 - 17:30, sen äter jag middag.
Vad gör jag för fel?
På helgen blir det mycket av det goda och kanske för mycket då...

2 kommentarer:

Anonym sa...

hej vännen! skönt att du kom fram dit du skulle tillslut iaf!! huva vilken morgon!

om din kost vet jag inte vad jag ska säga. jag tycker att det ser bra ut, så som du äter nu och jag vet ju att du tränar duktigt! det enda jag kan säga när dte gäller vikten är att ibland hamnar man på plattåer och då kanske man måste testa nåt drastiskt ett tag för att chocka kroppen att gå vidare! kan funka! om inte anat har jag läst nånstans att många "överskattar hur mycket de tränar och underskattar hur mycket de äter"! en tanke bara. du skriver att du unnnar dig gott på helgerna, och det tycker jag man kan göra, och att du ska om duvill, men kanske ska du hålla på koll på hur mycket du unnar dig? om du vet med dig att det blir för mycket kanske det är där kruxet ligger? en tanke bara!! lycka till!!

Anonym sa...

Visst är det kul med kurser, men jobbigt när ens rutiner störs! Så fort jag är ute och reser i jobbet är det sååå svårt att leva så att man mår bra!

Rent spontant angående käket: om jag var du skulle jag äta mer till frukost, en hel portion havregrynsgröt kan du nog unna dig ;) Till den skulle jag lägga till en frukt, och det första mellanmålet skulle jag ha ett riktigt bra bröd, kalkon och en en massa grönsaker på. Jag upplever att man behöver äta mindre portioner till lunch och middag om man ser till att ha ätit bra under början av dagen. Du säger inget om hur mycket du dricker, men se till att få i dig dina två liter vatten om dagen och tänk på att kaffe (oh te!) är vätskedrivande.

Sedan håller jag med föregående talare om "platåer". Du kanske kunde prova att lägga upp träningen annorunda. Du vet väl att kroppen "vänjer sig vid" träningen efter ett tag om man kör samma länge och då lär sig hur den ska utföra övningarna med minsta möjliga energi..

Lycka till! och klart du får länka till mig, även om den är något sporadiskt uppdaterad..